997 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijneikippenbouillonknoflookkruidnagelolieolijfoliepeperpreisjalottijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomatensaus met laurier

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, kaneel, laurierblad, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Heek met citroen en laurierblad - merluza con limón

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, heekfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, spa rood, tarwebloem, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Terrine van rund en peterselie

Ingrediënten:
biefstuk, cognac, hamlappen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piment, sjalot, tijm, zoete witte wijn en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Canneloni met peterselie en pancetta

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine suiker, cannelloni, citroen, knoflook, laurier, mozzarella, olijfolie, pancetta, rode wijn, room, tomatenpassata, ui, wittebroodkruim, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ham met peterselie - jambon persillé

Ingrediënten:
kalfspoot, kalfsschenkel, knoflook, laurierblad, rauwe ham, sjalot, tijm, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, peper, witte bourgogne, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / schuim/mousse/gelei / feestdagen / paté/terrine
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Zwezerik en groentestengels, peterselie en zeewier

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, boter, eendenvet, honing, jeneverbessen, kalfszwezerik, kippengelei, laurierblaadjes, peper, peterselie, preistengels, rodebessenwijn, rood zeewier, tijm, water, waterkers, wittewijnazijn, wortelstengels, zeesla en zout

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Ham in aspic met peterselie - jambon persillé, tradition bourguignonne

Ingrediënten:
bladgelatine, bleekselderij, bourgogne aligoté-wijn, braadvocht, crème fraîche, gepekelde varkensschouder, gladde peterselie, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, laurierblaadjes, peperkorrels, prei, reuzel, sjalot, tijm, ui, varkenspoot, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ingelegde aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, gedroogde chilivlokken, oregano, laurierblaadjes, olijfolie, wittewijnazijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Heldere vissoep - ucha

Ingrediënten:
eiwit, laurierblad, laurierbladeren, peperkorrels, ui, verse dille, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, visafval, visfilets en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ingepakte lamsschouder - spalla al cartoccio

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, laurierblad, ontbeende lamsschouder, peper, verse bladpeterselie, verse kervel, oregano en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Witte-bonensalade

Ingrediënten:
gedroogde witte bonen, laurierblad, ui, verse peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zeeuwse pot:

Alikruiken

Ingrediënten:
alikruiken, basilicum, bladselderij, laurierblad, peterselie, tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Gepocheerde zalm met risonisalade

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, doperwten, kristalsuiker, laurier, laurierblad, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, risoni, spinazie, suiker, witte peperkorrels, zalm, zalmfilet, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Makreel in witte wijn

Ingrediënten:
anijszaad, bosui, citroen, grof zeezout, laurierblad, makreel, mosterdzaad, peperkorrels, peterselie, witte wijn en witte wijnazijn

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Gekaramelliseerde Wittekoolsoep Met Ei En Gefrituurde Kappertjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, eieren, japanse sojasaus, kappertjes, komijnzaad, laurierblaadjes, groentebouillon, bakolie, frituurolie, panko, pimentbessen, rundvleesbouillon, tarwebloem, witte kool, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Pâté uit Lotharingen - pâté lorraine

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, laurierblad, peperkorrel, schouderkarbonade, sjalot, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gemarineerde olijven aceitunas en escabeche

Ingrediënten:
citroen, gedroogde rode peper, knoflook, laurierblad, rodewijnazijn, verse peterselie, zout, zwarte olijven en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gegrilde paling - anguilla ai ferri

Ingrediënten:
azijn, laurierblad, olijfolie, paling, peper, polenta, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Haal meer recepten op...