247 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercayennepepercitroencitroensapeigemalen kaneelgemalen komijngembergemberpoederkaneelstokjeknoflookkorianderkruidnagelkurkumamuntolieolijfoliepeperpeterselierijstspecerijensuikertomaattomatenpureezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gevulde kool - stuffed cabbage

Ingrediënten:
kaneel, kippenbouillon, olie, piment, rijst, rozijnen, rundergehakt, savooiekool, tomatenpuree, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Russisch / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tika Masala Marinade

Ingrediënten:
annattozaad, kashmiri-chilipoeder, groene thaise chilipeper, gember, gemalen kaneel, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, laurier, olie, saffraan, sjalot, water en griekse yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Kibbeh nayyeh

Ingrediënten:
bosui, citroen, extra vergine olijfolie, fijne bulgur, ingemaakte chilipeper, kaneel, kerstomaat, lamsfilet, milde rode chilipeper, peper, pijnpitten, pimentbessen, platbrood, radijs, verse dragon, verse koriander, verse munt, water, witlof en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

HP Sauce - HP saus

Ingrediënten:
appel, appelazijn, appelsap, donkere bietsuikersiroop, gedroogde dadels, kaneel, kardamompeulen, knoflook, kruidnagel, melasse, pimentkorrels, pruimedanten, rode ui, tamarindepasta, tomatenpuree, water, wit mosterdzaad, witte peperkorrels, witte wijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Brits / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / saus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Içli köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, fijne bulgur, ijsblokjes, kaneel, lamsbout, lamsschouder, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, piment, pistachenoten, plantaardige olie, platbrood, rode ui, scherp paprikapoeder, specerijenmix voor lamsvlees en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Muslim Curry Sauce

Ingrediënten:
boter, foelie, gember, kardemompeulen, ghee, kaneel, knoflook, komijnzaad, limoensap, nootmuskaat, rietsuiker, room, saffraan, ui, water en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Pastilla met kip

Ingrediënten:
boter, filodeeg, gedroogde dadel, kaneelstokje, kippendijen, peper, ras el hanout, rode chilipeper, ui, water en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Shami Kebab

Ingrediënten:
chana dal, chapati, ei, gemberwortel, kaneelstokje, knoflook, koriander, mager rundergehakt, rijstolie, ui, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Mosterdfuit

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, kaneel, komkommer, kruidnagel, laurier, mosterd, sambal oelek, suiker, water, wortel en zilverui

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor marinade

Ingrediënten:
amandelen, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, sjalot, steranijs, turmeriekpoeder, venkel, water, witte papaverzaadjes en zwarte peperkorrels

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kiptajine met ingelegde citroen

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, gemalen korianderzaad, groene olijven zonder pit, ingelegde citroenschil, kaneel, knoflook, komijnzaad, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, scharrelkippenpoot, spaanse ui, verse koriander en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rundvleesbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, ei, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, groene spaanse peper, kaneel, kippenbouillon, knoflook, runderstoofvlees, sultanarozijnen, ui, gember, verse koriander, water, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Siciliaans gerecht

Ingrediënten:
ei, gehakt, kaneel, kassie, olie, peper, ribstuk, runderborstvlees, runderschouder, saffraan, spijknardus, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met lamsvlees

Ingrediënten:
gember, kaneel, kemirinoten, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelrijst, magere lamslappen, margarine, munt, saffraanpoeder, steranijs, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Indonesische kokosrijst

Ingrediënten:
citroengras, gemalen koriander, kaneelpijpje, kokosmelk, laurierblad, pandanrijst, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Laura Emmelkamp en Scato van Opstall - Keet smakelijk

Recept uit Keet smakelijk:

wortelsoep met doe het zelf groente

Ingrediënten:
bospeen, bosui, kerstomaat, druivensap, gemberpoeder, groene currypasta, kaneel, kokosmelk, komkommer, koriander, limoen, munt, olijfolie, rode ui, tofu, water en zonnebloemolie

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroensap, courgette, gemalen piment, kaneel, krenten, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Szechuankip

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, kaneel, kippenbout, knoflook, lichte sojasaus, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, rode paprika, steranijs, suiker, ui en water

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...