211 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembruine suikercitroencitroensapeieidooiergemberpoedergisthoningknoflookkristalsuikermelknootmuskaatpeperpoedersuikersinaasappelslagroomsuikeruizeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Saffraanrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, berberis, boter, gekarameliseerde uien, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, pistachenoten, saffraandraadjes, water, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / nagerecht uit Rijst en risotto:

Rijstpudding uit het Zuidwesten

Ingrediënten:
boter, gemalen kaneel, kaneelpijpje, kokoscrème, kokosrasp, kortkorrelige rijst, melk, rozijnen, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
barbecue/grill / rijst / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / nagerecht uit Feestelijk tafelen:

Bataatpuree

Ingrediënten:
bataat, boter, citroensap, citroenzest, ei, kaneelstokje, room, ruwe rietsuiker, sinaasappelsap, sinaasappelzest, water en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / feestdagen
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Mousse d'epices

Ingrediënten:
blonde kandijsuiker, earl grey thee, eidooier, gelatinepoeder, gezouten boter, glucose, kaneelstokje, kardemomzaad, limoensap, room, rum, sinaasappelsap, sinaasappelzeste, steranijs, suiker, tonkaboon, vanillestokje en water

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Filo met noten - baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, gemalen kaneel, kaneelpijpje, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cassata siciliana (cassata siciliana)

Ingrediënten:
boter, citroenzest, espresso, gekonfijte citrusschil, kaneelstokje, kruidnagel, maraschino, pan di spagna, pistachenoten, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, sinaasappelzest, suiker, vanillepeul en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made 1 notitie

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Peren-hazelnotentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, doyenne du comice peer, ei, hazelnoten, kaneelstokje, suiker, vanillesuiker, water, witte wijn en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Bouillon van gegrilde wintergroenten

Ingrediënten:
boter, butternutpompoen, chilisaus, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, pastinaak, rapen, rode ui, sriracha, steranijs, tijm, tomatenpuree, vadouvan, venkelblad, venkelknol en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Romaine rabbit

Ingrediënten:
ahornsiroop, blanke rozijnen, boter, chipotle-tabasco, demi-glace, donkere rozijnen, dragon, suiker, gerookt ontbijtspek, pijnboompitten, kaneelstokje, rode port, rodewijnazijn, sinaasappelmarmelade, stroop, rozemarijn, tijm, versgemalen zwarte peper, water, wildbouillon, witte uien en zout

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Dushpra - zoete dumplings met kersen en lamsvlees

Ingrediënten:
boter, dragon, ei, gedroogde zure kersen, harde bloem, kaneelstokje, kersen, kikkererwten, knoflook, lamsschenkel, munt, steranijs, ui, water, zoete kruidenmix, zout en zure kersenjam

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kebab met eieren

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, lamsbout, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jonneke de Zeeuw

Recept van Mooncake:

Mooncake kookt: halwa poori met Shazia

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, gedroogde chilipeper, ghee, kaneelstokje, kikkererwten, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, lauwwarm water, plantaardige olie, zout, ui, yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout & peper en zwarte kardemompeulen

Een recept uit Jonneke de Zeeuw

Recept van Mooncake:

Mooncake kookt: halwa poori met Shazia

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, gedroogde chilipeper, ghee, kaneelstokje, kikkererwten, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, lauwwarm water, plantaardige olie, zout, ui, yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout & peper en zwarte kardemompeulen

Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamssoep met amandelen en rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, granaatappelsiroop, honing, kaneelstokje, kikkererwten, lamsgehakt, munt, olie, peper, peterselie, piment, saffraan, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

De Peruaanse keuken: zoete aardappel bollen

Ingrediënten:
beslag, bloem, boter, brood, eieren, bloem, kaneel, kaneelstokje, lichtbruine basterdsuiker, lichtbruine suiker, olie, plantaardige olie, sinaasappel, sinaasappelsap, sinaasappelschil, siroop, suiker, water, zoete aardappel en zoete aardappelen

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Indiase Eieren in Kerrie-Tomatensaus Ande Ki Kari

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, garam masala, gemalen zwarte peper, ghee, ei, kaneelstokje, kardemom, water, kokosolie, komijnzaad, koriander, naanbrood, peulen, tomaat, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, uien, gember, yoghurt en zeezout

Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Haal meer recepten op...