Terug naar Proef! Oranjebloesem.

Proef! Oranjebloesem recepten

de nieuwe Marokkaanse keuken

Merijn Tol en Mina Abouzahra

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Bijgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

kruidenyoghurt

Ingrediënten:
griekse yoghurt, groene spaanse peper, knoflook, koriander, munt, peterselie en turkse yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

Grove auberginemousse

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, komijnpoeder, koriander, landbrood, marokkaanse olijfolie, olijfolie, peterselie en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Bijgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Linzenhummous

Ingrediënten:
citroenrasp, knoflook, olijfolie en oranje linzen

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Citroen, harissa, gembermarinade

Ingrediënten:
gemalen korianderzaad, gember, gembersiroop, gepekelde citroen, harissa, knoflook, komijnpoeder, koriander, limoensap, olijfolie en peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Wortelsoepje met twee oliën

Ingrediënten:
kippenbouillon, munt, olijfolie, pijnboompitjes, sinaasappelolie, sinaasappelsap, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / lunch / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Sardienkoekjes met kruidensla

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, chilipoeder, dragon, ei, harissa, heek, kabeljauw, kervel, knoflook, komijn, koolvis, koriander, munt, olie, paneermeel, panko, paprikapoeder, peterselie, sardientjes, sjalot, tomaatsaffraandressing, venkelzaad en witvis

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Bijgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Uienkarwijchutney

Ingrediënten:
karwijzaad, kruidnagel, rode wijnazijn, sherry, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Avondmaal uit Proef! Oranjebloesem:

Kiptajine met abrikozen & steranijs

Ingrediënten:
gedroogde abrikoos, gemalen korianderzaad, gember, groene paprika, kikkererwten, kip, kipbouillonblokje, knoflook, komijn, kurkuma, peterselie, saffraan, steranijs, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

Kwarteleitjes met kruidenzout

Ingrediënten:
arganolie, fleur de sel, hazelnotenolie, komijn, kwarteleitjes, peper, sesamzaadjes, tijm en walnootolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Karwijmuntpesto

Ingrediënten:
basilicum, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, munt, olijfolie en peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / nagerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Citroentompouce

Ingrediënten:
bladerdeeg, citroenmarmelade, citroenrasp, kardemompoeder, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

B'stilla-kippasteitje met zoete ui en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, fenegriek, filodeeg, gember, gepekelde citroen, kaneel, kardemom, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, koriander, korianderpoeder, olie, peterselie, poedersuiker, saffraan, sinaasappel, suiker en witte ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / avondmaal uit Proef! Oranjebloesem:

Couscous met gegrilde pompoen & merquez

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, flespompoen, gedroogde abrikozen, karwijmuntpesto, kikkererwten, knoflook, merquezworst, olijfolie, smen, tijm, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa