983 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigembergemberpoederhoningknoflookkorianderkorianderzaadkruidnagellauriernootmuskaatolijfoliepeterseliepimentspecerijensuikertomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Ras el hanout à la Zoubida

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gedroogde rozenknopjes, gemberpoeder, kaneel, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, meska, nootmuskaat, paradijskorrels, pimentkorrels, steranijs, tellicherrypeper, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Mograbieh

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, couscous, boter, kaneelstokje, kaneelstokje, mograbieh, peper, room en varkensvlees

Een recept uit  - De geur van witte rijst

Drinken uit De geur van witte rijst:

Pokah

Ingrediënten:
bruine suiker, gember, kaneelstokje, kruidnagel, serehstengel, steranijs, water en zwarte peper

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Gans uit de oven

Ingrediënten:
gember, kaneelstokje, kruidnagel, peper, rodewijnazijn, scharrelgans, sinaasappel, steranijs en zout

Keuken:
Brits
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Bruine saus met peperkoek

Ingrediënten:
bruine saus, bruine suiker, honing, kaneelpoeder, kaneelstokje, kruidnagel, ontbijtkoek, peperkoek, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

duivenpastei

Ingrediënten:
amandelen, duif, ei, eidooier, filodeeg, kaneel, kaneelstokje, boter, poedersuiker, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / wild en gevogelte
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heston Blumenthal thuis:

Ingelegde eend

Ingrediënten:
citroenrasp, eendenpoten, eendenvet, ganzenvet, houtsnippers, jeneverbes, kaneelstokje, laurierblad, peperkorrel, sinaasappelrasp, steranijs, verse rozemarijn, verse tijm en zout

Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Balletjes:

Kalfsgehaktballetjes met vijf specerijen

Ingrediënten:
kalfsgehakt, kaneelstokje, kruidnagel, limoensap, muskaatwijn, noilly prat, peperkorrel, saucijzenvlees, sojasaus, steranijs, suiker, venkelzaad en vissaus

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudiger-dan-pilav-rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelige rijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken zilvervliesrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelrijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Kwartel In Kaneelmarinade

Ingrediënten:
basilicum, granaatappelmelasse, honing, kaneel, kaneelstokjes, kwartels, olijfolie, sesamzaad, sinaasappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / nagerecht uit Les Halles kookboek:

Peren in rode wijn

Ingrediënten:
jeneverbes, kaneelstokje, laurier, peperkorrels, peren, rode wijn, steranijs en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Diner / nagerecht uit Smokey goodness:

Gegrilde ananas

Ingrediënten:
ananas, bastognekoeken, bourbon, bruine basterdsuiker, honing, kaneelstokje, kokosroom, maltose, mascarponeroom, mirin fu, munt, rijstazijn, sechuanpeper, steranijs, vanillestokje, witte rum, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Brine for Beef Cheek Pastrami

Ingrediënten:
chilivlokken, insta cure® 1, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdpoeder, roze peperkorrels, peperkorrels, zwart, bruine suiker, venkelzaad, water en zout

Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Rich’ Cidergrog

Ingrediënten:
alcohol, brandewijn, cider, citroensap, droge cider, gemberwortel, gember, honing, ijsklontjes, kaneelstokje, kruidnagels, sinaasappel, specerijen en citroensap

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Blaukraut - Rode kool

Ingrediënten:
appel, gevogeltefond, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, maïzena, peper, rode kool, rode wijn, rode wijnazijn, sinaasappelrasp en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Zwartzuur van kip

Ingrediënten:
aardappelmeel, braadkip, frisse rode wijn, kaneelstokje, kruidnagel, natuurazijn, nootmuskaat, plantaardige olie, rode ui, zoete sojasaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Gans met appelsaus

Ingrediënten:
appelcider, boter, gans, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagels, peper, rozemarijn, uien, zout en zure appels

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Haal meer recepten op...