April White en Stephen Wood - Van appels tot cider

Van appels tot cider

thuis zelf cider maken

Een boek van April White en Stephen Wood

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Van appels tot cider, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak thuis lekkere cider met een paar ingrediënten, een minimale uitrusting en de handige tips van Stephen Wood en het team van Farnum Hill Ciders.

In Van appel tot cider maakt u kennis met een eenvoudige filosofie die in de loop der eeuwen is ontstaan: cider draait om appels. Dit boek sluit aan op de opleving van dit duizend jaar oude ambacht en is geschikt voor thuisbrouwers, wijnmakers en ciderliefhebbers. Dankzij de duidelijke aanwijzingen voor uw eerste partij cider, en nadere instructies voor de volgende, maakt u straks zelf thuis de heerlijkste cider.

In dit boek vindt u:
- Stap-voor-stapinstructies om uw eerste partij cider te maken
- Richtlijnen om professioneel cider te proeven
- Tips om cidergebreken te voorkomen, constateren en verhelpen
- Technieken voor het maken van mousserende cider, cider volgens de méthode champenoise, Franse cidre en ijscider
- De auteur beschrijft de ervaringen, filosofie en de dagelijkse praktijk van het maken van cider op een Amerikaans particulier bedrijf. In aanvang wordt het begrip ‘cider’ besproken: geschiedenis, productie, stijlen, smaak, trends etc. Vervolgens informatie over cider proeven; alles dat hierbij van belang is, komt gedetailleerd aan de orde, inclusief vocabulaire. Ook de grondstof, appels, krijgt uitvoerige aandacht: onder andere teelt, rassen, appelsap maken en cideropslag en bewaren worden uitgebreid belicht. Het zelf aan de slag gaan heeft verderop echter het grootste accent. Letterlijk alles wat elke onervaren cidermaker dient te weten en te doen wordt tot in detail stap-voor-stap uitgelegd. Legio praktische tips, aanwijzingen, anekdotes en foto’s vullen een en ander aan, zodat iedereen, zonder enige voorkennis, het avontuur van zelf kwaliteitscider maken kan beginnen. Het voorkomen en oplossen van alle mogelijke calamiteiten hebben prioriteit, evenals progressie in door-ontwikkeling van kwaliteit. Aldus een inspirerende en praktische handleiding voor hobbyisten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken