37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumcayennepepergroenteknoflookkruidenlaurierbladolieoreganopaprikapeperpeterseliepreirode paprikaspecerijentomaatuivetwaterwortelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / buffet / bijgerecht uit A propos bistro:

Groenten à la nicoise gratin

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, tomaat, ui en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Bijgerecht uit Het olijfolieboekje:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Ratatouille uit de oven

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, ñoraspaprikas, olijfolie, oregano, pruimtomaten, suiker, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Bijgerecht uit Eten en zo:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tijm, tomaten, witte ui en zout

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rog in een groenteschotel

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, peper, preiwit, rogvleugels, tijm, ui, viooltjes, visfumet, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groentecouscous

Ingrediënten:
abrikozen, cashewnoten, cayennepeper, courgette, couscous, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, kurkuma, laurier, maïszetmeel, olijfolie, paprikapoeder, peper, rozijnen, tijm, uien, wortelen en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch / couscous
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Overvolle groentetaart

Ingrediënten:
aubergine, kerstomaat, courgette, ei, feta, korstdeeg, laurier, olijfolie, paprika, ricotta, slagroom, tijm, ui, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Stokbrood met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode paprika, stokbrood, suiker, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde courgettes

Ingrediënten:
basilicum, courgette, ei, gehakt, gemalen kaas, knoflook, laurier, marjolein, olie, paneermeel, peper, peterselie, tijm, ui en zout

Soort:
groente / ovenschotel
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Salat von mediterranem Gemüse mit Olivenvinaigrette und Pinienkernen / Salade van mediterrane groenten met olijvenvinaigrette en pijnappelpitten

Ingrediënten:
gefrituurde basilcumbladeren, gele minipaprika, knoflook, laurier, miniartisjokken, miniaubergine, minicourgette, minivenkel, olijfolie, olijfvinaigrette, parmezaanse kaas, rode minipaprika, rozemarijn, sherry-struiktomaten, shiitake, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Waterzooi van Noordzeevis

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, cayennepeper, champignons, courgette, grietbot, kervel, koriander, langoustine, laurier, mosselen, mosselsap, olijfolie, peper, prei, room, saffraan, sint jakobsschelpen, staartvis, tijm, tong, ui, visfumet, wortel, zalm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroenkruid, courgette, droge witte wijn, frituurvet, groene kruiden, grof zeezout, kabeljauwfilet met huid, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peper, peterselie, rozemarijn, spaanse peper, tijm, tomaten, tomatensap, ui, vastkokende aardappels en zoete paprika

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Provence:

Courgettewaaiers

Ingrediënten:
courgette, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, tomaat, vers bonenkruid, verse tijm, witte ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Slowe Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, peterselie, cayennepeper, courgette, peterselie, laurierblad, olijfolie, paprika's, knoflook, tijmblaadjes, tomaten, vers gemalen peper, witte uien en zout

Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Slowe Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, peterselie, cayennepeper, courgette, peterselie, laurierblad, olijfolie, paprika's, knoflook, tijmblaadjes, tomaten, vers gemalen peper, witte uien en zout

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Pakketje mul met groenten en kruiden

Ingrediënten:
aardappel, citroen, courgette, eidooier, fijn zeezout, knoflook, koffieroom, lavendel, mullen, olijfolie, rode poonfilets, roomboter, verse laurierbaadjes, verse rozemarijn, verse tijm, wortel en zeekraal

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gebraden kalfsschenkel

Ingrediënten:
basilicum, boter, champignon, courgette, crème fraîche, jeneverbes, kalfsschenkel, laurierblad, olie, peperkorrel, scherp paprikapoeder, tijm, tomaat, ui, verse peterselie, verse selderieblad, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bouquet garni, courgette, gele paprika, groene paprika, grof zeezout, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, verse basilicum, verse tijm en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

Waanzinnige ingemaakte en gemarineerde groenten

Ingrediënten:
aubergines, ciderazijn, courgette, extra vierge olijfolie, paddestoel, knoflook, laurierblaadjes, munt, oregano, paprika's, rood spaans pepertje, rozemarijn, tijm, uitjes, venkelknol, water en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ratatouille

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, courgette, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rode paprika, suiker, tomaat, ui, verse basilicum, verse tijm en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

"Lamsbout" uit zee - gigot de mer

Ingrediënten:
aubergine, courgette, droge witte wijn, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse tijm, visfilet, vismoot, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde schorpioenvis - chapon farci vieille Provence

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, groene paprika, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika, schorpioenvis, tomaat, ui, venkelzaad, verse tijm, peper, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Haal meer recepten op...