Wat Aten Zij?

Wat aten zij? wordt geschreven door Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk. Wij houden van koken & eten en doen daar op deze weblog verslag van. Met lekkere recepten, tips voor goede restaurants, interessante kookboeken en handig kookgerei. Soms zelfs een korte beschouwing, over bijvoorbeeld slow food of nouveau ruig. Maar altijd met mooie plaatjes. Vrij, naar Jacques Plafond’s prachtige jingle…

Recepten

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, blad laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooiers, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, peper & zout, prei, sjalot, stengel bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, versgemalen peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Gnudi van knolselderij en ricotta met gebakken cavolo nero

Ingrediënten:
bloem, boter, boter, cavolo nero, citroen, citroenzest, ei, fijn griesmeel, gemalen zwarte peper, knoflook, knolselderij, ei, nootmuskaat, olijfolie, papier, pecorino, zout & peper, puree, ricotta, salieblaadjes, selderijknol, semolina, knoflook, water, zout en zout & peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Ratatouille – Pixar style

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, blikje gepelde tomaten, knoflook, courgette, courgette, granaatappel, groenten, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, basilicum, paprika, peper & zout, ratatouille, tomaat, rode mul, rode wijn, rozemarijn, saffraan, rode wijn, rozemarijn, tapenade, knoflook, tijm, tomaat, tomaten, tomatensoep, uien, basilicum, vet, water en yoghurt

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Amandel-ricotta-polenta cake

Ingrediënten:
abrikozen, amandel, amandelen, blanke amandelen, bloedsinaasappel, boter, cake, campari, citroen, citroenen, citroensap, citroenzest, dikke yoghurt, eigeel, eiwitten, fijne polenta, grote eieren, jam, kersen, kweepeer, limoncello, maismeel, marmelade, polenta, ricotta, sinaasappel, sinaasappeljam, suiker, vijgen, yoghurt en boter

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Alle goeds in 2019!

Ingrediënten:
appelmoes, beslag, bloem, bolletje, boter, bramenjam, eidooiers, eieren, eiwitten, jam, koek, melk, melk, poedersuiker, rozijnen, zout, suiker, vanille-ijs en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Werken met Wild

Ingrediënten:
chocolade, fazant, fond, hert, pancetta, reebout, reerug, truffel, wijn, wild, wild zwijn, wildzwijnbout en zuurkool

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Vlierbloesempannenkoekjes

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, appel, asperge, bosbessen, eekhoorntjesbrood, golden syrup, honing, kaneel, kersen, ricotta, vlierbloesem en zwarte peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Reerug met jeneverbes-roomsaus

Ingrediënten:
olijfolie, boter, braadboter, gin, jenever, jeneverbessen, boter, knoflook, knoflookteen, olijfolie, peper, peper & zout, reerug, room, rosé, jenever, vlees, whisky, wildfond en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Amandel-ricotta-polenta cake

Ingrediënten:
abrikozen, amandel, amandelen, blanke amandelen, bloedsinaasappel, boter, cake, campari, citroen, citroenen, citroensap, citroenzest, dikke yoghurt, eigeel, eiwitten, fijne polenta, grote eieren, jam, kersen, kweepeer, limoncello, maismeel, marmelade, polenta, ricotta, sinaasappel, sinaasappeljam, suiker, vijgen, yoghurt en boter

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, blaadjes laurier, blikken gepelde tomaten, bol knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, gepofte knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook in dunne plakjes, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, peper & zout, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, tenen knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, versgemalen peper, vet, vlees, worcestersaus en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, blaadjes laurier, blikken gepelde tomaten, bol knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, gepofte knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook in dunne plakjes, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, peper & zout, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, tenen knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, versgemalen peper, vet, vlees, worcestersaus en zout

Toon alle recepten