40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloemkoolcitroeneigemalen komijnkaneelknoflookkorianderkruidenlamsgehaktolieolijfolieoreganopaprikapaprikapoederpeperrijstspecerijentomaatuivleeswaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Lamsvlees caldereta

Ingrediënten:
gemalen komijn, hambeen, kaneelpoeder, knoflook, lamsbout, laurierblaadje, mild paprikapoeder, olijfolie, paneermeel, pimentón, rode paprika, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, varkensvlees, afsnijsel, verse bladpeterselie, verse munt, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Tajine met kefta, eieren en komijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cayennepeper, ei, gedroogde chilipeper, gedroogde munt, komijnzaad, lamsgehakt, ras el hanout, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Turkse ravioli met pittig lamsvlees en yoghurt - manti

Ingrediënten:
boter, chilipepervlokken, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harde tarwebloem, kaneel, kippenbouillon, knoflook, rode puntpaprika, lamsgehakt, munt, oregano, paprikapoeder, piment, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Herbed Lamb Pilaf - Pilaf met gekruid lam

Ingrediënten:
allspice, citroensap, dille, gladde peterselie, kaneel, komijn, kortkorrelrijst, kruidnagel, lamsvlees, lente-ui, munt, olijfolie, plantaardige olie, rode appel, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kebabs van lamsgehakt

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, grof zeezout, lamsgehakt, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamskoteletten met couscous salade

Ingrediënten:
citroen, couscous, knoflook, knoflook, komijn, koriander, kruiden, lamskoteletten, lamsvlees, laurier, munt, olijfolie, oregano, paprika, peper, peterselie, gerookt paprikapoeder, rozemarijn, specerijen, sumak, tijm, tomaten, venkel, vet, vlees, zeezout, zout en zwarte peper

Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Lunch / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Lamsrisolles met tzatziki

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lamsgehakt, munt, paprika, ui en zuurdesemboterhammen

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse gegrilde gehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, doorregen rundgehakt, knoflook, komijn, koriander, lamsgehakt, munt, paprikapoeder, peper, ui en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Lamskebab met tabouleh

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, chilipoeder, citroensap, ghee, knoflook, kokosolie, komijn, lamsgehakt, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, piment, tomaten, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Rundergehaktballetjes met tuinbonen & citroen

Ingrediënten:
baharat, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, gemalen komijn, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tijm, tuinbonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleeskebabs Turks nr 1

Ingrediënten:
champignon, gemalen kaneel, gemalen komijn, kerstomaat, knoflook, lamsbout, olijfolie, paprika, tijm, ui, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Bobotie

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, djeroek poeroet, gemalen komijn, ei, amandel, kerriepoeder, ketoembar, knoflook, kruidnagelpoeder, kurkuma, lamsgehakt, mangochutney, melk, mint, oregano, oud witbrood, peterselie, rozijnen, rundergehakt en ui

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Turkse pide

Ingrediënten:
bloem, chili, deeg, gemalen komijn, gemalen koriander, tomatenpuree, lamsgehakt, melk, munt, olijfolie, peper en zout, knoflook, uien, verse peterselie, water, gedroogde gist en zout

Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Tantuni

Ingrediënten:
biefstuk, bladpeterselie, citroen, griekse yoghurt, groene chilipepers, boter, komijnpoeder, lamsgehakt, munt, pitabroodjes, sumak, zout, tomaten, tortillawraps, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Worst, verse zelfgemaakt

Ingrediënten:
kinnebakspek, kruiden, lamsvlees, rundvet, specerijen, spek, varkensbuik, varkensschouder, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

5 hoogtepunten uit de Indonesische keuken: de streetfood editie

Ingrediënten:
amandel, balletjes, bamboe, banaan, bier, bruine suiker, cake, citroengras, gember, ijs, ijswater, jackfruit, jus, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruiden en specerijen, laos, nangka, palmsuiker, pannenkoekjes, pindasaus, rijstmeel, sambal, santen, spekkoek, suikerstroop, tahu, tempé, tofu, vlees en vleesvervanger

Haal meer recepten op...