Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Papa Kazmi

pure cook book

Een boek van Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Papa Kazmi, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek van de maand februari 2016

Meer dan 80 oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de moderne Indiase keuken

Toen Papa Kazmi in 2012 samen met zijn kinderen een restaurant begon in Delft, had hij nooit durven dromen dat hij daarmee internationaal bekend zou worden. Drie jaar later verschijnt zijn ‘hotspot’ Hills & Mills bijna wekelijks in de media, kookt hij live op TV en vloog er een journaliste over om hem voor een grote internationale krant te interviewen. Grootste tijd voor een eigen kookboek, vonden zijn kinderen.

Met de aanmoediging van honderden fans gingen zij aan de slag. Met dit kookboek willen zij een stukje van zijn magie bij mensen thuisbrengen. Ze nemen je mee langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten en vertellen die aan de hand van hun waardevolste herinneringen. Bijkomend voordeel: alle recepten zijn 100% suiker- en E-nummervrij. Ook als je vegan, gluten- of zuivelvrij eet, zijn veel gerechten geschikt. Het resultaat is een modern overzichtelijk vormgegeven boek vol persoonlijke verhalen, prachtig beeldmateriaal en verfijnde, handgetekende illustraties. - Raw Mango Coconut Pie, Veggie Burgers, Chickpea Curry: does it get any better? - Deze ode aan Papa Kazmi’s keuken staat vol recepten waarvan wij nog niet wisten dat ze bestonden.Wij zijn fan! - De recepten uit dit bijzondere kookboek zijn net zo hartverwarmend als de familie zelf.

Boekrecensie

Toen Papa Kazmi in 2012 samen met zijn kinderen een restaurant begon in Delft, had hij nooit durven dromen dat hij daarmee internationaal bekend zou worden. Drie jaar later verschijnt zijn ‘hotspot’ Hills & Mills bijna wekelijks in de media, kookt hij live op TV en vloog er een journaliste over om hem voor een grote internationale krant te interviewen. Grootste tijd voor een eigen kookboek, vonden zijn kinderen. Lees meer…

Video’s


Aantekeningen bij dit boek

Haast verwarrend dit boek. Indiaas, maar eigenlijk toch zo Nederlands. De recepten, verhalen en illustraties/foto's zijn maken me erg blij. Kopen en koken!

- meer dan 6 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Papa Kazmi

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Seekh Kebab

Ingrediënten:
chilivlokken, garam masala, gedroogde granaatappel, gemberwortel, granaatappel, groene peper, komijnzaad, koriander, mager rundergehakt, mangochutney, raita, rode ui, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Biryani Chicken

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chicken korma, chilipoeder, kaneelstokje, karwijzaad, komijnzaad, korianderchutney, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, raita, rijstolie, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappel, cherrytomaatjes, citroengras, gamba, gemberpoeder, gemberwortel, groene peper, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoen, limoenblad, maïzena, mossel, paprika, prei, rode linzen, rode paprika, rode ui, saffraan, tijm, tomatenpuree, visbouillon, visfilet, visfond, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Keema Aloo

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chapati, chilipoeder, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, mager rundergehakt, naan, rijstolie, tomaat, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Tamarind Chutney

Ingrediënten:
chilipoeder, dadels, garam masala, gemberpoeder, komijnzaad, tamarinde, venkelzaad, water, zeezout en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chickpea Salad

Ingrediënten:
agavesiroop, cherrytomaatjes, extra vierge olijfolie, gemberwortel, kikkererwten, komijnzaad, koriander, limoen, rode paprika, rode ui en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Lentil Curry

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, broccoli, chilipoeder, gele paprika, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, naan, papadums, rijstolie, rode linzen, sperziebonen, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Ginger Fizz Cooler

Ingrediënten:
sodawater, gembersiroop, gemberwortel, groene ijsthee, ijsblokjes, limoen, munt en rode peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Samosa Keema

Ingrediënten:
bladerdeeg, chilipoeder, doperwten, gemberwortel, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, mangochutney, rijstolie, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chai Masala

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneelpoeder en kardemompoeder

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Seviyan

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelschaafsel, kardemompeul, kokosolie, pistacheschaafsel, rozenwater, rozijnen, vermicelli en volle melk

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje / drinken uit Papa Kazmi:

Chai Latte

Ingrediënten:
agavesiroop, assam thee, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagel, melk, steranijs, vanillestokje, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Samosa Lentils

Ingrediënten:
bladerdeeg, chana dal, chilipoeder, gemberwortel, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, rijstolie, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mango Chutney

Ingrediënten:
agavesiroop, blanke rozijnen, chilipoeder, gemberpoeder, kerriepoeder, knoflook, mango, rode peper, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Samosa Cabbage Potato

Ingrediënten:
aardappel, bladerdeeg, chilipoeder, chinese kool, kerriepoeder, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, rijstolie, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Pink Milk

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelen, frambozen, melk, pistachenoten, rozenwater, vanillestokje en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Sabzi Green Beans

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chilipoeder, knoflook, komijnzaad, naan, raita, rijstolie, rode ui, sperziebonen, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Toon alle 96 recepten in dit boek