79 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroenschileifijne kristalsuikerfruitgembergemberpoederhoningknoflookkorianderolieolijfoliepeterselieplantaardige oliepoedersuikersuikeruiwalnotenwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

leche frita met zwartevruchtensaus

Ingrediënten:
bloem, bramen, citroenschil, ei, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kristalsuiker, maïzena, oud broodkruim, suiker, volle melk, zonnebloemolie en zwarte bessen

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Tajine van kip met abrikozen

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, gedroogde abrikoos, gekonfijte citroen, gember, honing, kaneelstokje, kip, knoflook, korianderblaadjes, uien en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Spuntino:

Basterdsuikercheesecake en dronken pruimen

Ingrediënten:
boter, citroen, cognac, crème fraîche, digestives, donkere basterdsuiker, earl grey thee, ei, gedroogde pruimen, kaneelstokje, roomkaas, sinaasappel, slagroom, stroop, vanille-extract en zonnebloemolie

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Knapperige Ui Met Libanese Linzen En Rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenen, dressing, groene linzen, groentebouillon, kaneelstokje, komijnzaad, olijfolie extra vierge, plantaardige olie, knoflook, piment, uien, verse munt en versgemalen zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Spanje:

Leche frita

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, fijne kristalsuiker, kaneel, kaneelstokje, melk, paneermeel, plantaardige olie en vanillepeul

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / frituur
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Viscurry

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, garnalen, gember, groene peper, kaneelstokje, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagel, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, tomaat in blik, ui, zalmzijde en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Langzaam gestoofd kalfsvlees met pruimen & prei

Ingrediënten:
anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jonas Cramby, Roland Persson en Tove Nilsson - Ramen

Recept uit Ramen:

Shortrib Ramen

Ingrediënten:
bouillon, chinese zwarte azijn, citroen, gember, jalapeños, kaneelstokje, kruidnagels, mais, mizuna, olie, padrónpepers, shortribs, sojasaus, sojasaus van paddenstoelen, steranijs, suiker, szechuanpeper, venkelzaad en vijfkruidenchilipasta

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Korma met saffraanrijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, chilipoeder, citroenrasp, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, limoensap, pappadums, room, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Rinderschulter mit Granatapfel-Mandel-Sauce / Gesmoorde runderschouder met granaatappel-amandelsaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, citroenschil, gember, geroosterde amandelsnippers, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilipoeder, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, uitgebeende runderschouder, wortel, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Brindisa:

Churros

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, fijne kristalsuiker, kaneel, vanillestokje, zonnebloemolie, zout en zuiveringszout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotencake

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, boter, citroenrasp, citroensap, grove polenta, kaneel, nootmuskaat, scharrelei, walnoten, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Citroentaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, citroensap, ei, gemberpoeder, kaneel, suiker, vanille-extract, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...