35 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembouillonchampignonkaasknoflooklauriermaïzenaolieolijfoliepancettaparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirozemarijnsjalotspekblokjestijmtomatenpureeuiwaterwijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Niertjes in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, braadboter, champignon, laurierblad, margarine, peterselie, peterseliestelen, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui en varkensnieren

Soort:
vlees
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Boeuf bourguignon

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignon, knoflook, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, rode wijn, sucadelap, tijm, ui en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Heerlijke pasta met langzaam gebraden eend

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, occhi di lupo, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode ui, rode wijn, rode-wijnazijn, rozemarijn, rozijnen, sinaasappel, tamme eend, tomaat in blik, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gesmoorde fazant met paddestoelen en spek

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, ongerookt spek, paddestoelen, pancetta, plantaardige olie, rode wijn en ui

Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht / basisrecept uit Rijst en risotto:

Basisrecept risotto bereiden

Ingrediënten:
boter, bouillon, groente, kaas, knoflook, olijfolie, risottorijst, ui, vlees, wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, bolognesesaus, boter, bouillontablet, bulgur, cayennepeper, diepvriesspinazie, eieren, gehakt, gekookte achterham, grove mosterd, lasagnebladen, laurierblaadje, maïzena, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, gezeefde tomaten, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, rundergehakt, wijn, spekjes, spinazie, knoflook, tomatenpuree, ui, verse peper, zout en 
zout en peper

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Coq-au-vin

Ingrediënten:
bloem, braadkip, champignons, cognac, kippenbouillon, knoflook, kruidenbouquet, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rode bourgogne, roomboter, spekblokjes, tijm, zilveruitjes en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gebraden konijn met tuinbonen

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, gekonfijte tomaten, gerookt buikspek, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, konijn, kropsla, marjolein, olijfolie, peper, prei, rode wijn, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinbonen, ui, water, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Down to earth:

Kiprolletjes met katenspek en bloemkool-preistamppot

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, bloemkool, boerenkipfilet, crème fraîche, katenspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, mais, maïzena, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, prei, rode port, rode wijn, roomboter, tijm en vijfkruidenpoeder

Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kwartel met meikers

Ingrediënten:
boter, brood, buikspek, dragon, gevogeltebouillon, knoflook, kwartel, meikersen, olie, rode wijn, rookspek en zeeuws spek

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Varkenskarbonade met gesmoorde rodekool

Ingrediënten:
dijonmosterd, geklaarde boter, gemalen kruidnagel, kippenbouillon, knoflook, moesappel, peper, rodekool, rode wijn, rode-wijnazijn, room, salieblaadjes, ui, varkenskarbonade, verse salieblaadjes, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Coq au vin

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, cognac, kip, kippenbouillon, laurierblad, olie, peper, rode wijn, spek, tijm, tomatenpuree, uitjes, verse peterselie, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Tagliatelle met bolognese saus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge rode wijn, hamvet, kalfsgehakt, kippenbouillon, pancetta, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, rundergehakt, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Varkensbuik met gepofte appel-saliepuree en rodewijnsaus

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, boter, champignon, kippenbouillon, knoflook, laurier, rode wijn, salie, sjalot, suiker, tijm, uien, varkensbuik, winterwortel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
varkensvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa (Ragu) Bolognese - Bolognesesaus

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, boter, bouillon, champignons, gedroogde paddestoelen, koffieroom, ontbijtspek, oregano, peper, rauwe ham, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Épaule d'agneau farcie, Viroflay - Gebraden gevulde lamsschouder

Ingrediënten:
bacon, basilicum, boter, bouillon, broodkruim, bruine fond, champignons, droge witte wijn, ei, fond, ganzenvet, hamvet, knoflook, lamsbotten, lamsschouder, laurier, lente-ui, maïzena, melk, olie, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, sjalot, spinazie, tijm, ui, varkenszwoerd, vet spek, waterkers, wijn, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner uit Rijksmuseum kookboek:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, bouillon, cranberry, hazenbout, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, milde azijn, ontbijtkoek, peper, pruimen, rode wijn, sleedoornbessen, spekblokjes, suiker, ui, venkel, verjus, zilverui, vossenbessen, wijnazijn en wortel

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Coq au vin

Ingrediënten:
boter, braadkip, champignons uit blik, cognacsaus, dragon, kippenbouillon, knoflook, laurier, rode wijn, rookspek, sjalot, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...