Dubois en Diana Dubois - Wittebrood in Rode wijn

Wittebrood in Rode wijn

leven en eten van Desiderius Erasmus

Een boek van Dubois en Diana Dubois

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Wittebrood in Rode wijn, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het levensverhaal van Desiderius Erasmus (1466-1536) schotelt een rijkdom aan eulinaire beelden voor, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te versmaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht.
Erasmus was een graag geziene gast aan tafel in vorstenhuizen, bij pausen, mede-humanisten en drukkerijdirecteuren. Hierdoor heeft hij de keukens van Europa goed leren kennen.
Heel toepasselijk zijn in dit boek 79 authentieke smaaksensaties opgenomen. Deze recepten zijn afkomstig uit kookboeken uit de Romeinse tijd en de 15e en 16e eeuw. Typerend voor deze gerechten is. dat er gebruik werd gemaakt van een groot scala aan wild. gevogelte. ‘vergeten’ groenten. kruiden en specerijen.
Aan de hand van de helder beschreven receptuur zijn overheerlijke gerechten als wildziwijnfilets, kardoen en hoerenwindjes bijzonder eenvoudig te bereiden. Ook voor zee-egelomelet, kikkerbilletjes, moerbeiensaus en een duivenpastei draait zelfs een amateurkok zijn/haar hand niet meer om!
Wittebrood in Rode Wijn is niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar is ook een gegarandeerd succes in de keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken