53 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliecitroencourgetteextra vierge olijfoliegehaktgeitenkaasgroenteknoflookkorianderkruidenmuntolieolijfolieoreganopeperrode paprikarode uitijmvruchtensapwaterzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Diner / hoofdgerecht uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde mul met ui, paprika en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bruine suiker, citroensap, knoflook, mulfilet, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, gerookt paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Salade van gegrilde aubergine & paprika

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, granaatappelsiroop, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode paprika's, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paticlan salata - Salade van gegrilde aubergine

Ingrediënten:
appelciderazijn, aubergines, bladpeterselie, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, lente-uien, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht uit Honey & co:

Big Itzik

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, knoflook, munt, olijfolie, oranje paprika, peterselie, rode paprika, rode ui, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Gegrilde groentesalade - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, spaanse ui, zeezout, zoete tomaat en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Gevuldem aubergines

Ingrediënten:
aubergine, augurk, citroensap, doperwten, edammer kaas, gerookte zalm uit blik, kalfsvlees, mayonaise, mierikswortel, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, suiker, ui, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Abou ganoush - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, tomaat en ui

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Aubergines met chermoula

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, chermoula, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pikant gerookt paprikapoeder, tomaat, ui, venkelgroen, zoet gerookt paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Auberginesalat / Auberginesalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, aubergine, citroensap, groene bonen, groente, guarpitmeel, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, pijnappelpitten, rode paprika, sinaasappelsap, sjalot, tijm, tomaten, witte balsamicoazijn en zout

Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Prakpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappels, citroensap, groente, olijfolie extra vergine, peterselie, rucola, peper en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Koude keuken:

Aspergesla

Ingrediënten:
asperges, citroensap, dille, groente, olie, peper, peterselie, room, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Patlican dolma - Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, groentebouillon, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, spaanse peper, tijm, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met spruitjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, graan, groente, knoflook, laurierblad, munt, olijfolie, peper, peterselie, spruiten, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Turlu groentepotje

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, artisjokharten, aubergine, bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, courgette, ingemaakte groene pepers, kaneel, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, olijfolie, piment, rode puntpaprika, rode ui, suiker, trostomaten en wortel

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...