76 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbloemcitroenraspcitroensapcitroenschileigehaktkerstomaatkippenbouillonlaurierolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierozemarijntijmtomatenpureeuivruchtensapwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Toscaanse boterige zalm

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, extra vergine olijfolie, gehakt, kruiden, gemalen zwarte peper, kerstomaat, parmezaanse kaas, room, spinazie, knoflook, zalmfilets en zout

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Citroen-kervelfarfalle met asperges

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, farfalle, groene asperges, groentebouillon, honing, kerstomaat, kervel, knoflook, lente-ui, oeoer, olijfolie, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Groene Winter Voorjaarssoep Met Amandel En Citroen

Ingrediënten:
amandelmeel, basilicum, brood, chilivlokken, citroen, citroensap, belegen kaas, groentebouillon, groenten, olijfolie, sojabonen, spinazie, stokbrood, knoflook, uien, roomkaas, boter en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kipsaté

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroen, citroensap, groene spaanse peper, kerriepoeder, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Lunch / snack of tussendoortje uit Alle smaken van de regenboog:

Kipkroketten

Ingrediënten:
bleekselderijblaadjes, bloem, boter, citroen, ei, gedroogd broodkruim, kip, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui en tomaat

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gestoomde schelvis met sesam-bagna cauda en cavolo nero

Ingrediënten:
banaansjalot, bloem, boter, bruine ansjovisfilet, cavolo nero, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, citroenschil, gebakken uitjes, grof zeezout, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, olijfolie, rode chilipeper, schelvisfilet, sesamzaad, tomaat, valdespino sherryazijn, witte peper, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Te gast bij Jamie:

Trio verse oesters

Ingrediënten:
boter, broodjes, citroen, extra vierge olijfolie, knoflook, koriander, limoen, mierikswortel, oesters, peper, rode ui, rodewijnazijn, selderijzout, sesamolie, sojasaus, suiker, tabasco, tomaat, wodka, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Empire roast chicken - bombay-aardappeltjes - indiase saus

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroen, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, kurkuma, olijfolie, peper, rode spaanse peper, rode ui, scharrelkip, tomaat, tomatenpuree, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Zeevruchtenpaella

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwten, knoflook, laurierblad, mosselen, olijfolie, peper, risottorijst, rivierkreeftjes, rode spaanse peper, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, visfilet, visfond en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gele rijst, de beste manier

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwt, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olie, peper, peterselie, piment, rijst, rode paprika, saffraan, tomaat, ui, witte rijst en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Vier soorten zalige asperges

Ingrediënten:
boter, britse kaas, brood, champignons, citroen, doperwten, extra vierge olijfolie, gerookt dooregen spek, groene asperges, knoflook, lancashirekaas, munt, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, slablaadjes, spinazie, ticklemore, tomaat, worcestersaus, zachte geitenkaas en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Vispastei met curry

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bladspinazie, boter, citroen, curryblaadjes, ei, fenegriekzaad, garnalen, gember, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, kurkuma, melk, mosterdzaad, rode peper, rogvleugels, schelvis, spaanse peper, spinazie, tomaat, tongschar, trostomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

ossobuco

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, bouquet garni, citroenrasp, citroensap, kalfsschenkel, knoflook, peper, sjalot, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Griekse pasta met zeeuwse mosselen nicoise

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, griekse pasta, groene olijf, haricots verts, knoflook, rode ui, taggiasche olijf, tijm, tomaat, verveine, witte wijn en zeeuwse mosselen

Soort:
salade / pasta/noodles / aardappelgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Boeren rode-linzensoep met schuimende muntboter

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne bulgur, gedroogde munt, gemalen komijn, kippenbouillon, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode linzen, tomatenpuree, trostomaat, ui en winterwortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Harder uit de oven

Ingrediënten:
bladvenkel, citroen, harder, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, roomboter, tomaat, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Ossobuco van kalkoen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, knoflook, laurier, olijfolie, stoofvlees van kalkoen, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kabeljauw in karnemelk met urad dal

Ingrediënten:
bergamotolie, citroen, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, gemalen kardemom, gember, ghee, grof zeezout, kabeljauwfilet, karnemelk, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, pruimtomaat, rode chilipeper, spinazie, tomatenpuree, ui, urad dal, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...