Patesserie

Ik ben Tessa, geboren Friezin, hou van Patisserie èn heb eind 2014 Nederland verlaten om te gaan wonen in Zuid-Amerika! Wat dat met elkaar te maken heeft? Niks en héél veel! En daarover kun je lezen op mijn blog.

Ik Zolang ik kan schrijven, schrijf ik recepten op. Eerst in schriftjes en nu hier op mijn blog, zodat jij ook kunt meegenieten! Ik laat je zien wat ik allemaal bak en hoop dat ik je hiermee inspireer om thuis ook (meer) te gaan bakken. Bak je wat van mijn blog? Schroom dan niet om je resultaat met mij te delen, ik vind dat erg leuk!

Naast bakken hou ik ook van reizen en ben ik medeschrijfster voor www.HappyGoats.org, een nieuw avontuur waarbij ik samen met mijn beste vriendin de wereld over reis op zoek naar de leukste Travel Hotspots, de lekkerste Chocolade en de heerlijkste Koffie.

Recepten

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Croissants

Ingrediënten:
bloem, boter, droge gist, ei, suiker, water en zout

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Knoflook broodjes

Ingrediënten:
boter, halve rode ui, knoflook, oud brood, verse of gedroogde kruiden en zout en peper

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Kokos Bananencake

Ingrediënten:
eieren, geraspte kokos, gr bloem, gr boter, ml melk, rijpe bananen, suiker, tl bakpoeder, tl zout en vanille-extract

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Carrotcake met appelmoes en amandel

Ingrediënten:
allspice, amandelen, appelmoes, eieren, el poedersuiker, gehakt, gele rozijnen, kokos, limoen, olie, suiker, sultanas, tl bakpoeder, wortel en zelfrijzend bakmeel

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Selva Negra

Ingrediënten:
aardbeienjam, bakpoeder, cacaopoeder, eieren, suiker, gr bloem, olie, perziken, slagroom en suiker

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Franse open appeltaart

Ingrediënten:
abrikozenjam om te bestrijken, appelsap, appels geschild en in stukjes, appels stevig en friszuur, suiker, bloem, boter in blokjes, eidooier, kaneel, water, rasp citroen, sap½ citroen, suiker, tl zout en water

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Sachertorte

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, chocolade, chocolade puur, eieren, poedersuiker, suiker, water, witte chocolade voor decoratie en zachte boter

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Sachertorte

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, chocolade -% cacaomassa, chocolade puur, eieren gesplitst, poedersuiker, suiker, water, witte chocolade voor decoratie en zachte boter

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Tres Leches Cake

Ingrediënten:
⅓ cup melk, bakpoeder, cup bloem, cup slagroom, cup suiker, eieren, gecondenseerde melk, koffiemelk, tl zout en vanille extract

Toon alle recepten