Recept van Wat Aten Zij?:
Wat Aten Zij?
Wat aten zij? wordt geschreven door Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk. Wij houden van koken & eten en doen daar op deze weblog verslag van. Met lekkere recepten, tips voor goede restaurants, interessante kookboeken en handig kookgerei. Soms zelfs een korte beschouwing, over bijvoorbeeld slow food of nouveau ruig. Maar altijd met mooie plaatjes. Vrij, naar Jacques Plafond’s prachtige jingle…
Recepten
Recept van Wat Aten Zij?:
Risotto met asperges en gebakken Sint Jakobsschelpen - Wat aten zij?
Recept van Wat Aten Zij?:
Gegrilde radicchio met blauwe kaas en hazelnoot
- Ingrediënten:
- chorizo, eendenborst, gegrilde paprika, kool, paprika, radicchio, risotto, rucola, spruitjes en walnoten
Recept van Wat Aten Zij?:
In Istanbul: ijzerwaren en lekkernijen
- Ingrediënten:
- eend, hummus, lamsgehakt, muntsaus, paprika en walnoten
Recept van Wat Aten Zij?:
Lekker eten in Turijn, slow én fast
- Ingrediënten:
- chocolade, espresso, funghi porcini, gnocchi, ijs, melk, porcini, risotto en spaghetti
Recept van Wat Aten Zij?:
Gnudi van knolselderij en ricotta met gebakken cavolo nero
- Ingrediënten:
- bloem, boter, boter, cavolo nero, citroen, citroenzest, ei, fijn griesmeel, gemalen zwarte peper, knoflook, knolselderij, ei, nootmuskaat, olijfolie, papier, pecorino, zout en peper, puree, ricotta, salieblaadjes, selderijknol, semolina, knoflook, water, zout en zout & peper
Recept van Wat Aten Zij?:
Lofzang op de blikvisjes
- Ingrediënten:
- pasta, saffraan, sardines en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Blijf fris, maak citroen munt limonade
- Ingrediënten:
- citroen, ijsblokjes, water, siroop, suiker, verse munt en vlierbloesem
Recept van Wat Aten Zij?:
Intens genieten bij Restaurant Breda
- Ingrediënten:
- pecorino
Recept van Wat Aten Zij?:
Koken op de buis
- Ingrediënten:
- bouillon en wild
Recept van Wat Aten Zij?:
Coulibiac - russisch/franse zalmpastei met boekweit en paddenstoelen
Recept van Wat Aten Zij?:
Alle goeds in 2019!
- Ingrediënten:
- appelmoes, beslag, bloem, bolletje, boter, bramenjam, eidooier, eieren, eiwitten, jam, koek, melk, melk, poedersuiker, rozijnen, zout, suiker, vanille-ijs en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer
- Ingrediënten:
- alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven
Recept van Wat Aten Zij?:
Werken met Wild
- Ingrediënten:
- chocolade, fazant, fond, hert, pancetta, reebout, reerug, truffel, wijn, wild, wild zwijn, wildzwijnbout en zuurkool
Recept van Wat Aten Zij?:
In kurkuma geroosterde aubergine met yoghurt en amandel
- Ingrediënten:
- aubergine, aubergines, dadels, granaatappel, kip, koffie, lamsgehakt, mozzarella, olijven, saffraan, tomatensaus en yoghurt
Recept van Wat Aten Zij?:
Vlierbloesempannenkoekjes
- Ingrediënten:
- aardbeien, amandelen, appel, asperge, bosbessen, eekhoorntjesbrood, golden syrup, honing, kaneel, kersen, ricotta, vlierbloesem en zwarte peper
Recept van Wat Aten Zij?:
Hertenstoof met veel wijn en een beetje geduld
- Ingrediënten:
- eend, fazant, geit, linzen, pancetta, polenta, wild en zuurkool
Recept van Wat Aten Zij?:
Reerug met jeneverbes-roomsaus
- Ingrediënten:
- olijfolie, boter, braadboter, gin, jenever, jeneverbessen, boter, knoflook, knoflookteen, olijfolie, peper, zout en peper, reerug, room, rosé, jenever, vlees, whisky, wildfond en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden
- Ingrediënten:
- azijn, olijfolie, laurier, tomaat in blik, knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, zout en peper, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, peper, vet, vlees, worcestersaus en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Around the world in seven markets - Wat aten zij?
Recept van Wat Aten Zij?:
Gegrilde eikhaas - Wat aten zij?
Recept van Wat Aten Zij?:
Siciliaanse couscous met vis, langoustines en mosselen
- Ingrediënten:
- peterselie, couscous, garnalen, gehakt, peterselie, knoflook, water, water, langoustines, mosselen, mul, olijfolie, peterselie, schelpdieren, knoflook, mossel, vis, vlees en witte wijn
Recept van Wat Aten Zij?:
Koken op de buis
- Ingrediënten:
- bouillon en wild
Recept van Wat Aten Zij?:
Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden
- Ingrediënten:
- azijn, olijfolie, laurier, tomaat in blik, knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, zout en peper, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, peper, vet, vlees, worcestersaus en zout
Recept van Wat Aten Zij?:
Panzanella met gerookte makreel uit Russell Norman’s ‘Venetië’
- Ingrediënten:
- azijn, basilicum, boter, boter, brood, gerookte makreel, makreel, olijfolie, zout en peper, tomaat, rode wijn azijn, rode wijnazijn, olijfolie, tomaten, peper, vlees en zout