Kapperappeltjes

Kapperappeltjes zijn de vruchten van de kapperstruik. Waar de bekendere kappertjes de ongeopende bloemknoppen van deze struik zijn, zijn kapperappeltjes (of appelkappers) de bes (ze hebben niets met reguliere appels te maken, na bevruchting van de bloem.

De vruchten hebben een dunne schil en bevatten zwarte zaadjes.

Alternatieve namen: appelkapper, kapperappel en kapper-appeltjes.

Zoek naar kapperappeltjes in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met kapperappeltjes in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste kapperappeltjes recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient kapperappeltjes:

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gemarineerde ansjovis - boquerones en vinagre

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, groene spaanse peper uit pot en kapperappeltjes

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pijlinktvis, kapperappel en tomaat

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, inktvis, kapperappel, kerstomaat, rodewijnazijn en verse dille

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Boquerón, kapperappel en piquillopeper

Ingrediënten:
bladpeterselie, boquerones, extra vergine olijfolie, kapperappel, piquillopeper en verse ansjovis in azijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Bijgerecht uit Smokey goodness:

Geroosterde-paprikasalade

Ingrediënten:
kapperappeltjes, olijfolie, pijnboompitten, rode puntpaprika, veldsla, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Banderilla

Ingrediënten:
citroen, citroensap, groene olijven met ansjovis, kapperappel, olijfolie en verse tonijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Diner / hoofdgerecht uit Salade:

Veldsla met ananas, spek en honing-limoedressing

Ingrediënten:
ananas, extra vierge olijfolie, gerookt spek, grove mosterd, half-gedroogde kerstomaatjes, honing, kapperappeltjes, limoensap, pitten-zaden salademix, sjalot en veldsla

Soort:
salade
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Slarolletjes

Ingrediënten:
citroensap, gerookte schelvis, gerookte vis, gerookte zalm, gezuurde rijst, ijsbergsla, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, kapper-appeltjes, kappertjes, kropsla, laurierblad, lollo rosso slabladeren en viskuit

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Zeebrasem in knolselderijmelknog invullen

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, citroensap, dragon, droge witte wijn, kapperappeltjes, knolselderij, melk, slagroom, snijbiet, witte ui en zeebrasem

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Niçoisebowl

Ingrediënten:
cherrytomaten, dijonmosterd, ei, extra vierge olijfolie, haricots verts, kapperappeltjes, krieltjes, rode wijnazijn, sjalot, snoepkomkommer, tonijn in olijfolie en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Mojama met piquillopepers en kapperappeltjes

Ingrediënten:
bladsla, citroen, dressing, kapperappeltjes, knoflook, mojama, olijfolie, piquillopepers, sherryazijn, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Kalfsvlees met tonijn-ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovis, kalfsbiefstuk, kapper-appeltjes, kappertjes, knoflook, mayonaise, olijfolie, salie, tonijn in olie en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sauce Verte

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, lente-ui, lente-ui, kapperappel, kervel, dijonmosterd, munt, olijfolie en witte wijnazijn

Soort:
saus/dressing/jus