119 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbotergembergroentegroentebouillonkikkererwtenknoflookkomijnkorianderkruidenolijfoliepaprikapoederpeperrijstspecerijensuikertomaattomatenpureeuivetvleeswaterzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Kibbesoep

Ingrediënten:
biologische kip, bladpeterselie, chilipoeder, ei, foelie, gedroogde peterselie, gemberpoeder, karwij, kerriepoeder, kippenbout, kippenhartje, kippenlever, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, laurier, matsemeel, matses, olie, pastinaak, peper, prei, rijst, selderijknol, ui, winterwortelen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Wortelsoep met heilige boontjes

Ingrediënten:
gele wortel, gemalen komijnzaad, gember, groentenbouillon, hazelnootmelk, heilige boontjes, kerriepoeder, koriander, limoensap, monstransboontjes, olie, oranje wortel, peper, ui, witte wortel, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Tripe "Les halles"

Ingrediënten:
boudin noir, bouquet garni, chorizo, gemalen komijn, kalfspoot, knoflook, peper, reuzel, runderpens, serrano-ham, tomatenpuree, ui, varkensbuik, varkensoren, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentechili met kruidencouscous

Ingrediënten:
bleekselderij, cheddar, courgette, couscous, groene chilipeper, groene paprika, italiaanse kruiden, kidneybonen, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, oregano, peper, rode paprika, sjalot, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout, zure room en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Bouillon met vlees, bloemkool en mie - sop kol kembang

Ingrediënten:
bloemkool, djinten, foelie, gemalen komijn, gemalen koriander, groente, ketoembar, knoflook, kruidnagel, mie, nootmuskaat, runderpoulet, ui, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gevulde paprika's in tomatensaus

Ingrediënten:
augurk, boter, djinten, gezeefde tomaten, kaneel, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode wijn, rundergehakt, ui, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwten met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, dillezaad, garum, gedroogde erwten, groente, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lavas, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Linzensoep - shouraba il addis

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gedroogde linzen, gemalen komijn, gemalen piment, lamsbouillon, mergpijp, olijfolie, peper, rabarber, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kerriesoep met kip

Ingrediënten:
gemalen kruidnagel, kerriepoeder, kippenbouillon, kippenreepjes, knoflook, komijnzaad, korianderblaadjes, korianderzaadjes, limoensap, mosterdzaadjes, olijfolie, pastinaken, peper, raapjes, rijst, room, saffraan, uien, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kruidige linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipoeder, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, kurkuma, laurier, olijfolie, peper, preiwit, rode linzen, uien, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, cayennepeper, courgette, kaneel, kikkererwten, kippenbouten, komijn, koolrabi, lamslappen, margarine, peper, rozijnen, saffraan, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / gevogelte / lamsvlees / couscous
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Kippenbout uit de oven - Firinda tabuk budu

Ingrediënten:
aardappeltjes, champignons, citroen, courgette, kippenbouten, knoflook, komijn, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pul biber, rode ui, tomatenpuree, venkel, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Pittige kikkererwtensoep met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, crème fraîche, feta, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, grove bulgur, harissapasta, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, charlotte aardappels, ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, nicola aardappel, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, tamarindepasta, tijm, tomaat in blik, ui, wittebroodkruim, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...