40 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbotercitroencourgettegroenteknoflookkruidenmuntolieolijfolieoreganopeperpeterselierode uisjalotsuikertijmtomaatwaterzeezoutzonnebloemoliezout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte auberginesaus

Ingrediënten:
artisjokken, aubergine, bladpeterselie, chilipeper, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, trompettes de la mort, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Aubergine, aardappels en tomaten

Ingrediënten:
aubergines, charlotte aardappels, citroensap, eieren, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tahin, thaise srirachasaus, tomaten, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Salade van gegrilde aubergine & paprika

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, granaatappelsiroop, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode paprika's, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Arabia:

Geroosterde-auberginesalade meet tahini en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tahini, verse munt, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Filet van rode barbeel en kleine inktvisjes, gevuld met aubergineragout - les filets de rougets et petits encornets farcis de Méditerranée-poèlée aux aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, boter, chipolataworstjes, citroensap, tijm, inktvisjes, knoflook, kreeftensoep, laurierblad, olijfolie, paneermeel, rijst, rode barbeelfilet, rode côte de provence, sjalot, snijbietblad, ui, verse peterselie, peper, witte wijn en zeezout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Prakpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappels, citroensap, groente, olijfolie extra vergine, peterselie, rucola, peper en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, suiker, tomaten, uien, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met spruitjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, graan, groente, knoflook, laurierblad, munt, olijfolie, peper, peterselie, spruiten, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Ratatouille-salade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peterselie, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Patlican dolma - Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, groentebouillon, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, spaanse peper, tijm, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Koude keuken:

Aspergesla

Ingrediënten:
asperges, citroensap, dille, groente, olie, peper, peterselie, room, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...