131 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroeneiknoflookkomkommermelkmuntolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepijnboompittenstokbroodsuikeruivruchtensapwalnotenwaterzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade met geroosterd brood

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, brood, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Toast met gerookte kabeljauwkuit

Ingrediënten:
cayennepeper, ciabatta, citroensap, extra vierge olijfolie, gerookte kabeljauwkuit, ingelegde komkommer, knoflook, peper, witbrood en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Hamburgers

Ingrediënten:
citroensap, half-om-halfgehakt, melk, olijfolie, peterselie en witbrood

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Taramasalata

Ingrediënten:
citroensap, harderkuit, kabeljauwkuit, knoflook, olijfolie, water en witbrood

Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Zalmkoekjes

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, olie, verse dille, verse peterselie, visbouillon, witbrood en zalmfilet

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het olijfolieboekje:

Brandade de morue

Ingrediënten:
citroensap, gezouten kabeljauw, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, olijven, witbrood en witte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aioli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, grof zeezout, knoflook, melk, olijfolie en witbrood

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Aïoli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, melk, olijfolie, witbrood en zout

Keuken:
mediterraan
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gepocheerde tonijn-spinazierol

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, citroensap, ei, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, tonijn op olie, witbrood, wortel en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Viskuitsaus - taramasalata

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, komkommer, lente ui, olijfolie, radijs, stokbrood, tarama, ui, verse peterselie, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Caesarsalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, eierdooier, franse mosterd, knoflook, olijfolie, oud witbrood, parmezaanse kaas en romeinse sla

Soort:
salade
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rouille

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tomatenpuree, witbrood en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Special salad

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, basilicum, citroensap, citroenschil, friseesla, ijsbergsla, knoflook, laurierblad, olie, olijfolie, ontbijtspek, radicchio, sinaasappelsap, sinaasappelschil, sjalot en witbrood

Soort:
salade
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Tarator

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen piment, knoflook, oud witbrood, rode wijnazijn, walnoten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Haal meer recepten op...