Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bakboek

de klassiekers

Een boek van Eric Van den Hende en Frank Croes

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Dé bakbijbel met stap-voor-stapfotografie en ruim 100 productfoto's

Niets is zo heerlijk als je familie of vrienden te verrassen met een zelfgebakken taart of een schaal vol lekkere huisgemaakte dessertkoekjes. Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden, terwijl zij bij bakken veel nauwer luisteren dan bij koken: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren..., maar hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eitjes gebruiken of jumbo-eieren?

In Bakboek. De klassiekers worden alle hoeveelheden nauwkeurig aangegeven. In dit boek vind je meer dan 200 recepten voor taarten, hartig en zoet gebak, brood en koffiekoeken, dessert- en aperitiefkoekjes, cakes, muffins, soezen, vlaaien, biscuitgebak, roomhoorntjes, appeltaartjes, hazelnootkoekjes, zonnetjes... Ook de recepten van pannenkoeken, wafels, appelbeignets, broodpudding, schuimpjes enzovoort vind je in het Bakboek. Blader door het boek, bekijk de smakelijke foto's van Frank Croes en maak je keuze. Het moeilijkste zal zijn om te wachten tot je gebak voldoende is afgekoeld, want de geur van eigen gebak stelt je altijd op de proef.

PIVA of het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen is dé referentie op het gebied van horecaopleidingen. Aan Bakboek. De klassiekers werkten de volgende professionele lesgevers van de afdeling bakkerij-banketbakkerij mee: Eric Van den Hende, technisch adviseur, Frieda Lemmens, Peter Claus, Kris Van Rysselberghe, Geert Peeleman en Walter Serbruyns.



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Bakboek

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Brusselse wafels

Ingrediënten:
alkali, bloem, bloemsuiker, boter, eierdooiers, gist, margarine, melk, slagroom, vanillesuiker, fruit, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / beslag/deeg
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Zwitserse rol met confituur

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, bloem, bloemsuiker, boter, eieren, kristalsuiker, maïzena en witte chocoladeschilfers

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Berlijnse bollen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, bloemsuiker, boter, citroenrasp, ei, gist, water, witte kristalsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / frituur
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Citroenrondjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, eierdooier, kristalsuiker, parelsuiker, vanille-essence en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Allumettes

Ingrediënten:
amandelschilfers, ananas, banketbakkersroom, bladerdeeg, bloemsuiker, eieren, eiwit, griessuiker, kristalsuiker en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Biscuit (koude methode)

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, kristalsuiker en maïzena

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Tijgerpistolets

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, gist, kristalsuiker, rijstgriesmeel, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept / bij de koffie uit Bakboek:

Basisrecept cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eieren, kristalsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / beslag/deeg
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Orangines

Ingrediënten:
afdekgelei, bakpoeder, bloem, ei, gekonfijte sinaasappelschil, griessuiker, kristalsuiker, melk, pure chocolade, room en sinaasappelconfituur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / boter en olie
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Rijstdessert

Ingrediënten:
bloemsuiker, gelatineblaadjes, kristalsuiker, melk, risottorijst, slagroom en vanillestokje

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Slagroomebakjes Merveilleux

Ingrediënten:
bloemsuiker, chocoladeschilfers, eiwit, fruit, kristalsuiker en room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Casinobrood

Ingrediënten:
boter, gist, melk, reuzel, tarwebloem en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Quiche met peren en brie

Ingrediënten:
brie, brokkeldeeg, peren uit blik en quichevulling

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / quiche / hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Smoutebollen

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boter, gist, kristalsuiker, melk en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Biscuit-vanilletaart met champagnemousse

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, champagne, chocoladegarnituur, citroensap, eierdooiers, eiwitten, gelatineblaadjes, kristalsuiker, rode vruchten en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Appelstrudel (oud-Weens recept)

Ingrediënten:
appels, bloem, bloemsuiker, boter, eidooier, hazelnoten, kaneelpoeder, kristalsuiker, olie, paneermeel, rozijnen, slagroom, suiker, walnoten, water, zout en zure room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Fruitvlaai

Ingrediënten:
afdekgelei, banketbakkersroom, bloem, boter, ei, gist, kristalsuiker, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Normandisch gebak

Ingrediënten:
appels, bakpoeder, bloem, boter, ei, koffie-essence, kristalsuiker en rum

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Bretoense kriekentaart

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, amandelschilfers, bakpoeder, bakvaste chocoladedruppels, bloem, boter, ei, eierdooiers, eiwitten, krieken, kristalsuiker, maraskinokersen en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Toon alle 230 recepten in dit boek