140 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigemberkaneelstokjeknoflookkorianderkruidnagelpoederlauriernootmuskaatoliepeperpeterselieplantaardige oliespecerijensuikertomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Ossenstaart met kaneel en rodewijnsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kaneelstokje, kippenbouillon, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossenstaart, rode wijn, sherryazijn, sjalot, verse bladpeterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, winterwortel, worcestersaus, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Eend op Baskische wijze - pato a la vasca

Ingrediënten:
bloem, eendenbout, gemalen kruidnagel, kaneel, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, verse dragon, verse tijm, versgemalen zwarte peper, zoete sherry, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

spaans lamsvlees uit de pot

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, droge witte wijn, foelie, grof zeezout, kaneel, kruidnagel, lamsschouder, laurierblad, olijfolie, verse rozemarijn en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Paddestoelensoep - zuppa di funghi

Ingrediënten:
cider, kaneel, kruidnagel, olijfolie, paddestoelen, peper, sinaasappelsap, witbrood, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Rozenbottelsaus

Ingrediënten:
brandewijn, citroenrasp, kaneel, kruidnagel, olie, paprikapoeder, rozenbottelmerg, sherry, sinaasappelsap, worcestershiresaus, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Jerk-vlees uit Bristol - krokante kaantjes - appelcompote

Ingrediënten:
cider, extra vierge olijfolie, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gember, honing, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, madame jeanettes, nootmuskaat, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, varkensschouder en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Pompoen uit de oven

Ingrediënten:
chilipeper, gemalen kruidnagel, gemalen nootmuskaat, kaneel, olijfolie, pompoen, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kipfilets met pijnboompitten

Ingrediënten:
kaneel, kipfilet, knoflook, kruidnagel, olijfolie, pijnboompitten, saffraandraadjes, sherry, spaanse ui, verse peterselie, water, witbrood, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans / Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Zwartzuur van kip

Ingrediënten:
aardappelmeel, braadkip, frisse rode wijn, kaneelstokje, kruidnagel, natuurazijn, nootmuskaat, plantaardige olie, rode ui, zoete sojasaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde makreel - uskumru dolmasi

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroen, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemalen piment, hazelnoot, krenten, makreel, olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijn, ui, verse dille, verse peterselie, walnoten, zalm, zalmforel en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tomaten met rijstvulling en extra specerijen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, gemalen kruidnagel, kaneel, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rozijnen, suiker, ui, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Pastinaak-kruidkoek

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, eieren, gemberpoeder, hazelnoot, havermeel, honing, kwark, olijfolie, pastinaken, rijstmeel, roomkaas, sinaasappel, bakpoeder, kruidnagelpoeder, kaneel, zout en vanille-extract

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Gekruide appeltaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, bakpoeder, boter, citroen, donkerbruine basterdsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, handappels, kaneel, moesappels, nootmuskaat, olijfolie, volkorenmeel, zout en zuiveringszout

Haal meer recepten op...