127 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijgroentekikkererwtenknoflookkruidenlaurierolijfoliepeperpeterseliespecerijensuikertijmtomaattomatenpureeuivenkelzaadvetvleeswaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Shellfish stock

Ingrediënten:
basilicum, geklaarde boter, champignons, coquilles, inktvis, peterselie, prei, saffraan, schalen en koppen van kreeft, garnaal en krab, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, venkelzaad, droge vermout en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, ei, grof zeezout, kabeljauw, knoflook, krabben, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, patentbloem, prei, rode poon, saffraan, saffraanpoeder, soepvis, tomaat, tomaten uit blik, ui, venkel, venkelzaad, verse tijm, visafval, wijting, witte wijn, zeebaars, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Krabbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, citroen, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, krab, kruidnagel, prei, saffraan, selderij, steranijs, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse vissoep

Ingrediënten:
bouquet garni, doradegraten, garnituur voor vissoep, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, rode mulgraten, saffraan, tomaten, tomatenpuree, venkel, water, witte wijn, zeebaarsgraten, zeeduivelgraten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Eenogige bouillabaisse - bouillabaisse borgne

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, cayennepeper, ei, knoflook, olijfolie, oud brood, prei, saffraandraadjes, sinaasappelschil, takje venkel, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Bouillabaisse Broth

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, bloedsinaasappelzest, knoflook, laurier, miso, olijfolie, pastis, peperkorrels, zwart, prei, saffraan, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visgraten en -koppen, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Provençaalsevissoep met rouille en croûtons

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, eidooier, extra vierge-olijfolie, garnalen, knoflook, laurierblad, parmezaanse kaas, pernod, prei, saffraan, sinaasappel, steranijs, stokbrood, tabasco, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, verse basilicum, verse tijm, visbouillon en visfilet

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sven ter heide, Jennifer ter Heide

Recept van Voedzaam & Snel:

Simpele bouillabaisse

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, knoflook, laurier, mosselen, olijfolie, peterselie, prei, rode peper, roodbaarsfilet, saffraan, salie, scholfilet, tomatenblokjes, tong, ui, venkel, visbouillon, witvis en wortel

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bouillabaisse met aioli

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bouquet garni, citroensap, dorade, garnalen, knoflook, olijfolie, peper, pernod, prei, red snapper, rode poon, rogvleugel, romatomaat, saffraan, schorpioenvis, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkel, wijting, zeebaars, zeebrasem, zeeduivel, zeepaling, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Basisrecept Noordzeebouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, graten en kuit van platvissen, griet, kabeljauw, knoflook, laurier, olijfolie, pastis, peterselie, pieterman, pladijs, prei, rode paprika, rode poon, saffraan, sliptong, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol en visfumet

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Provençaalse vissoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, droge witte wijn, knoflook, kreeft, laurier, middelandse zeevis, olijfolie, prei, saffraandraadjes, tijm, tomaten, venkelzaad, water, zeepaling en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bouillabaise

Ingrediënten:
beerkreeften, cigale, knoflook, laurier, olie, olijfolie, peterselie, prei, saffraan, sinaasappel, tomaat, ui, venkel, vis en zwemkrabben

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Vissoep

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, croutons, gruyère, knoflook, kongeraal, krab, kreeft, mosselen, olijfolie, pastis, peterselie, prei, roodbaars, saffraan, tomaat en venkelgroen

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Vissoep met poon

Ingrediënten:
boter, citroensap, garnalen, knoflook, korianderkorrels, krabben, laurier, olijfolie, peper, pernod, pieterman, poon, prei, rode poon, roodbaars, rozemarijn, saffraan, schelvis, sinaasappelschillen, sinaasappelvruchtvlees, sjalot, tabasco, tijm, tomaten, venkel, verse tomatenpuree, waterui, wijting, witte wijnfond, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
brood, gedroogde tijm, gedroogde venkel, olijfolie, groene paprika, grof zeezout, gruyère, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, saffraandraadjes, stokbrood, tomaat, ui, vermicelli, verse peterselie, verse spaanse peper, peper, water, witvis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Recept uit Het Beste Uit Frankrijk:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappelen, bouquet garni, broodkruim, croûton, garnalen, knoflook, olijfolie, pastis, prei, rode paprika, saffraan, sinaasappelschil, tomaten, tomatenpasta, ui, venkelknol, visgraten, viskoppen en witte vis

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Baskische soep de lamine

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroenrasp, dragon, groene paprika, kabeljauw, kardamompoeder, kippenbouillon, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode paprika, room, roomboter, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkel, visafsnijdsel, witte wijn en zwarte olijf

Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Mul in bouillabaissesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, cantharellen, jonge spinazie, knoflook, laurierblad, mulfilet, olijfolie, prei, saffraan, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkelknol, vis, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Fideos met strandschelpen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, capelli d'angelo, citroen, citroenschil, citroentijm, cognac, engelenhaarspaghetti, fideos pasta, groene paprika, kerstomaat, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, pimentón, prei, rode chilipeper, saffraandraadjes, schalen van schaaldieren, strandschelpen, tijm, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, broodkruim, eierdooier, cayennepeper, gedroogde chilipeper, goudbaars, grof zout, heek, heilbot, kabeljauw, knoflook, krabben, mul, olijfolie, olijfolie, pastis, pernod, pieterman, prei, ricard, saffraandraadjes, saffraanpoeder, schorpioenvis, sinaasappelschil, stokbrood, tomaat, ui, venkelzaad, vis, zeebaars en zeeduivel

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Noordzeevis-soep

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, azijn, bleekselderij, eidooier, knoflook, kroepoek, olijfolie, pernod, prei, saffraan, sinaasappelschil, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, vis en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Potage magali - Mediterrane tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
ansjovis, chilipeper, goudbrasem, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, saffraan, schelvis, schorpioenvis, selderij, selderijblad, sinaasappelschil, tarbot, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelknol, visfond, witte wijn, wortel, zalm, zeeduivel, zeewolf en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Haal meer recepten op...