178 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotereigehaktgroenteknoflooklaurierbladmelkolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselierundergehaktspecerijensuikertomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gehaktballen met tomaten

Ingrediënten:
ei, extra vergine olijfolie, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, rundergehakt, tomaten, ui, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / avondmaal uit Tomaten:

Macaroni met kaas en tomaten

Ingrediënten:
broodkruimels, cheddar, bloem, boter, kerstomaat, laurierblad, macaroni, nootmuskaat, olijfolie, penne, sjalot, tomatenblokjes uit blik, versgemalen zwarte peper, volle melk en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / hoofdgerecht uit Balletjes:

Kalkoengehaktballetjes met tomaten-paprikasaus

Ingrediënten:
bliktomaat, chilipeper, ei, geroosterde paprika uit pot, kalkoenfilet, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, varkensbuik, bladpeterselie en witbrood

Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Cannelloni met tomaten-gehaktsaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, ei, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Harira met snijbiet, tomaten en oregano

Ingrediënten:
bleekselderij, chana dal, citroensap, geelwortelpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsnek, nootmuskaat, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, snijbiet, tarwebloem, tomaat, ui, verse koriander, oregano, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Bijgerecht uit Provence:

Tomaten-aardappelschotel - charlotte de tomates

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, nootmuskaat, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse dragon, verse tijm en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Lasagne met krab

Ingrediënten:
basilicum, bouquet garni, dragon, droge witte wijn, kabeljauw, knoflook, korianderzaad, krab, lasagnevellen, laurier, maïzena, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, sherryazijn, sjalot, slagroom, steranijs, tabasco, tomaat, tomatenketchup, ui, venkelzaad, visbouillon, volle melk en worcestersaus

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Marokkaanse kefta

Ingrediënten:
koriander, knoflook, komijnpoeder, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, gerookt paprikapoeder, pimentpoeder, ras el hanout, sjalot, tomaten, zeezout, zilvervliesrijst en zwarte peper

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Smoor van kip

Ingrediënten:
ketjap manis, kipkarbonade, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, olie, peper, tomatenblokjes, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Ravioli met rucola en drie soorten kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, griesmeel, groentebouillon, knoflook, mascarpone, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, robiola, rucola, sjalot en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Mexicaanse lamsschotel

Ingrediënten:
bruine fond, cacaopoeder, extra vergine olijfolie, groene paprika, groene spaanse peper, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, mager lamsvlees, nootmuskaat, tomaten, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Stoofschotel van linzen en worstjes

Ingrediënten:
gedroogde spaanse peper, groene linzen, italiaanse worstjes, jeneverbes, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, rode wijn, tomaten uit blik, ui en verse rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / worst
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Daging smoor

Ingrediënten:
azijn, gemalen kruidnagel, nootmuskaat, olie, peper en zout, rijst, sjalotjes, stooflappen, knoflook, tomaten, water en zoete ketjap

Haal meer recepten op...