Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bakboek

de klassiekers

Een boek van Eric Van den Hende en Frank Croes

We hebben 230 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Dé bakbijbel met stap-voor-stapfotografie en ruim 100 productfoto's

Niets is zo heerlijk als je familie of vrienden te verrassen met een zelfgebakken taart of een schaal vol lekkere huisgemaakte dessertkoekjes. Het probleem bij veel bakboeken is de onnauwkeurigheid van de hoeveelheden, terwijl zij bij bakken veel nauwer luisteren dan bij koken: een kop suiker, een theelepel zout, 4 eetlepels boter, 4 eieren..., maar hoe groot is die kop, moet je die lepel afstrijken, moet je kleine eitjes gebruiken of jumbo-eieren?

In Bakboek. De klassiekers worden alle hoeveelheden nauwkeurig aangegeven. In dit boek vind je meer dan 200 recepten voor taarten, hartig en zoet gebak, brood en koffiekoeken, dessert- en aperitiefkoekjes, cakes, muffins, soezen, vlaaien, biscuitgebak, roomhoorntjes, appeltaartjes, hazelnootkoekjes, zonnetjes... Ook de recepten van pannenkoeken, wafels, appelbeignets, broodpudding, schuimpjes enzovoort vind je in het Bakboek. Blader door het boek, bekijk de smakelijke foto's van Frank Croes en maak je keuze. Het moeilijkste zal zijn om te wachten tot je gebak voldoende is afgekoeld, want de geur van eigen gebak stelt je altijd op de proef.

PIVA of het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen is dé referentie op het gebied van horecaopleidingen. Aan Bakboek. De klassiekers werkten de volgende professionele lesgevers van de afdeling bakkerij-banketbakkerij mee: Eric Van den Hende, technisch adviseur, Frieda Lemmens, Peter Claus, Kris Van Rysselberghe, Geert Peeleman en Walter Serbruyns.



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Bakboek

Een greep uit de 230 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Fruitkorfjes met schuim

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloemsuiker, eiwit, kristalsuiker, fruit en witte chocolade

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Mokkamousse

Ingrediënten:
cognac, crème anglaise, gelatineblaadjes, oploskoffie en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / schuim/mousse/gelei / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Snelle abrikozenconfituur

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, koud bindmiddel, kristalsuiker en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Boterletter

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloemsuiker, ei, marsepein en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Donuts

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gist, kristalsuiker, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Botertruffels

Ingrediënten:
bloemsuiker, boter, cacaopoeder, glucose, pure chocolade, room en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / bonbons / chocolade
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Boekweitpannenkoeken met spek

Ingrediënten:
boekweitmeel, gezouten spek, gist, karnemelk, kristalsuiker, melk, reuzel, spekvet, tarwebloem en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Stokbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, gist, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / brood en broodgerecht
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Marmercake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, eieren, kristalsuiker, sinaasappel en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Harde wenerkoekjes

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, ei, eierdooier, kristalsuiker, vanille-essence en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Frangipane

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, eieren en kristalsuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Walnotenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eiwit, havermout, kaneelpoeder, lichtbruine suiker, maagzout, tagatesse, vanille-essence, volkorenbloem, walnoten en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Harzertaartjes

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, afdekgelei, appel, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, broyage, ei en kristalsuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Vlaams appeltaartjes

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, appels, bloem, blonde cassonadesuiker, boter, broyage, donkere cassonadesuiker, eierdooier, eieren, kaneel, kristalsuiker, toervetstof, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Biscuit met slagroom en ganache

Ingrediënten:
afdekgelei, bloem, bloemsuiker, chocoladegarnituur, diepvriesframbozen, eieren, fruit uit blik, ganache, kristalsuiker, likeur, rode vruchten, slagroom, suiker en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Flensjes

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, kristalsuiker, melk, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Quiche lorraine

Ingrediënten:
brokkeldeeg, gekookte ham, gezouten spek, gruyère en quichevulling

Soort:
vlees / gebak/koek/taart/pudding / quiche / hartige taart
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Truffelcake

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, bloemsuiker, boter, cacaopoeder, chocoladekrullen, eieren, kristalsuiker, pure chocolade en rum

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Citroenrondjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, eierdooier, kristalsuiker, parelsuiker, vanille-essence en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Bakboek:

Antwerpse wappertjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, boter, ei, eierdooier, lichte kandijsuiker, vanille-essence en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Toon alle 230 recepten in dit boek