50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobladpeterseliebleekselderijcitroengranny smithgroene appelhoningknoflookkruidenmayonaisemosterdolieolijfoliepeperrode uisuikertijmuivruchtensapwalnotenwaterzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Appel-keriesaus

Ingrediënten:
appelen, bieslook, citroensap, kerriepoeder, maïszetmeel, peterselie, suiker, uien, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
warme sauzen
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Salade met maïs en appel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, granny smith, maïskolf, rode wijnazijn, sjalot en tabasco

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thug kitchen feestvoer:

Focaccia met appel en ui

Ingrediënten:
appel, balsamicoazijn, chilipepervlokken, citroensap, knoflook, melkvervanger, olijfolie, peterselie, pizzadeeg, rozemarijn, tijm en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van rammenas, roodlof en appel

Ingrediënten:
appel, ciderazijn, citroensap, grof zeezout, honing, kaneelstokje, olijfolie, peterselie, rammenas, roodlof, witlof en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Bruschetta bospaddestoelen met appels en madera

Ingrediënten:
boter, ciabatta, citroensap, fruitige olijfolie, granny smith appel, knoflook, madera, mascarpone, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, voorgeweekte stokvis, wilde paddestoelen en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Morcila met gekarameliseerde appel - morcilla con manzana

Ingrediënten:
appel, appelwijn, citroensap, geklaarde boter, morcilla, olijfolie, olijfolie extra vergine, pijnboompitten, verse bladpeterselie, waterkers, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Venkelsalade

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, bleekselderij, ciderazijn, citroensap, extra vierge-olijfolie, rode ui, venkelknol en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Rodekoolsla

Ingrediënten:
appel, citroensap, grof zout, kappertjes, kruidenazijnsaus, olijfolie, peterselie, rode kool en sjalot

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Salade van wilde rijst met kip en cranberry's

Ingrediënten:
appel, citroensap, gedroogde cranberry's, kippenvlees, olie, pecannoten, peper, peterselie, peterseliewortelloof, rucola, veldsla, walnoten, wilde rijst, winterkers, witte rijst en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / rijst / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Wortelcanapés - canapè di carote

Ingrediënten:
citroensap, groene appel, ingelegde groenten, mayonaise, verse bladpeterselie, witbrood en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Waldorfsalade met rijst

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gekookte ham, groene appel, ijsbergsla, mayonaise, rode appel, saffraandraadjes, verse basilicum, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, walnoten, witte langkorrelrijst, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vlees / rijst
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Klassieke Southern-slaw

Ingrediënten:
appel, appelciderazijn, citroensap, eidooier, geel mosterdpoeder, groene kool, neutrale olie, peterselie, rode kool, rode ui, suiker en wortel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Krokante eendenbouten met venkelsalade

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, ciderazijn, citroensap, eendenbout, eendenvet, extra vierge-olijfolie, grof zout, knoflook, komijnzaad, laurierblad, rode ui, venkelknol, venkelzaad en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Lunch / buffet / bijgerecht uit Kook met Jamie:

Mijn favoriete coleslaw

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, engelse mosterd, mayonaise, rode appel, rode ui, witte kool, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Zeytin piyazi - Salade van groene olijven en walnoten

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, gedroogde tijm, granaatappelmelasse, groene appel, groene olijven, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode puntpaprika en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gekonfijte eendenbout met kersenmosterd en koolrabisalade

Ingrediënten:
citroensap, diepvrieskersen, dijonmosterd, eendenbouten, eendenvet, engels mosterdpoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde zure kersen, granny smith, grof zeezout, kaneelstokje, kersen, knoflook, koolrabi, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peterselie, radijzen, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte
Haal meer recepten op...