Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapeigemberknoflookkorianderlaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirijstsuikertijmtomaattomatenpureeuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Soep van peterseliewortel

Ingrediënten:
boter, cantharellen, ciderazijn, gezouten citroen, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, volle melk, water, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, limoensap, sjalot, spaanse peper, tomaat en water

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Bijgerecht uit Groene burgers:

Kimchibasis

Ingrediënten:
gember, gochugaru, knoflook, koriander, miso, rietsuiker, rijstmeel, sjalot, water en wortel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Telor

Ingrediënten:
asem, djahé, eieren, fruit, gula djawa, juruk purut, knoflook, kunyit, laos, lombok, olie, rode lombok, salamblaadjes, santen, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Garnalenragout

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, eidooier, hollandse garnalen, melk, peterselie, roomboter, sjalot, slagroom, tabasco en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rode bonen met rijst

Ingrediënten:
andouillettes, kidneybonen, knoflooktenen, laurierblad, mexicaanse rode bonen, olie, paprika, peper, rijst, selderijstengel, sjalot, ui, varkensschenkel, water, witte beuling en zout

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
vlees / rijst / orgaanvlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Limburgs konijn in het zuur (zoere knien)

Ingrediënten:
appelstroop, konijn, kruidnagel, laurierblad, natuurazijn, peper, peperkoek, peperkorrels, roomboter, selderijknol, sjalot, suiker, ui, verse peterselie, water, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige çig köfte

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, gerookt paprikapoeder, ijsblokjes, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode chilipeper, sjalot en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
carpaccio/tartaar
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Tong en groene aardbeien, zeekool en nieuwe aardappeltjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, daslookkappertjes, groene aardbeien, grof zeezout, kippengelei, lavas, nieuwe aardappelen, oost-indische kers, peterselie, sjalot, tong, water en zeekool

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tamarindesoep - gaeng om pla chon

Ingrediënten:
gapi, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, knoflook, kratiem, ma-kaam piag, moeraskool, nam pla, prik chee fa haeng, rode poon, sjalot, spinazie, suiker, tamarindesap, thaise vissaus, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Mayonaise

Ingrediënten:
augurk, citroensap, eidooier, groene kruiden, harissa, water, misopasta, mosterd, saffraandraadjes, sesamolie, sjalot, wasabipasta en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pho-bouillon

Ingrediënten:
biefstuk, citroensap, gember, mergpijp, nuoc mam, ossenschenkel, rijstnoedels, sjalot, steranijs, ui, ve-tsin, vietnamese munt en water

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Rigatoni met wilde paddestoelen

Ingrediënten:
boter, gedroogde porcini, knoflook, majoraan, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pomodori, rigatoni, sjalot, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Marinade voor gefermenteerde biefstuk

Ingrediënten:
appelsap, chilivlokken, fijne kristalsuiker, knoflook, lichte sojasaus, mirin, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, water en zuurkoolsap

Soort:
marinade
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Bijgerecht uit BioBudget:

Dal

Ingrediënten:
gember, knoflook, kurkuma, rode linzen, ui en water

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...