92 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroenraspcitroenschildroge witte wijnfruitgemberkalfsschenkelkaneelstokjeknoflookkorianderlaurierolieolijfoliepeperpeterselietomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Rijst met artisjok, asperge en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
artisjokken, basmatirijst, bosui, bosuien, bouillon, citroen, citroensap, erwtjes, groene asperges, groenten, ingemaakte citroen, kippenbouillon, olijfolie, prei, rucola, olijfolie, snijbonen, tuinbonen, waterkers en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Harira: Marrokaanse soep van tomaat en kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, tomaat in blik, bouillon, fruit, gember, groentebouillon, groenten, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruiden, kurkuma, linzen, olie, paprikapoeder, peper, pompoenpitten, rode linzen, rood pepertje, knoflook, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, kruiden, wortel en wortels

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Bijgerecht uit Turquoise:

Tomatenpilav

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, kippenbouillon, langkorrelrijst, sjalot, tijm, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenrisotto

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, citroen, boter, parmezaanse kaas, gladde peterselie, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, passata, tomaat, risottorijst, sjalot, bleekselderij, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
risotto
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Tagliatelle met salie, dragon en kip

Ingrediënten:
boter, citroenschil, dragon, kipfilet, kippenbouillon, parmezaanse kaas, salie, sjalot, tagliatelle, tomatenpuree, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Spaanse rijst met mosselen

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, koriander, mosselen, olijfolie, puntpaprika, spaanse paellarijst, tomatenpuree, trostomaat, ui, zachte chorizo en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Zeeduivel met masala en gember

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cabernet sauvignon-azijn, chilipeper, citroen, garam masala, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente ui, mosseljus, pandanrijst, rijst, room, sjalot, tomaat, venkel, witte wijn en zeeduivel

Soort:
rijst / warme sauzen / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in hete saus - ajam seraki pedis

Ingrediënten:
braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroen, daoen salam, goela djawa, kemirienoten, kippenbouillon, knoflook, laos, prei, sambal oelek, tomaat, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Brunch / diner / bijgerecht / voorgerecht uit Turquoise:

Gevulde wijnbladeren op Istanbulse manier

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroensap, dille, gedroogde munt, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, krenten, olijfolie, pijnboompitten, piment, trostomaat en ui

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Eend met vijgen - pato con higos

Ingrediënten:
citroen, eend, gedroogde vijgen, gemalen kaneel, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, olijfolie, peperkorrel, reuzel, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, zoete sherry en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kipsaté

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroen, citroensap, groene spaanse peper, kerriepoeder, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Boeren rode-linzensoep met schuimende muntboter

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne bulgur, gedroogde munt, gemalen komijn, kippenbouillon, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode linzen, tomatenpuree, trostomaat, ui en winterwortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Pittige gehaktschotel met een korst van limabonen

Ingrediënten:
banaansjalot, citroenen, gedroogde abrikoos, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, lamsgehakt, limabonen, ontpitte groene olijven, rozenharissa, tahin, tomatenpuree en witte wijn

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Paella op Valenciaanse wijze - paella Valenciana

Ingrediënten:
citroen, colorante, doperwten, kip, kippenbouillon, knoflook, mager varkensvlees, medium sherry, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rijst, saffraan, sperziebonen, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en wijngaardslakken

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / paella / rijst / gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Chicken tikka masala

Ingrediënten:
amandel, citroen, garam masala, gember, gemberwortel, kip, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, kruidenagel, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, spaanse peper, tomaat in blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pens met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, citroen, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pens, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, tomaat in blik, ui, witte bonen, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...