Recept van Onze Franse keuken:
Onze Franse keuken
Ik ben Lisette, 39 jaar, en ik woon samen met mijn vriend Arjan en onze twee dochtertjes Marie (bijna 4 jaar) en Annick (2 jaar) in Frankrijk. Onze chambres & table d’hôtes La Panacée ligt op de grens van de Dordogne en de Lot.
We brengen aardig wat tijd door in onze Franse keuken, want gedurende het seizoen koken wij 6 avonden per week voor onze gasten. Ook tijdens de rustige wintermaanden kokkerel ik graag. Die tijd kan ik mooi benutten om op mijn gemak nieuwe gerechten uit te proberen.
Recepten
Recept van Onze Franse keuken:
Salade met aardbei, venkel en pancetta - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Salade met aardbei, venkel en pancetta - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Broodje gerookte zalm met Piccalilly-mascarpone - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Kerstbal-cakejes
- Ingrediënten:
- bakpoeder, eieren, gezouten roomboter, suiker, vanille extract en zelfrijzend bakmeel
Recept van Onze Franse keuken:
Provencaalse groentequiche
- Ingrediënten:
- aubergine, bladerdeeg, courgette, eieren, honing, kerstomaat, olijfolie, parmaham, pijnboompitten, provençaalse kruiden, rode paprika, room, zachte geitenkaas en zout & peper
Recept van Onze Franse keuken:
Chocolademousse taart
- Ingrediënten:
- bakpoeder, baksoda, bloem, cacao poeder, chocolade, citroensap, eieren, espresso, lichtbruine basterdsuiker, maltesers, roomboter, slagroom, zout, suiker, vanille-extract, volle melk, zonnebloemolie en zout
Recept van Onze Franse keuken:
Gestoofde venkel met tomaat, kappertjes en ricotta - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Lock-down in Frankrijk weekoverzicht 10 - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Lock-down in Frankrijk weekoverzicht 7 - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Maispannenkoekjes met gerookte zalm en limoen - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Franse borrelnootjes
- Ingrediënten:
- eiwit, gedroogde basilicum, gedroogde rozemarijn, gedroogde salie, gedroogde tijm, noten, suiker en zeezout
Recept van Onze Franse keuken:
Zo bak je een cake zonder ei - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Fudge
- Ingrediënten:
- dadelstroop, gecondenseerde melk, roomboter, suiker en volle melk
Recept van Onze Franse keuken:
Garnalencocktail - versie 2020 - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Kip uit de oven met citroen, aardappel en groene olijven - Onze Franse keuken
Recept van Onze Franse keuken:
Gevulde 'lente' eitjes
- Ingrediënten:
- munt, eieren, rucola, bladpeterselie, zachte geitenkaas en zout & peper
Recept van Onze Franse keuken:
Selderijsoep met kerrie-appel 'croutons'
- Ingrediënten:
- croutons, goudreinet, groentebouillon, kerriepoeder, kippenbouillon, boter, knolselderij, laurierblaadje, bleekselderij, tijmblaadjes, uien, peper en zeezout
Recept van Onze Franse keuken:
Dadelkoekjes
- Ingrediënten:
- bloem, dadelstroop, eigeel, gezouten roomboter, medjooldadels, zout en suiker
Recept van Onze Franse keuken:
Kokos Rotsjes
- Ingrediënten:
- ei, kokosnootvruchtvlees en kristalsuiker
Recept van Onze Franse keuken:
Sinaasappel amandeltaart
- Ingrediënten:
- bloem, citroen, eieren, gemalen amandelen, gezouten roomboter, suiker en zout
Recept van Onze Franse keuken:
Preiburger van Ottolenghi
- Ingrediënten:
- broodkruim, citroensap, eieren, bladpeterselie, griekse yoghurt, grof zeezout, prei, boter, rundergehakt en versgemalen zwarte peper
Recept van Onze Franse keuken:
Portugese Roomtaartjes - pastéis de nata
- Ingrediënten:
- citroenschil, bladerdeeg, eidooier, kaneelpoeder, kaneelstokje, boter, maïzena, melk, slagroom, suiker, vanille extract en water
Recept van Onze Franse keuken:
Kerrie Pompoensoep
- Ingrediënten:
- courgette, bladpeterselie, kerriepoeder, kippenbouillon, limoen, olijfolie, peper, pompoen, rode ui, sambal badjak, knoflook en zeezout
Recept van Onze Franse keuken: