200 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbieslookbladpeterseliebloembotercitroencitroensapeiknoflookkruidennootmuskaatolijfolieparmezaanse kaasrundergehaktsjalottijmuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Cajunrijst voor kerels

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroen, gerookte bacon, groene paprika, kidneybonen, kippenlevers, knoflook, langkorrelige rijst, laurier, lente-ui, melk, olijfolie, peterselie, tabasco, tasso, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / rijst / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Quornblanquette

Ingrediënten:
champignons, groentebouillon, knoflook, maïszetmeel, melk, olie, peper, peterselie, quorn, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Fusilli met ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, fusilli, gezeefde tomaten, kappertjes, knoflook, margarine, melk, olijfolie, oregano, peper, peterselie, rode spaanse peper en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Roerei met paddestoelen - revuelto de setas

Ingrediënten:
boter, jamón serrano, knoflook, melk, olijfolie, scharrelei, verse bladpeterselie, wilde paddestoelen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kibbeling met ravigottesaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, dijonmosterd, dragon, ei, kabeljauwwangen, kappers, kervel, melk, olie, peper, peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gevulde sardines

Ingrediënten:
broodkruim, ei, knoflook, melk, mortadella, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sardines en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaasflapjes

Ingrediënten:
bloem, eieren, fetakaas, filodeegvellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, vetstof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Marokkaanse kikkererwten burgertjes met romige wortelsaus

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, groentebouillontablet, kikkererwten, kikkererwtenmeel, knoflook, komijn, peper, peterselie, plantaardige olie, ras el hanout, sesamzaad, slagroom, tuinkers, ui, volle melk, water, winterwortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht uit Spaans:

Amandelsoep

Ingrediënten:
amandelen, gemalen komijn, kippenbouillon, knoflook, melk, olijfolie, oud brood, peper, peterselie, saffraan en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Amuse / diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Klipvispuree op geroosterd brood

Ingrediënten:
boerenbrood, extra vierge olijfolie, gezouten gedroogde kabeljauw, knoflook, kruimige aardappel, melk, peper, bladpeterselie, stokbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Gehaktballetjes

Ingrediënten:
broodkruim, doperwten, ei, mager rundgehakt, mager varkensgehakt, melk, olijfolie, peterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Sardine alla rivierasca - Gebakken gevulde sardines

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, broodkruim, giorgios vinaigrette, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rucola, san marzano-tomaten, sardines, witbrood, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Kofta met rundvlees

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cannellinibonen, karwijzaad, kashkavalkaas, knoflook, melk, natriumbicarbonaat, olijfolie, peterselie, rode puntpaprika, rode ui, rode wijnazijn, rundergehakt, tijm, ui, witbrood, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
boterhammen, bouillon, knoflook, koriander, melk, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, wilde spinazie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

piquillopaprika´s gevuld met klipvis - pimientos de piquillo rellenos con bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, citroen, klipvis, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, olijfolie extra vierge, oregano, peperkorrel, piquillopaprika, rodewijnazijn, suiker, ui, waterkers, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Brandade met kabeljauw en appel

Ingrediënten:
aardappel, appel, bieslook, kabeljauw, karnemelk, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, slagroom, visbouillon, witbrood en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Penne met bloemkool

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloemkool, knoflook, margarine, melk, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, penne, peper, peterselie, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Fijne pastei van gevogeltelevers

Ingrediënten:
broodkruim, eidooier, gevogeltebouillon, gevogeltelevers, kervel, melk, olijfolie, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / orgaanvlees
Haal meer recepten op...