Patesserie

Ik ben Tessa, geboren Friezin, hou van Patisserie èn heb eind 2014 Nederland verlaten om te gaan wonen in Zuid-Amerika! Wat dat met elkaar te maken heeft? Niks en héél veel! En daarover kun je lezen op mijn blog.

Ik Zolang ik kan schrijven, schrijf ik recepten op. Eerst in schriftjes en nu hier op mijn blog, zodat jij ook kunt meegenieten! Ik laat je zien wat ik allemaal bak en hoop dat ik je hiermee inspireer om thuis ook (meer) te gaan bakken. Bak je wat van mijn blog? Schroom dan niet om je resultaat met mij te delen, ik vind dat erg leuk!

Naast bakken hou ik ook van reizen en ben ik medeschrijfster voor www.HappyGoats.org, een nieuw avontuur waarbij ik samen met mijn beste vriendin de wereld over reis op zoek naar de leukste Travel Hotspots, de lekkerste Chocolade en de heerlijkste Koffie.

Recepten

Serveersuggestie Chocolade Cupcakes met Dulce de Leche

Recept van Patesserie:

Chocolade Cupcakes met Dulce de Leche

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cacao, ei, 
 gr roomboter, 
 gr witte basterdsuiker, half ca - el dulce de leche, melk, mespuntje zout, royale el dulce de leche, suiker en zonnebloemolie

Serveersuggestie Rijstevlaai de Luxe, een Nederlandse klassieker

Recept van Patesserie:

Rijstevlaai de Luxe, een Nederlandse klassieker

Ingrediënten:
bloem, boter gesmolten, chocoladerasp, dessert rijst, eieren losgeklopt, geklopt ei, kristalsuiker, kristalsuiker, melk, melk, slagroom gezoet en stijfgekopt, tl instant gist, tl zout en vanillestokje

Serveersuggestie Sachertorte

Recept van Patesserie:

Sachertorte

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, chocolade, chocolade puur, eieren, poedersuiker, suiker, water, witte chocolade voor decoratie en zachte boter

Serveersuggestie Ottolenghi’s worteltaart met walnoten

Recept van Patesserie:

Ottolenghi’s worteltaart met walnoten

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, eiwitten, g boter op, g honing, g poedersuiker, g roomkaas op, g walnoten gehakt en licht geroosterd, kaneel, kokos geraspt en gedroogd, snuf zout, suiker, tl bakpoeder, tl kruidnagelpoeder, tl zuiveringszout/bakingsoda, walnoten fijngehakt, wortel grof geraspt en zonnebloemolie

Serveersuggestie Daring Bakers Uitdaging November: Paris Brest

Recept van Patesserie:

Daring Bakers Uitdaging November: Paris Brest

Ingrediënten:
amandelschaafsel, banketbakkersroom, beetje losgeklopte eidooier om mee te bestrijken, eieren, gr bloem, gr boter, grein suiker, gr praline, hazelnoten, melkpoeder, snuf zout, suiker en water

Serveersuggestie Chicha Morada

Recept van Patesserie:

Chicha Morada

Ingrediënten:
appel, kaneelstokje, kruidnagels, limoen, paarse/zwarte mais en suiker

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Pruimenconserve

Ingrediënten:
citroenen sap en rasp, cognac, gembersiroop, pruimen zonder pit gehalveerd of in vieren, rozijnen, sinaasappels sap en rasp, suiker, walnoten in grove stukken gehakt en water

Serveersuggestie Mini-appeltaartjes

Recept van Patesserie:

Mini-appeltaartjes

Ingrediënten:
citroenrasp, custardpoeder, ei, friszure appels, geschaafde amandelen, gr boter, poedersuiker, rozijnen, 
snuf zout, suiker en zelfrijzend bakmeel

Serveersuggestie Appelcake

Recept van Patesserie:

Appelcake

Ingrediënten:
abrikozenjam, appels, bakmeel, custard, eieren, el maizena, gembersiroop, gr boter, kaneel, suiker en vanille-extract

Serveersuggestie Peren in een bladerdeegjasje

Recept van Patesserie:

Peren in een bladerdeegjasje

Ingrediënten:
bladerdeeg zelf gemaakt of een pakje uit het koelvak/vriezer, droge witte wijn, ei losgeroerd, el kristalsuiker, kaneelstokjes, rasp sinaasappel, stevige peren en suiker

Serveersuggestie Limoen mini cakes

Recept van Patesserie:

Limoen mini cakes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eieren, limoen, limoenen sap en rasp, olie, poedersuiker en suiker

Toon alle recepten