141 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembloemkoolboterbruine suikergembergroenteknoflookkomkommerolieolijfoliepeperrijstazijnrode paprikasojasaustomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnazijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Paprika-lasagnaterrine

Ingrediënten:
bladgelatine, boter, gele paprika, groene paprika, kruidenbouillon, kwark, lasagnevellen, olie, peper, rode paprika, suiker, ui, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / paté/terrine
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Paprika met zuurkool

Ingrediënten:
azijn, blauwe druiven, groene paprika, olie, paprikapoeder, rode druiven, rode paprika, suiker, witte peper, zachtzure appel, zout en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Bruschetta met geroosterde paprika en cannellinibonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosui, cannellinibonen, citroen, knoflook, lichte rietsuiker, olijfolie, paprika's, peper, tijm, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Bruschetta met geroosterde paprika en cannellinibonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosui, cannellinibonen, citroen, knoflook, lichte rietsuiker, olijfolie, paprika's, peper, tijm, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene ketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine suiker, cayennepeper, ciderazijn, groene paprika, groene tomaat, inmaakkruiden, jalapeños, neutrale olie, ui, zout en zure appel

Keuken:
Europees / Indisch / Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Groene gazpacho

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, griekse yoghurt, groene chilipeper, groene paprika, jonge spinazie, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, sherryazijn, suiker, walnoten, water, witbrood, witte peper, zout en zuurdesembrood

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Japanse mini-aubergine met bataatfudge met citroengort, zoetzure peen, geïm- pregneerde paprika en courgettechips

Ingrediënten:
alkmaarse gort, appelsap, azijn, bataat, carotte de sable, citroen, courgette, japanse mini-aubergine, kerrie, knoflook, kummel, mosterdzaad, olijfolie, paprika, peper, sjalot, suiker, turkse aubergine, ui, venkelzaad, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Jurino

Recept van Antilliaans Eten:

Chutney van groene tomaten

Ingrediënten:
azijn, gedroogde dille, groene paprika, groene tomaten, komijnpoeder, mosterd, rode paprika, bleekselderij, suiker, uien, zout en zwarte peper

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Groene-tomatensaus - green tomato relish

Ingrediënten:
ciderazijn, groene kool, groene paprika, groene tomaat, grof zeezout, kurkuma, mosterdzaad, rode paprika, selderijzaad, suiker, ui en water

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / inmaak
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Piccalilly

Ingrediënten:
bloem, broccoli, gemberwortel, inmaakazijn, kerriepoeder, knoflook, koenjit, mosterdzaad, olie, paprika, suiker, ui en wortel

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Recept uit BioBudget:

Het mag ook piccalilly zijn

Ingrediënten:
bloem, groente, kerrie, mosterdpoeder, natuurazijn, rietsuiker, rode peper en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Recept uit BioBudget:

Chutney

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, paprika, piment en rietsuiker

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Szechuankip

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, kaneel, kippenbout, knoflook, lichte sojasaus, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, rode paprika, steranijs, suiker, ui en water

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Varkensterrine met verse piccalilly

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, boter, droge witte wijn, geelwortelpoeder, gelatine, haricots verts, kristalsuiker, paprika, peperkorrel, rode peper, stokbrood, tijm, ui, varkenspoot, wittewijnazijn, wortel en zoetzure augurk

Soort:
mosterd / paté/terrine
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Zeevruchtensalade - salpicón de marisco

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, groene paprika, kerstomaat, knoflook, mosselen, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, pijlinktvis, rodewijnazijn, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...