301 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapeifijne kristalsuikergemberknoflookkomijnzaadkorianderpoederkorianderzaadlimoenlimoensapmuntoliepeperpeterselieplantaardige olierode chilipeperrode uitomaattomatenpureeuiwaterwortelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kweeperen met lamsgehakt & koriander

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, ei, gemalen piment, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kardemompeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kweeperen, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade van wortel, komijn en koriander

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, poedersuiker, verse koriander, wortel en zeezout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rauwe salade & zuringdressing

Ingrediënten:
citroen, gember, klaverzuring, knoflook, koolrabi, koolzuurhoudend water, koriander, lichtbruine basterdsuiker, maanzaad, mineraalwater, molsla, olijfolie, sint-jakobsschelp, sjalot, suiker, witte banyulsazijn, zout, peper en zout en zuring

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Gemarineerde horsmakreel

Ingrediënten:
aalbes, bloemkool, citroen, citroenrasp, citroensap, druivenpitolie, espelettepeper, fijn zout, gekonfijte citroen, horsmakreelfilet, kafferlimoenrasp, komkommer, koriander, olijfolie, suiker en witte wijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Schouderkarbonade In Vietnamese Stijl

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gember, hoisinsaus, knoflook, koriander, kristalsuiker, lente-ui, plantaardige olie, schouderkarbonade, shaoxing-rijstwijn, sojasaus, spaanse peper, witte peper en zout

Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Bijgerecht uit Smokey goodness:

Gegrilde ananassalsa

Ingrediënten:
ananas, bruine basterdsuiker, gemalen komijn, jalapeñopeper, koriander, lente-ui, limoen, olijfolie, rode puntpaprika, rode ui, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht uit Honey & co:

Perziken en geitenkaas met geroosterde amandelen

Ingrediënten:
amandel, koriander, kropsla, olijfolie, rietsuiker, sinaasappelbloesemwater, wilde perziken, witte wijnazijn, zachte geitenkaas, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Recept uit Smokey goodness:

Lechon asado

Ingrediënten:
gemalen komijn, knoflook, koriander, limoen, munt, olijfolie, oregano, procureur, rietsuiker, sinaasappelsap, witte rum, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Thaise mihoensalade

Ingrediënten:
komkommer, koriander, lichte sojasaus, limoensap, mihoen, munt, olie, pinda’s, pul biber, rode paprika, rode ui, suiker en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gebakken makreel met salade van vers kokos en pinda's

Ingrediënten:
bosui, fijne kristalsuiker, gember, gezouten pinda's, grof zeezout, kokosvruchtvlees, koriander, limoen, limoensap, makreelfilet, mirin, munt, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, vissaus en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Vietnamese rijstpapierrolletjes met kruidensalade

Ingrediënten:
bieslook, dijonmosterd, ei, extra vierge-olijfolie, honingham, koriander, limoensap, munt, raketsla, rijstpapier, rijstvermicelli, scampi, sla, suiker, witte-wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Yoghurtsaus

Ingrediënten:
chilipeper, koriander, olijfolie, peper, sinaasappelsap, suiker, yoghurt en zout

Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Loubia met Hindoestaanse sambal

Ingrediënten:
gedroogde witte bonen, ketchup, knoflook, komijnpoeder, koriander, madame jeanette peper, marokkaanse azijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Gravad lax van rundvlees

Ingrediënten:
dille, gedroogd chilipepertje, gember, grof zeezout, koriander, lichtbruine basterdsuiker, limoen, munt, olijfolie, runderfilet, sjalot, sojasaus, thais basilicum en venkelzaad

Soort:
vlees
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kipsate

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, kipfilet, knoflook, olijfolie, paprika en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Absint

Ingrediënten:
citroenmelisse, kamille, kardemompeulen, korianderzaadjes, water, munt, olie, sla, steranijs, suiker, korianderzaad, venkelzaadjes, water, wodka, zaden en zout

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackene Auberginenscheiben mit Libanesischem Couscous-Salat und Harissadip - Gebakken aubergineschijven met salade van Libanese couscous en harissa-dip

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, dille, fregola sarda, gedroogd bonenkruid, groentebouillon, harissadip, koriander, laurier, libanese couscous, milde chilipeper, olijfolie, peper, suiker, tarwebloem t480, voorgerecht en zout

Keuken:
Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Ingelegde poon

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroen, dillezaad, groene aardbei, grof zout, jeneverbes, koolrabi, korianderzaad, olijfolie, peper, poon, suiker, tuinkers, venkelzaad, volvette room, waterkers en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Mexicaanse soep met tomaten en bonen

Ingrediënten:
gemalen komijn, groene chilipeper, groentebouillon, jalapeñopeper, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, oregano, passata, rode ui, suiker, tomaten, zeezout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Minipijlinktvis met amandeltarator en limoenrelish

Ingrediënten:
blanke amandelen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen kardemomzaadjes, gemberwortel, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, minipijlinktvis, olijfolie, pedro ximénez sherryazijn, rode chilipeper, sherryazijn, tamarindepasta, venkelzaad, volle melk, zonnebloemolie, zuurdesembrood en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...