Recept van Onze Franse keuken:
Onze Franse keuken
Ik ben Lisette, 39 jaar, en ik woon samen met mijn vriend Arjan en onze twee dochtertjes Marie (bijna 4 jaar) en Annick (2 jaar) in Frankrijk. Onze chambres & table d’hôtes La Panacée ligt op de grens van de Dordogne en de Lot.
We brengen aardig wat tijd door in onze Franse keuken, want gedurende het seizoen koken wij 6 avonden per week voor onze gasten. Ook tijdens de rustige wintermaanden kokkerel ik graag. Die tijd kan ik mooi benutten om op mijn gemak nieuwe gerechten uit te proberen.
Recepten
Recept van Onze Franse keuken:
Coquilles met avocado en mango
- Ingrediënten:
- avocado's, coquilles, dille, mango's, olijfolie, pesto, sinaasappel en zout & peper
Recept van Onze Franse keuken:
Lamskotelet met muntolie
- Ingrediënten:
- aubergine, gedroogde oregano, boter, lamskoteletjes, munt, olijfolie, pruimtomaten, rode wijnazijn en zout & peper
Recept van Onze Franse keuken:
Tomaten salade met pistachenootjes - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Champagnekoekjes
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, eieren, boter, poedersuiker, suiker, vanillestokje en voedingskleurstof
Recept van Onze Franse keuken:
Baileys tiramisu met stukjes walnoot
- Ingrediënten:
- baileys, cacaopoeder, eieren, espresso, walnoten, mascarpone, lange vingers en suiker
Recept van Onze Franse keuken:
Kruidige Courgettesoep
- Ingrediënten:
- aardappel, courgette, groentebouillon, kruiden, olijfolie, ui, vadouvan en zout
Recept van Onze Franse keuken:
Gestoofde venkel met tomaat, kappertjes en ricotta - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Franse borrelnootjes
- Ingrediënten:
- eiwit, gedroogde basilicum, gedroogde rozemarijn, gedroogde salie, gedroogde tijm, noten, suiker en zeezout
Recept van Onze Franse keuken:
Salade met aardbei, venkel en pancetta - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Pompoensoep met miso en verse gember - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Salade met aardbei, venkel en pancetta - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Kokos Rotsjes
- Ingrediënten:
- ei, kokosnootvruchtvlees en kristalsuiker
Recept van Onze Franse keuken:
Snelle apfelstrudel
- Ingrediënten:
- appels, bastognekoeken, filodeeg, gemberpoeder, gezouten roomboter, kaneel, kardemompoeder, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, peer, rozijnen, steranijs, vanille-ijs en vanillestokje
Recept van Onze Franse keuken:
Preiburger van Ottolenghi
- Ingrediënten:
- broodkruim, citroensap, eieren, bladpeterselie, griekse yoghurt, grof zeezout, prei, boter, rundergehakt en versgemalen zwarte peper
Recept van Onze Franse keuken:
Portugese Roomtaartjes - pastéis de nata
- Ingrediënten:
- citroenschil, bladerdeeg, eidooier, kaneelpoeder, kaneelstokje, boter, maïzena, melk, slagroom, suiker, vanille extract en water
Recept van Onze Franse keuken:
Chocolademousse taart
- Ingrediënten:
- bakpoeder, baksoda, bloem, cacao poeder, chocolade, citroensap, eieren, espresso, lichtbruine basterdsuiker, maltesers, roomboter, slagroom, zout, suiker, vanille-extract, volle melk, zonnebloemolie en zout
Recept van Onze Franse keuken:
Garnalencocktail - versie 2020 - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Provencaalse groentequiche
- Ingrediënten:
- aubergine, bladerdeeg, courgette, eieren, honing, kerstomaat, olijfolie, parmaham, pijnboompitten, provençaalse kruiden, rode paprika, room, zachte geitenkaas en zout & peper
Recept van Onze Franse keuken:
Lock-down in Frankrijk weekoverzicht 9 - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Selderijsoep met kerrie-appel 'croutons'
- Ingrediënten:
- croutons, goudreinet, groentebouillon, kerriepoeder, kippenbouillon, boter, knolselderij, laurierblaadje, bleekselderij, tijmblaadjes, uien, peper en zeezout
Recept van Onze Franse keuken:
Rijst uit de oven met gepofte tomaatjes en knoflook - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Gekrulde wortelsalade met geitenkaas en walnoot
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, courgette, grof zeezout, olijfolie, walnoten, wortels en zachte geitenkaas
Recept van Onze Franse keuken:
Linzensalade uit de Auvergne
- Ingrediënten:
- walnoten, granny smith appel, linzen, mosterd, rode wijn azijn, roquefort, sjalotjes, bleekselderij, vinaigrette, walnotenolie, zonnebloemolie en zout & peper
Recept van Onze Franse keuken: