Wat Aten Zij?

Wat aten zij? wordt geschreven door Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk. Wij houden van koken & eten en doen daar op deze weblog verslag van. Met lekkere recepten, tips voor goede restaurants, interessante kookboeken en handig kookgerei. Soms zelfs een korte beschouwing, over bijvoorbeeld slow food of nouveau ruig. Maar altijd met mooie plaatjes. Vrij, naar Jacques Plafond’s prachtige jingle...

Recepten

Serveersuggestie Amandel-ricotta-polenta cake

Recept van Wat Aten Zij?:

Amandel-ricotta-polenta cake

Ingrediënten:
abrikozen, amandel, amandelen, blanke amandelen, bloedsinaasappel, boter, cake, campari, citroen, citroenen, citroensap, citroenzest, dikke yoghurt, eigeel, eiwitten, fijne polenta, grote eieren, jam, kersen, kweepeer, limoncello, maismeel, marmelade, polenta, ricotta, sinaasappel, sinaasappeljam, suiker, vijgen, yoghurt en boter

Serveersuggestie Asperges, tuinbonen en gebakken schapenricotta

Recept van Wat Aten Zij?:

Asperges, tuinbonen en gebakken schapenricotta

Ingrediënten:
ansjovis, asperges, bouillon, dragon, erwten, geit, gerookte zalm, ham, jonge tuinbonen, kappertjes, kervel, knoflook, olijfolie, paprika, peterselie, ricotta, roze peper, rucola, sjalotje, tuinbonen, verse kruiden, verse pasta, zout en peper en zwarte olijven

Serveersuggestie Ratatouille – Pixar style

Recept van Wat Aten Zij?:

Ratatouille – Pixar style

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, blikje gepelde tomaten, knoflook, courgette, courgette, granaatappel, groenten, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, basilicum, paprika, peper & zout, ratatouille, tomaat, rode mul, rode wijn, rozemarijn, saffraan, rode wijn, rozemarijn, tapenade, knoflook, tijm, tomaat, tomaten, tomatensoep, uien, basilicum, vet, water en yoghurt

Serveersuggestie Vlierbloesempannenkoekjes

Recept van Wat Aten Zij?:

Vlierbloesempannenkoekjes

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, appel, asperge, bosbessen, eekhoorntjesbrood, golden syrup, honing, kaneel, kersen, ricotta, vlierbloesem en zwarte peper

Serveersuggestie Asperges, tuinbonen en gebakken schapenricotta

Recept van Wat Aten Zij?:

Asperges, tuinbonen en gebakken schapenricotta

Ingrediënten:
ansjovis, asperges, bouillon, dragon, erwten, geit, gerookte zalm, groente, ham, jonge tuinbonen, kappertjes, kervel, knoflook, olijfolie, paprika, peterselie, ricotta, roze peper, rucola, sjalotje, tuinbonen, verse kruiden, verse pasta, zout en peper en zwarte olijven

Serveersuggestie Amandel-ricotta-polenta cake

Recept van Wat Aten Zij?:

Amandel-ricotta-polenta cake

Ingrediënten:
abrikozen, amandel, amandelen, blanke amandelen, bloedsinaasappel, boter, cake, campari, citroen, citroenen, citroensap, citroenzest, dikke yoghurt, eigeel, eiwitten, fijne polenta, grote eieren, jam, kersen, kweepeer, limoncello, maismeel, marmelade, polenta, ricotta, sinaasappel, sinaasappeljam, suiker, vijgen, yoghurt en boter

Serveersuggestie Risotto met asperges en kaneel

Recept van Wat Aten Zij?:

Risotto met asperges en kaneel

Ingrediënten:
asperge, asperges, courgettes, erwten, groene asperges, jakobsschelpen, kip, morieljes, papardelle, prosecco, risotto, tomatensalade en tuinbonen

Serveersuggestie Maak eens Kouign-Amann

Recept van Wat Aten Zij?:

Maak eens Kouign-Amann

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, bitter, brioche, croissants, golden syrup, kersen, marmelade, pasta, ricotta en suikerbrood

Serveersuggestie Vlierbloesempannenkoekjes

Recept van Wat Aten Zij?:

Vlierbloesempannenkoekjes

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, appel, asperge, bosbessen, eekhoorntjesbrood, golden syrup, honing, kaneel, kersen, ricotta, vlierbloesem en zwarte peper

Toon alle recepten