Onze Franse keuken

Ik ben Lisette, 39 jaar, en ik woon samen met mijn vriend Arjan en onze twee dochtertjes Marie (bijna 4 jaar) en Annick (2 jaar) in Frankrijk. Onze chambres & table d’hôtes La Panacée ligt op de grens van de Dordogne en de Lot.

We brengen aardig wat tijd door in onze Franse keuken, want gedurende het seizoen koken wij 6 avonden per week voor onze gasten. Ook tijdens de rustige wintermaanden kokkerel ik graag. Die tijd kan ik mooi benutten om op mijn gemak nieuwe gerechten uit te proberen.

Recepten

Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Snelle apfelstrudel

Ingrediënten:
appels, bastognekoeken, filodeeg, gemberpoeder, gezouten roomboter, kaneel, kardemompoeder, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, peer, rozijnen, steranijs, vanille-ijs en vanillestokje

Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Chocolademousse taart

Ingrediënten:
bakpoeder, baksoda, bloem, cacao poeder, chocolade, citroensap, eieren, espresso, lichtbruine basterdsuiker, maltesers, roomboter, slagroom, zout, suiker, vanille-extract, volle melk, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Provencaalse groentequiche

Ingrediënten:
aubergine, bladerdeeg, courgette, eieren, honing, kerstomaat, olijfolie, parmaham, pijnboompitten, provençaalse kruiden, rode paprika, room, zachte geitenkaas en zout & peper

Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Linzensalade uit de Auvergne

Ingrediënten:
walnoten, granny smith appel, linzen, mosterd, rode wijn azijn, roquefort, sjalotjes, bleekselderij, vinaigrette, walnotenolie, zonnebloemolie en zout & peper

Toon alle recepten