Patesserie

Ik ben Tessa, geboren Friezin, hou van Patisserie èn heb eind 2014 Nederland verlaten om te gaan wonen in Zuid-Amerika! Wat dat met elkaar te maken heeft? Niks en héél veel! En daarover kun je lezen op mijn blog.

Ik Zolang ik kan schrijven, schrijf ik recepten op. Eerst in schriftjes en nu hier op mijn blog, zodat jij ook kunt meegenieten! Ik laat je zien wat ik allemaal bak en hoop dat ik je hiermee inspireer om thuis ook (meer) te gaan bakken. Bak je wat van mijn blog? Schroom dan niet om je resultaat met mij te delen, ik vind dat erg leuk!

Naast bakken hou ik ook van reizen en ben ik medeschrijfster voor www.HappyGoats.org, een nieuw avontuur waarbij ik samen met mijn beste vriendin de wereld over reis op zoek naar de leukste Travel Hotspots, de lekkerste Chocolade en de heerlijkste Koffie.

Recepten

Serveersuggestie Triple Berry Custard Swirl Bread

Recept van Patesserie:

Triple Berry Custard Swirl Bread

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, boter gesmolten, een handvol rood fruit : aardbeien frambozen en blauwe bessen, eidooier, ei losgeklopt om te bestrijken, melk, suiker, tl droge gist en tl zout

Serveersuggestie Cultuurshock in Nederland en Oranjekoek

Recept van Patesserie:

Cultuurshock in Nederland en Oranjekoek

Ingrediënten:
amandelspijs, anijszaad, bloem, ei losgeklopt, ei losgeklopt iets bewaren voor het bestrijken, fijne suiker, gekonfijte sinaasappelsnippers, koude boter in blokjes, maizena, poedersuiker, tl bakpoeder, tl kardemom, tl nootmuskaat, tl zout, vanille-botercrème of slagroom, vers fruit en/of een chocolaatje, voedingskleurstof en water

Serveersuggestie Selva Negra

Recept van Patesserie:

Selva Negra

Ingrediënten:
aardbeienjam, bakpoeder, cacaopoeder, eieren, suiker, gr bloem, olie, perziken, slagroom en suiker

Serveersuggestie Rijstevlaai de Luxe, een Nederlandse klassieker

Recept van Patesserie:

Rijstevlaai de Luxe, een Nederlandse klassieker

Ingrediënten:
bloem, boter gesmolten, chocoladerasp, dessert rijst, eieren losgeklopt, geklopt ei, kristalsuiker, kristalsuiker, melk, melk, slagroom gezoet en stijfgekopt, tl instant gist, tl zout en vanillestokje

Serveersuggestie Sachertorte

Recept van Patesserie:

Sachertorte

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, chocolade, chocolade puur, eieren, poedersuiker, suiker, water, witte chocolade voor decoratie en zachte boter

Serveersuggestie Limoen mini cakes

Recept van Patesserie:

Limoen mini cakes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eieren, limoen, limoenen sap en rasp, olie, poedersuiker en suiker

Serveersuggestie Brownies

Recept van Patesserie:

Brownies

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacao, eieren losgeklopt, kristalsuiker, pure chocolade grof gehakt en vanille-extract

Serveersuggestie Slagroomtaart, helemaal zelf maken

Recept van Patesserie:

Slagroomtaart, helemaal zelf maken

Ingrediënten:
banketbakkersroom, basterdsuiker, blaadjes gelatine, diepvriesframbozen, (diepvries)frambozen, een biscuittaart, eiwit, el poedersuiker, geschaafde amandelen, gr boter, gr kristalsuiker, limoen, slagroom, suiker en vers fruit en/of chocolaatjes

Toon alle recepten