332 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: djeroek poeroetkokosmelkkorianderkorianderzaadkruidenkurkumalaoslimoenlimoensapolieolijfoliepeperrode chilipepersesamoliesjalotsojasaussuikertrassiuivissauswaterzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Paddenstoelenbouillon

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, champignons, citroengras, eekhoorntjesbrood, galangawortel, gedroogde hibiscusbloem, gember, knoflook, koriander, mirin, rijstazijn, sjalot, umami bouillon en weidekringzwammen

Soort:
bouillon
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroosterde kip

Ingrediënten:
citroengras, gember, kip, knoflook, kokosmelk, palmsuiker, sjalot, sojasaus, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Mosselen met Thaise smaak

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, gember, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, koriander, limoensap, mirin, mosselen, sjalot, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene currypasta

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, galanga, gemberwortel, groene chilipeper, kaffirlimoenblad, knoflook, komijnzaad, koriandersteeltjes, korianderwortel, korianderzaad, kurkuma en sjalotjes

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Soto ajam

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, daoen salam, djeroek poeroet, garnituur voor soto ajam, gember, ketjap, knoflook, koenjit, laksa, laos, peper, soepkip, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Mie met varkensvlees

Ingrediënten:
arachideolie, bantoe-citroenbladeren, broccoli, citroengras, knoflook, kokosmelk, lente-ui, lichte sojasaus, mie, rijstwijn, rode paprika, rode spaanse peper, tomatenpuree, varkensfilet en gember

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren - rendang telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, sambal oelek, sereh, serehpoeder, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Thaise Linzensoep

Ingrediënten:
citroengras, gebakken uitjes, gember, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, limoensap, bakolie, peultjes, rode currypasta, rode linzen, verse koriander en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Saus voor acar

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, citroengras, geelwortel, gemberwortel, knoflook, kokosolie, kristalsuiker, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aziatische rouille

Ingrediënten:
arachideolie, aziatische vissaus, cayennepeper, citroengras, djeroek poeroet, gember, gevogeltefond, hard gekookte eidooier, knoflook, limoenrasp, rode currypasta, rode paprika, sesamolie, sojasaus en toast

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kerriebladeren, knoflook, koriander, kurkuma, lendebiefstuk, rode pepers, santen, tamarinde, uien en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Thaise rode curry met garnalen

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, garnaal, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, kroepoek, limoen, rode paprika, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, sugarsnaps, tijgergarnalen, tomatenpuree en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Aziatische zeebaars

Ingrediënten:
basmatirijst, citroengras, gember, groene asperge, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoen, paksoi, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, sugarsnaps, vissaus en zeebaars

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gelbe Currypaste - Gele currypasta

Ingrediënten:
banaansjalot, citroengras, galanga, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, gember, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderkorrels, kurkuma, palmsuiker, poedersuiker en zout

Keuken:
Thais / Noord-west-Europees
Soort:
curry / inmaak
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Bouillon 'umami'

Ingrediënten:
bonitovlokken, champignons, citroengras, gedroogde beukenzwam, gember, knoflook, kombu, olijfolie, rawit, shii-takes, shiro shoyu, steranijs, timutpeperkorrels, tosazusaus, venkelzaad, water en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in groene saus - ajam boemboe idjoe

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, citroenschil, daoen salam, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, kemirienoten, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, sereh, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Zelf nasikruiden maken

Ingrediënten:
chili, citroengras, fijn zout, gember, ketoembar, knoflookpoeder, komijn, koriander, kurkuma, laos, sereh en uipoeder

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / hoofdgerecht uit Noedels:

Balinese eendensaté op gebakken noedels

Ingrediënten:
chilipoeder, citroengras, citroensap, eendenborsten, galanga, gember, kaneelpoeder, kardemomzaadjes, karwijzaad, knoflook, koenjit, korianderzaadjes, kruidnagel, noedels, nootmuskaat, pindaolie, sjalot, tamarindewater en zeezout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Haal meer recepten op...