91 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapeidooierhamburgersknoflookkruidenlaurierbladnootmuskaatolijfoliepeperpreispecerijentijmuivetvleesvervangerwaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gehaktbrood met ei

Ingrediënten:
bakboter, boterham, braadjus, ei, kruidnagel, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Brunch / lunch uit Nopi:

Varkenspoot met gebakken bonen, gebakken ei en zuurdesembrood

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, engels mosterdpoeder, gedroogde chilivlokken, gedroogde oregano, gemalen piment, grof zeezout, knoflook, kruidnagelpoeder, laurier, limabonen, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rozemarijn, runderbouillon, sinaasappelschil, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, varkenspoot, wortel, zuiveringszout, zuurdesembrood, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, citroen, ei, kalfsbiefstuk, kalkoenborst, kappertjes, kruidnagel, laurier, peterselie, tonijn, ui, witte wijn, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Aïgo bouïdo - Knoflooksoep

Ingrediënten:
eidooier, gruyère, knoflook, kruidnagels, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, salie, stokbrood, tijm, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Het tapas boekje:

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, ei, gemalen kruidnagel, kalfsgehakt, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, slankroom, tomatenblokjes uit blik, ui, varkensgehakt, verse bladpeterselie, witte peper, witte wijn, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalfsblanquette

Ingrediënten:
bloem, citroen, eierdooier, kalfsvlees, kruidnagels, laurier, peper, peterselie, room, selderij, tijm, ui, vetstof, wortelen en zout

Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)

Ingrediënten:
blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, eidooier, kalfsschouder, kruidnagel, laurier, olijfolie, peterselie, slagroom, tijm, uien, winterpeen, witte champignons en zilverui

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe mit Geflügel - Gortsoep van gevogelte

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gevogeltevlees, gort, groentefond, gruyère, hysop, kerrie, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe - Gortsoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gort, groentefond, gruyère, hysop, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, luchtgedroogde doorregen spek, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, runderschouder, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, broodkruim, ei, gelatine, kalfsbouillon, kalfsvlees, kruidnagel, laurier, melk, mosterd, bladpeterselie, sjalot en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Hamkroketjes - croquetas de jamón

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruimels, ei, kruidnagel, laurierblad, melk, serranoham, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, kalfsvlees, koffieroom, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, prei, sherry, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Kroket

Ingrediënten:
blaadjes gelatine, bloem, bouillon, dijonmosterd, eieren, boter, kalfsvlees, kruidnagels, laurierblaadje, nootmuskaat, panko, peperkorrels, peterselie, roomboter en sjalotje

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Kibbesoep

Ingrediënten:
biologische kip, bladpeterselie, chilipoeder, ei, foelie, gedroogde peterselie, gemberpoeder, karwij, kerriepoeder, kippenbout, kippenhartje, kippenlever, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, laurier, matsemeel, matses, olie, pastinaak, peper, prei, rijst, selderijknol, ui, winterwortelen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / hoofdgerecht uit Balletjes:

Eendengehaktballetjes met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bliktomaat, eendenborst, ei, gedroogde witte bonen, gemberpoeder, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, laurierblad, melk, bladpeterselie, saffraan, sinaasappelschil, ui, verse tijm en witbrood

Soort:
gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Gebonden kippensoep met bladerdeegdeksel

Ingrediënten:
bloem, boerenkip, boter, eidooier, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, morieljes, peper, peterselie, roomboterbladerdeeg, sjalotten, terrine van foie gras, truffel, ui, witte meiraap, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Kikkerbilbitterbal

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, ei, jeneverbessen, kikkerbilletjes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, puy-linzen, mangochutney, paneermeel van inktvisbrood, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, sjalot, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

wild konijnragout

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, kruidnagelpoeder, laurierpoeder, minipasteibakjes, peper, peterselie, slagroom, ui, vlees van wild konijn, witte wijn en zout

Soort:
wild en gevogelte / wild / bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, ei, knoflook, kruidnagel, laurierblad, paneermeel, saus naar keuze, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...