Onze Franse keuken

Ik ben Lisette, 39 jaar, en ik woon samen met mijn vriend Arjan en onze twee dochtertjes Marie (bijna 4 jaar) en Annick (2 jaar) in Frankrijk. Onze chambres & table d’hôtes La Panacée ligt op de grens van de Dordogne en de Lot.

We brengen aardig wat tijd door in onze Franse keuken, want gedurende het seizoen koken wij 6 avonden per week voor onze gasten. Ook tijdens de rustige wintermaanden kokkerel ik graag. Die tijd kan ik mooi benutten om op mijn gemak nieuwe gerechten uit te proberen.

Recepten

Serveersuggestie Zalm Spinazie Quiche

Recept van Onze Franse keuken:

Zalm Spinazie Quiche

Ingrediënten:
boter voor invetten taartvorm, bouillonblokjes kruiden liefst met knoflook, crème fraiche, eieren, nootmuskaat, pijnboompitten, rollen/pakjes bladerdeeg, verse bladspinazie, zalmfilet en zout & peper

Serveersuggestie Gepofte Knoflooksoep

Recept van Onze Franse keuken:

Gepofte Knoflooksoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, droge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadjes, olijfolie, stengel bleekselderij, knoflook, ui, wortel en zout & peper

Serveersuggestie Walnoten-worteltaartjes

Recept van Onze Franse keuken:

Walnoten-worteltaartjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine basterdsuiker, citroen, citroenrasp, eieren, gepelde walnoten, honing, mascarpone, poedersuiker, vanille-extract, winterwortel, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Serveersuggestie Appel-Kruimel vlaai

Recept van Onze Franse keuken:

Appel-Kruimel vlaai

Ingrediënten:
abrikozenjam, appel, bloem, donkere rozijnen, gedroogde gist, kaneel, klokhuis, lichtbruine basterdsuiker, ml melk, poedersuiker, roomboter, suiker, water en zout

Serveersuggestie Chocolademousse taart

Recept van Onze Franse keuken:

Chocolademousse taart

Ingrediënten:
bakpoeder, baksoda, bloem, cacao poeder, chocolade, citroensap, eieren, espresso koffie, lichtbruine basterdsuiker, maltesers, roomboter, slagroom, zout, suiker, vanille-extract, volle melk, zonnebloemolie en zout

Serveersuggestie Wortel amandel soep met anijs

Recept van Onze Franse keuken:

Wortel amandel soep met anijs

Ingrediënten:
aardappel, amandelmelk, azijn, groene kardemompeulen, groentebouillon, kervel, olijfolie, sherry, steranijs, tenen knoflook, ui, vanillestokje, verse koriander, wortel en zout & peper

Serveersuggestie Evergreen-Liga koek

Recept van Onze Franse keuken:

Evergreen-Liga koek

Ingrediënten:
baksoda, bloem, citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen amandelen, gezouten roomboter, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, rozijnen en snuf zout

Toon alle recepten