403 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijneiknoflookkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeterseliepreiselderijspecerijensuikertijmtomaattomatenpureeuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Ossenwangen met kweepeer en laurier

Ingrediënten:
bleekselderij, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, kweeperen, laurierblad, ossenwang, plantaardige olie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Blanke gevogeltefond

Ingrediënten:
karkas van kip, knolselderij, kruidnagel, laurier, peperkorrels, prei, ui, water en winterpeen

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Brine for Beef Cheek Pastrami

Ingrediënten:
chilivlokken, insta cure® 1, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdpoeder, roze peperkorrels, peperkorrels, zwart, bruine suiker, venkelzaad, water en zout

Soort:
pekel en marinades
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Zoetzuur

Ingrediënten:
azijn, kruidnagel, laurier, peperkorrels, suiker en water

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Zoetzure zilveruitjes

Ingrediënten:
champagneazijn, laurier, geel mosterdzaad, olijfolie, peperkorrels, suiker, water en zilverui

Soort:
sous-vide / groente
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Geweckte zoetzure komkommer

Ingrediënten:
azijn, dille, karwijzaad, komkommer, kruidnagel, laurier, peperkorrels, suiker, water en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Runderfond

Ingrediënten:
knolselderij, laurier, peperkorrels, prei, soepvlees, tijm, ui, water, winterpeen en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Gepekelde rundertong

Ingrediënten:
lichtbruine basterdsuiker, chilivlokken, gemberpoeder, inmaakzout, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdzaad, peperkorrels, pimentbessen, rundertong, selderijzaad en water

Soort:
vlees / sous-vide
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Bietentaart

Ingrediënten:
biet, bloem, boter, crème fraîche, ei, feta, laurier, munt, peper, walnoten, water, zout en peper en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Adobo

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, chinese zwarte azijn, knoflook, laurier, rijstazijn, sojasaus, varkensbuik, varkensschouder, water en zwarte peper

Keuken:
Filipijns
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Langoustineconsommé

Ingrediënten:
eiwit, langoustinekoppen, langoustineschalen, laurier, peperkorrels, selderij, tomatenpasta, ui, water en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Ekşili balik

Ingrediënten:
citroen, gemengde inmaakkruiden, honing, laurier, snoekfilet, ui, water, witte azijn, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Haal meer recepten op...