265 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbladpeterseliebotercitroeneigroene paprikaknoflookkomkommerkorianderlente-uimuntoliepeperrode paprikarode uisjalotsuikertijmtomaatuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Pittige kisirsalade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, fijne bulgur, granaatappelsiroop, groene chilipeper, munt, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, tomatenpuree, trostomaten en water

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Kisir - Bulgursalade met munt en augurk

Ingrediënten:
augurk, augurkenvocht, bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, fijne bulgur, granaatappelmelasse, groene chilipeper, lente-ui, munt, olijfolie, paprikapuree, tomaten, tomatenpuree en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Bietensoep met kubbe

Ingrediënten:
baharat, bleekselderij, citroensap, durumtarwe, olijfolie, peterselie, rode biet, rundergehakt, semolina, tomaat, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Lamb siniya

Ingrediënten:
baharat, bloemkool, citroensap, ei, gemalen venkelzaad, lamsgehakt, naturel yoghurt, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, tahinpasta, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken voor twee:

Gegratineerde broodjes met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilets uit blik, citroensap, knoflook, olijfolie, stokbrood, tomatenpuree, verse peterselie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde inktvis - calamari ripieni in teglia

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, mager kalfsvlees, peper, tomatenpuree, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde vis met citroenolie

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, grof zout, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, tomatenpuree, venusschelpen, vis en wit boerenbrood

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Bazargan - Salade van bulghur en noten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen piment, granaatappelsiroop, grove bulgur, hazelnoten, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui en walnoten

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Kisir

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, gemalen komijnzaad, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene chilipeper, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gevulde olijven

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, groene olijven, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, salami, tomatenpuree, varkensgehakt, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gevulde snijbiet - Zilk sarmasi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bonenkruid, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitten, pul biber, snijbietblad, sultana's, sumak, tomatem, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Mosselpilaki

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroensap, dille, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, suiker, tijm, tomatenpuree, trostomaat, ui en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Gevulde mosselen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, frituurolie, knoflook, lente-ui, melk, mossel, olijfolie, paneermeel, tomatenpuree en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...