M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

De complete keuken van Frankrijk

Een boek van M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones

We hebben 108 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De complete keuken van Frankrijk, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De complete keuken van Frankrijk brengt het beste uit de Franse keuken bij u thuis. De recepten zijn al even veelzijdig als de ingrediënten zelf. Waar u ook van houdt - van klassieke gerechten, bistro-eten, streekgebonden eetwaar of lekker gebak - de culinaire hoogstandjes op deze pagina’s zullen u gegarandeerd betoveren.

Maar ook de Franse passie voor eten en wijn wordt in dit boekje tot leven gebracht met prachtige, sfeervolle foto’s, stuk voor stuk op locatie gemaakt.

Daarnaast geven achtergrondartikelen een mooi beeld van hoe de Fransen in het leven van alledag genieten van eten en drinken. De verhalen over ontbijt, picknicks, kazen, chocolade, champagne of wijn zullen u inspireren om met de recepten uit dit boekje aan de slag te gaan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De complete keuken van Frankrijk

Een greep uit de 108 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Moules marinière

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, knoflook, laurierblad, mossel, peper, room, tijm, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Canard a l'orange

Ingrediënten:
boter, ciderazijn, eend, grand marnier, kaneelstokje, lichtbruine basterdsuiker, munt en sinaasappel

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Groenteterrine met kruidensaus

Ingrediënten:
bladgelatine, crème fraîche, gelatinepoeder, groene asperge, kerstomaat, minicourgette, peper, snijbiet, sperziebonen, spinazie, verse basilicum, verse kervel, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente / paté/terrine
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Waterkerssoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, room, ui, verse bieslook, waterkers en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / groente
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Boeuf en croûte

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, braadvet, brandy, cognac, ei, kippenlever, knoflook, peper, runderfilet, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Coq au vin

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, cognac, kip, kippenbouillon, laurierblad, olie, peper, rode wijn, spek, tijm, tomatenpuree, uitjes, verse peterselie, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Franse uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, gruyère, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, peper, runderbouillon, stokbrood, tijm, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon / barbecue/grill
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Cassoulet

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, eend, eendenconfit, gedroogde witte bonen, geklaarde boter, gezouten varkensvlees, knoflook, kookworst, lamsschouder, ongerookt spek, saucisse à cuire, saucisse de toulouse, stokbrood, tomaat en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Boeuf bourguignon

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignon, knoflook, peper, rode bourgogne, rode wijn, runderschouder, sjalot, spek, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Salade lyonnaise

Ingrediënten:
ei, frisee, grove mosterd, knoflook, lente-ui, olie, olijfolie, paardebloemblaadjes, rode-wijnazijn, spek, veldsla en witbrood

Keuken:
Frans
Soort:
salade / varkensvlees
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Tarte tatin

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, fijne suiker, kandijpoedersuiker, room, taartdeeg, vanille-extract, zoete appel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Frambozensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, crème pâtissière, eierdooier, eiwit, fijne suiker, frambozen, maïzena, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Chocoladesoufflés

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, chocoladelikeur, crème pâtissière, eiwit, fijne suiker, koffielikeur, poedersuiker en pure chocolade

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch / chocolade
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Salade au chèvre

Ingrediënten:
dragonazijn, geitenkaas, gemengde slasoorten, knoflook, olijfolie, rode ui, stokbrood, walnootolie, walnoten en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch / kaas
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / nagerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Kaneelbavarois

Ingrediënten:
bladgelatine, eierdooier, gelatinepoeder, gemalen kaneel, kaneel, melk, slagroom, suiker en vanille-extract

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Toon alle 108 recepten in dit boek