Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Proef! Oranjebloesem

de nieuwe Marokkaanse keuken

Een boek van Merijn Tol en Mina Abouzahra

We hebben 59 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Proef! Oranjebloesem, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Proef! Oranjebloesem: Twee gepassioneerde meiden in de Marokkaanse keuken

De smaken, kruiden en specerijen van de Marokkaanse keuken worden door Oranjebloesem, het cateringbedrijf van de auteurs, op eigen manier gebruikt, met invloeden uit de mediterrane en Europese keuken. De gerechten zijn nieuw en verrassend, en eenvoudig en snel te maken.

Geroosterde rode bietensoep met komijn

& geitenkaastosti's met vijgenjam

Bij de supermarkt kun je gewoon gekookte bietjes kopen natuurlijk. Maar als je op de markt verse rauwe kunt krijgen, doen! Dat is zoveel lekkerder

4 personen

1 ui, fijn gesneden

1/2 el komijnpoeder

3 el olie

500 g bietjes, of 4 middelgrote bieten, gescild en in stukjes gesneden

1 l kippenbouillon

1 panbrood of ciabatta

50 g harde hollandse geitenkaas

8 vijgen, fijngesneden of vijgenjam (Turkse of Marokkaanse winkel)

1 el komijnzaadjes, 1 min. geroosterd in de koekenpan

2 el (frisgroene) olijfolie extra vierge

Bak de ui zachtjes in 3 el olie, bak de komijn poeder op het laatst even mee.

Voeg de bietjes met een liter water en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ± 50 min. zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Beleg het brood met de geitenkaas en vijgenjam of fijngesneden vijgen. Rooster het brood in een tosti-ijzer of in de oven. Pak de broodjes in folie en leg ze 5 min. in een hete oven of koekenpan. Bestrooi de soep met de komijnzaadjes en besprenkel met wat olijfolie

Merijn Tol is culinair redacteur bij TIP. Daarnaast schrijft ze over eten en drinken in NL20, Joie de Vivre en diverse ander bladen, en ze is foodstylist en cateraar.

Mina Abouzahra is foodstylist en receptuurschrijfster voor vele culinaire bladen zoals Elle eten, TIP en Allerhande. Daarnaast is ze cateraar.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Proef! Oranjebloesem

Een greep uit de 59 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Bijgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

kruidenyoghurt

Ingrediënten:
griekse yoghurt, groene spaanse peper, knoflook, koriander, munt, peterselie en turkse yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Wortelsoepje met twee oliën

Ingrediënten:
kippenbouillon, munt, olijfolie, pijnboompitjes, sinaasappelolie, sinaasappelsap, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Citroen, harissa, gembermarinade

Ingrediënten:
gemalen korianderzaad, gember, gembersiroop, gepekelde citroen, harissa, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoensap, olijfolie en peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Toon alle 59 recepten in dit boek