182 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterlaurierbladnootmuskaatolieoreganopeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnrunderbouillontijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamsbout met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:
anijs, bonen, doperwten, geklaarde boter, knoflook, komijn, koriander, krieltjes, lamsbout, laurier, olijfolie extra vergine, oregano, peper, gerookt paprikapoeder, rode wijn, runderbouillon, sjalotjes, specerijen, rozemarijn, venkel, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tika Masala Marinade

Ingrediënten:
annattozaad, kashmiri-chilipoeder, groene thaise chilipeper, gember, gemalen kaneel, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, laurier, olie, saffraan, sjalot, water en griekse yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Mosselen met pilav-rijst

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurier, mosselen, olijfolie, rijst, sjalot en tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Ossenstaart met mackeson en marjolein

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, gedroogde marjolein, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, knoflook, laurier, mackeson, mosterdpoeder, olie, ossenstaart, pruimtomaten in blik, runderbouillon, ui, vet en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Jerk-vlees uit Bristol - krokante kaantjes - appelcompote

Ingrediënten:
cider, extra vierge olijfolie, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gember, honing, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, madame jeanettes, nootmuskaat, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, varkensschouder en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Duivenjus

Ingrediënten:
donker gevogeltefond, duivenkarkas, gevogeltekarkas, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, prei, rozemarijn, selderij, sjalot en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

lamsvlees met rode paprika´s en rioja

Ingrediënten:
bloem, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, knoflook, lamsbouillon, laurierblad, mager lamsvlees, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, rode rioja, rode ui, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Hertenvlees in witte wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, runderbouillon, salie, suiker, ui, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor haas

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterseliestengels, port, pruimedant, rode wijn, sjalot, tijm en wortel

Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijt varkensvlees

Ingrediënten:
eendenvet, kippenvet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, tijm, varkensschouder, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte kalkoen

Ingrediënten:
eendenvet, kalkoen, kippenvet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Puntarellesalade met rog en ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovis op zout, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, groentebouillon, kappertje, knoflook, kruidnagel, laurierblad, puntarelle, rogvleugel, wittewijnazijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Tomatencompote

Ingrediënten:
knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, olijfolie, sherryazijn, steranijs, tabasco, thaise vissaus, tijm, tomatenketchup, trostomaat, ui, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Marinade

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, karwijzaad, knoflook, korianderzaden, kruidnagel, laurier, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, scherpe mosterd en tijm

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Konijn uit de oven

Ingrediënten:
aguardente, boter, brandewijn, grof zout, knoflook, konijn, kruidnagel, laurier, olijfolie, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Peulvruchten met groente

Ingrediënten:
bindsla, gedroogde kikkererwten, kikkererwt, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, paneermeel, peper, snijbiet en zout

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Runderjus

Ingrediënten:
drievoudig geconcentreerde tomatenpuree, knoflook, knolselderij, kruidnagels, laurier, olie, pimentkorrels, rode wijn, runderbotten, runderpoulet, tijm, ui, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Donkere runderfond

Ingrediënten:
knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mergpijp zonder merg, olie, peperkorrels, peterseliewortel, prei, runderbotten, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Haal meer recepten op...