Bart van Olphen - Vis uit Blik

Vis uit Blik

Een boek van Bart van Olphen

We hebben 50 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Vis uit Blik, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nederlands

Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzaam gevangen vis. Vis uit blik is zijn nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt. Kookinspiratie voor alle vis uit blik, van tonijn, zalm, krab en makreel tot garnalen, mosselen en sardines.

Naast de 65 heerlijke gerechten laat Bart van Olphen je ook kennismaken met de vissers. Ze vissen met respect voor de natuur. En ook als consument draag je positief bij aan de visstand en vistechniek door duurzame ingeblikte vis te kopen. Dat je hierbij niets aan smaak hoeft in te boeten, merk je snel genoeg!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Vis uit Blik

Een greep uit de 50 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Kipper kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, ei, gember, kerrie, kippenbouillon, kipper, koriander, lente ui, papadums, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Voorgerecht uit Vis uit Blik:

Sardinetartaar met tomatencarpaccio

Ingrediënten:
basilicum, gele tomaat, groene tomaat, olijfolie, oranje tomaat, rode trostomaat, sardines, witte peper, zachte geitenkaas, zeezout, zongedroogde tomaat, zoute kappertjes en zwarte olijven

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven

Ingrediënten:
kappertjes, laurierblad, olijfolie, paprika, parmezaanse kaas, spaghetti, tomatenpuree, tomatensaus, tonijn in blik, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Bakbanaan met krab en mangochutney

Ingrediënten:
bakbanaan, bieslook, bloem, cayennepeper, krabvlees, limoen, mangochutney, mayonaise, ui en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Bagel tuna

Ingrediënten:
bagel, komkommer, mayonaise, olijfolie, peper, rode ui, tonijn in blik en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Broodje met kalfsoester en tonijn-crème

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, ei, kalfsoesters, kappertjes, kippenbouillon, mayonaise, olijfolie, radijs, rucola, stokbrood, tonijn in blik, trostomaat en witte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Voorgerecht uit Vis uit Blik:

Ansjovis met gegrilde courgette

Ingrediënten:
ansjovisfilet, balsamicoazijn, basilicumstelen, citroensap, courgette, melk, notenolie, olijfolie, pijnboompitten, sinaasappelsap en tijm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Ansjovistaartje (pissaladière)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladerdeeg, eigeel, gele ui, gruyere, olijfolie, suiker, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Voorgerecht / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Quiche met zalm, prei en roomkaas

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, gemengde zachte salade, olijfolie, peper, prei, roomkaas, slagroom, witte wijn, zalm en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 50 recepten in dit boek