26 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbotercitroencitroensapcrème fraîchedroge witte wijneifijne kristalsuikerknoflookkristalsuikerlauriermelknootmuskaatpeperplantaardige oliepoedersuikerpreisjalotslagroomtijmuiwaterwijnzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / nagerecht uit Polpo:

Galani kersen-'sandwich'

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, fijn zout, grappa, kersen, kirsch, kristalsuiker, plantaardige olie, poedersuiker, rum, slagroom, tipo 00-bloem, witte basterdsuiker, witte wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Ontbijt / brunch uit Nopi:

Maïsbrood met gerilde perziken en ahornroom

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, donkere rietsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gele perziken, gemberwortel, griekse yoghurt, grof zeezout, honing, maïskorrels, nectarines, sauternes, slagroom, snelkookpolenta, vanillestokje, roomkaas, volle melk, witte perziken en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Mousse di cioccolato

Ingrediënten:
aardbei, bloem, boter, cassislikeur, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, poedersuiker, pure chocolade, room en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Appeltaart uit bresse

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, crème fraîche, droge witte wijn, ei, margarine, melk, erwten, rijst, witte basterdsuiker, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Thankgivings-kalkoen

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, kalkoen, kalkoenbouillon, knoflook, salie, sjalot, suiker, tijm en witte wijn

Keuken:
Amerikaans
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Diner / hoofdgerecht uit Cajun koken:

Zeevruchtenflensjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cajunkruiden, ei, garnalen, krabvlees, lente-ui, melk, oesters, oude geraspte kaas, room, suiker, tomaat, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cajun
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Plenty:

Geitenkaassoufflés met gepocheerde vanilleperziken

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, harde geitenkaas, hazelnoten, kruidnagel, laurier, melk, perzik, slagroom, ui, vanillestokje, water, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Made in Sicily :

Cannoli con marmellata d'arance e gelato al pistacchio - Cannoli met sinaasappelmarmelade, pistachecake en -ijs

Ingrediënten:
bloem, boter, eendenvet, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, muskaatwijn, pistache-ijs, pistache sponscake, plantaardige olie, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, sinaasappelmarmelade, slagroom en spekvet

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / nagerecht / dessert uit Noma: a work in progress:

Roomijs van aardperen

Ingrediënten:
aardperen, appelbalsamico, appelsap, bloem, boter, bruine boter, bruine suiker, citroensap, dextrose, donker moutmeel, druivenpitolie, gellan, guargom, invertsuiker, majoraan, melk, melkpoeder, mout, room, suiker, tijm, topas-appel, witte wijn en zout spek

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Chocoladetaart met peren

Ingrediënten:
bloem, cacaopoeder, chocoladeschaafsel, eieren, gelatineblaadjes, kaneel, maïszetmeel, peren, slagroom, suiker, vanillesuiker, witte wijn en zout

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Biscuit-vanilletaart met champagnemousse

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, champagne, chocoladegarnituur, citroensap, eierdooiers, eiwitten, gelatineblaadjes, kristalsuiker, rode vruchten en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met pompoen

Ingrediënten:
amaretti, azijn, bigarreaux, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde peer, geel mosterdpoeder, gember, margarine, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, pompoen, slagroom, suiker, sukade, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Kougelhopfs met escargots - Tulband met slakken

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, boter, crème fraîche, ei, knoflook, knolselderij, melk, peper, slakken, suiker, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Semifreddo

Ingrediënten:
amaretti, appels, bloem, citroen, eierdooiers, eieren, kristalsuiker, slagroom, water, witte wijn en zout

Soort:
zoet / koek en gebak / ijs
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Diner / lunch / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Kastanjesoep met saliemuisjes

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, droge witte wijn, bloem, boter, nootmuskaat, peper, poedersuiker, prei, salieblaadjes, sjalotje, slagroom, tamme kastanjes, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Cappuccino Pavlova

Ingrediënten:
azijn, bloem, cacao, cacao poeder, eieren, eiwitten, espresso, fijne kristalsuiker, kristalsuiker, slagroom, wijn, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Boerenkoolsoep met rookworst

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boerenkool, boter, cavolo nero, droge witte wijn, gerookt ontbijtspek, knoflook, mosterd, ontbijtspek, peterselie, prei, rookworst, sjalot, slagroom, suiker, knoflook, wijn, witte wijn en zaanse mosterd

Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Mieks Special: mosterdsoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, droge witte wijn, gerookt ontbijtspek, knoflook, mosterd, ontbijtspek, peterselie, prei, sjalot, slagroom, suiker, wijn, witte wijn en zaanse mosterd

Haal meer recepten op...