404 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloemcitroensapeigruyèreknoflooklaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselieroomslagroomspinaziesuikertijmuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Feine Pfannkuchen mit Spinatfüllung

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, eidooier, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sauce royale, sjalot, spinazie, spinazievulling, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude soep van groene tuinkruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, eidooier, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, melk, peterselie, prei, rijst, sjalot, slagroom, water, waterkers, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Garnaalkroketten 2 - Cees Holtkamp, 2010

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, cayennepeper, eidooier, eiwit, fijn paneermeel, gelatine, grof paneermeel, hollandse garnalen, melk, sjalot, slagroom, tabasco, water, witte peper, zonnebloemolie en zout

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek met pompoen en feta

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, eidooier, feta, knoflook, melk, muskaatpompoen, nootmuskaat, scherp paprikapoeder, ui en yoghurtdeeg

Keuken:
Turks
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Mosselen met kerrie

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, eierdooier, kerrie, melk, mosselen, sjalot, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Garnalenragout

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, eidooier, hollandse garnalen, melk, peterselie, roomboter, sjalot, slagroom, tabasco en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Krabsoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, eierdooier, krabvlees, kruidnagel, laurierblad, melk, peper, sjalot, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Boudin Blanc

Ingrediënten:
champignons, cognac, eidooier, eiwit, frituurvet, gedroogde morieljes, geklaarde boter, kippendij, kippenvet, laurier, madeira, magere melk, pistache, pistache-olie, quatre épices, tijm, ui, varkensdarm, witte port, zout en zwarte truffel

Soort:
worst
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Tomaten Cobbler

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, cheddar, eidooier, gehakt, gezouten boter, groene salade, melk, olijfolie, scharrelei, knoflook, tomaten, uien, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Liever lokaal:

Komkommersoep

Ingrediënten:
bloem, boter, dillezaad, eidooier, groentebouillon, komkommer, melk, peper, slagroom, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Oma's receptenboek:

Paddestoelentaart

Ingrediënten:
blinde vulling, bloem, boter, cantharel, eekhoorntjesbrood, ei, eidooier, kastanjeboleet, korstdeeg, melkzwam, morielje, nootmuskaat, oesterzwam, peper, room, ui, verse tijm, volle melk, weidechampignon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Quiche met bietenblad (of snijbiet) en ricotta

Ingrediënten:
bietenloof, bloem, boter, ei, eidooier, knoflook, koolzaadolie, melk, olijfolie, ricotta, slagroom, snijbiet, tijm, ui, volle melk en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...