152 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbotercitroencourgettegroenteknoflookkomkommerkoriandermuntolieolijfoliepaprikapeperpeterselierode uisuikertijmtomaatuivruchtensapwaterzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Paprika-Misosuppe / Paprika-misosoep

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde tomaten, gele paprika, groentebouillon, knoflook, margarine, olijfolie, rode paprika, suiker, tomatenpuree, witte misopasta, witte ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, paprika, pruimtomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentesaté

Ingrediënten:
aubergine, champignons, citroensap, donkere basterdsuiker, gele paprika, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, koriander, limoensap, melk, olie, olijfolie, pindakaas, rode paprika, rode peper, sjalot, tomatenketchup en zilverui

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Farfalle guiliana

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, citroensap, farfalle, gedroogde oregano, lente-uitje, olijfolie, paprika, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch / bijgerecht uit #watetenwevandaag:

Maaltijdsalade tricolore

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, ei, feta, fusilli tricolore, olijfolie, olijven, paprika, peper, rode pesto, salami en zout

Soort:
salade / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Zeevruchten in een cataplana

Ingrediënten:
citroensap, inktvisjes, knoflook, koriander, moscardini, mosselen, olijfolie, paprika, garnaal, ui, venusschelpen, vismoot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht uit Honey & co:

Big Itzik

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, knoflook, munt, olijfolie, oranje paprika, peterselie, rode paprika, rode ui, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Salade van gegrilde paprika's

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroensap, gele paprika, knoflook, olijfolie en rode paprika

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Rendang

Ingrediënten:
asem, bitter, citroensap, kokosnootvruchtvlees, groenten, juruk purut, kentjur, knoflook, kokos, komkommer, kool, limoen, lombok, olie, pasta, salamblaadjes, sjalotten, sperziebonen, spitskool, suiker, taugé, knoflook, trassi, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kip piri-piri

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, kaneelpijpje, kippenborst, kippenbouillon, laurierblad, olijfolie, pastinaak, piri piri saus, rode paprika's, tomaat, tomatenpuree, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper

Haal meer recepten op...