Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bakboek

de klassiekers

Een boek van Eric Van den Hende en Frank Croes

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Dé bakbijbel met stap-voor-stapfotografie en ruim 100 productfoto's

Niets is zo heerlijk als je familie of vrienden te verrassen met een zelfgebakken taart of een schaal vol lekkere huisgemaakte dessertkoekjes. Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden, terwijl zij bij bakken veel nauwer luisteren dan bij koken: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren..., maar hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eitjes gebruiken of jumbo-eieren?

In Bakboek. De klassiekers worden alle hoeveelheden nauwkeurig aangegeven. In dit boek vind je meer dan 200 recepten voor taarten, hartig en zoet gebak, brood en koffiekoeken, dessert- en aperitiefkoekjes, cakes, muffins, soezen, vlaaien, biscuitgebak, roomhoorntjes, appeltaartjes, hazelnootkoekjes, zonnetjes... Ook de recepten van pannenkoeken, wafels, appelbeignets, broodpudding, schuimpjes enzovoort vind je in het Bakboek. Blader door het boek, bekijk de smakelijke foto's van Frank Croes en maak je keuze. Het moeilijkste zal zijn om te wachten tot je gebak voldoende is afgekoeld, want de geur van eigen gebak stelt je altijd op de proef.

PIVA of het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen is dé referentie op het gebied van horecaopleidingen. Aan Bakboek. De klassiekers werkten de volgende professionele lesgevers van de afdeling bakkerij-banketbakkerij mee: Eric Van den Hende, technisch adviseur, Frieda Lemmens, Peter Claus, Kris Van Rysselberghe, Geert Peeleman en Walter Serbruyns.



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Bakboek

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Ontbijt uit Bakboek:

Ronde rozijnenkoek

Ingrediënten:
afdekgelei, banketbakkersroom, basisrecept deeg getoerde koeken, ei, lichtbruine suiker, rozijnen en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Gesloten kriekenvlaai

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, boter, ei, gist, grove kristalsuiker, kaneel, krieken, kristalsuiker, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Amandines

Ingrediënten:
afdekgelei, alkali, amandelschilfers, bloem, boter, broyage, ei, kristalsuiker, melk en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Muffins 'chocoholic'

Ingrediënten:
bakpoeder, bakvaste chocoladedruppels, bloem, cacaopoeder, eieren, kristalsuiker, sojaolie, vanille-essence, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg / chocolade
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Quiche lorraine

Ingrediënten:
brokkeldeeg, gekookte ham, gezouten spek, gruyère en quichevulling

Soort:
vlees / gebak/koek/taart/pudding / quiche / hartige taart
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Tiramisu

Ingrediënten:
amaretto, bloemsuiker, cacaopoeder, eierdooiers, eiwit, gelatineblaadjes, kristalsuiker, mascarpone en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Bakboek:

Geitenkaasjes met spek in krokant jasje

Ingrediënten:
amandelschilfers, bladerdeeg, ei, geitenkaasjes met spek, honing en sesamzaadjes

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Engelse appelcake

Ingrediënten:
afdekgelei, appels, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, citroenrasp, confituur, eierdooier, eieren, kristalsuiker, melk en rozijnen

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Kriekentaartjes met crumble

Ingrediënten:
amandelpoeder, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, broyage, ei, krieken, kristalsuiker en lichtbruine suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Bakboek:

Kaaskoekjes (opgespoten kaasdessert)

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, gemalen gruyère, gemalen parmezaan, mosterd, paprikakruiden, peper, roomboter, slagroom, smeerkaas en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Cakejes met gekonfijte sinaasappelschil

Ingrediënten:
afdekgelei, bakpoeder, bloem, boter, eieren, gekonfijte sinaasappelschil, griessuiker, melk, pure chocolade, room en sinaasappelconfituur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Crêpes Suzette

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boter, citroen, eieren, grand marnier, kristalsuiker, melk, sinaasappels, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Chocoladetaart Samba

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, cacaopoeder, chocoladeplaatjes, eierdooiers, eiwitten, ganache, gelatineblaadjes, kristalsuiker, melkchocolade, pure chocolade, slagroom en suikersiroop

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Koud gebonden krieken

Ingrediënten:
koud bindmiddel, krieken en kristalsuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Orangines

Ingrediënten:
afdekgelei, bakpoeder, bloem, ei, gekonfijte sinaasappelschil, griessuiker, kristalsuiker, melk, pure chocolade, room en sinaasappelconfituur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / boter en olie
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Quiche met kip en gekaramelliseerd witloof

Ingrediënten:
boter, brokkeldeeg, gruyère, kerriepoeder, kipfilet, kipkruiden, kristalsuiker, olijfolie, paprikapoeder, peper, quichevulling, witloof en zout

Soort:
vlees / gebak/koek/taart/pudding / quiche / gevogelte / hartige taart
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Biscuitgebakjes met confituur

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, eieren, kristalsuiker, pistaches en rode vruchten

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenen, eieren, kristalsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg
Toon alle 230 recepten in dit boek