Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi pure cook book

Papa Kazmi pure cook book

meer dan 80 oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de moderne Indiase keuken

Een boek van Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Papa Kazmi pure cook book, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Meer dan 80 oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de moderne Indiase keuken Toen Papa Kazmi in 2012 samen met zijn kinderen een restaurant begon in Delft, had hij nooit durven dromen dat hij daarmee internationaal bekend zou worden. Drie jaar later verschijnt zijn ‘hotspot’ Hills & Mills bijna wekelijks in de media, kookt hij live op TV en vloog er een journaliste over om hem voor een grote internationale krant te interviewen. Grootste tijd voor een eigen kookboek, vonden zijn kinderen. Met de aanmoediging van honderden fans gingen zij aan de slag. Met dit kookboek willen zij een stukje van zijn magie bij mensen thuisbrengen. Ze nemen je mee langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten en vertellen die aan de hand van hun waardevolste herinneringen. Bijkomend voordeel: alle recepten zijn 100% suiker- en E-nummervrij. Ook als je vegan, gluten- of zuivelvrij eet, zijn veel gerechten geschikt. Het resultaat is een modern overzichtelijk vormgegeven boek vol persoonlijke verhalen, prachtig beeldmateriaal en verfijnde, handgetekende illustraties.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, basmatirijst, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, kardemompeulen, kippendijfilet, knoflook, kokosrasp, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, laurier, rijstolie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Raw Coconut Chia Kheer

Ingrediënten:
agavesiroop, chiazaad, kardemompoeder, kokosmelk, kokosrasp, rozenwater en vanillestokje

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Matar Pilav

Ingrediënten:
basmatirijst, doperwten, gemberwortel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, laurier, rijstolie, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Brunch / diner / lunch / nagerecht uit Papa Kazmi:

Carrot Cake

Ingrediënten:
agavesiroop, soda, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kokosmeel, kokosolie, kokosrasp, limoen, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappel, vanillestokje, walnoten, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Salmon Tikka

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, knoflook, koriander, limoen, mint naan, raita, rijstolie, rode ui, romeinse sla, tandoorikruiden, tomatensalade, zalm en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Naan Nuts & Fruits

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelen, anijszaad, soda, kalonjizaad, kaneelpoeder, kokosrasp, krenten, melk, pistaches, rozijnen, tarwebloem, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KHEER

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelschaafsel, basmatirijst, kardemompeulen, pistacheschaafsel, rozenwater, rozijnen en volle melk

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Pumpkin Soup

Ingrediënten:
agavesiroop, gemberwortel, groentebouillon, kaneelpoeder, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, pompoen, pompoenpitten, rijstolie, ui, wortel, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Tikka Wings

Ingrediënten:
chilipoeder, chilivlokken, gemberwortel, kippenvleugels, knoflook, komijnzout, koriander, munt, raita, tandoorikruiden, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Naan Garlic Coriander

Ingrediënten:
agavesiroop, soda, kalonjizaad, knoflook, koriander, melk chocoladegoede kwaliteit, olijfolie, tarwebloem, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chai Syrup

Ingrediënten:
agavesiroop, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, steranijs, vanillestokje en water

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Hummus

Ingrediënten:
chilipoeder, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoen, olijfolie, rode peper en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Ontbijt / bijgerecht uit Papa Kazmi:

Aloo Jeera

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, knoflook, komijnzaad, rijstolie, tomaat en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Samosa Keema

Ingrediënten:
bladerdeeg, chilipoeder, doperwten, gemberwortel, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, mangochutney, rijstolie, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Haleem

Ingrediënten:
chaat masala, chana dal, chicken korma, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, gerst, groene peper, kaneelstokje, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, mash dal, masoor dal, mung dal, munt, rijstolie, rode peper, tarwe, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Sabzi Green Beans

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chilipoeder, knoflook, komijnzaad, naan, raita, rijstolie, rode ui, sperziebonen, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Banana Mango Bread

Ingrediënten:
agavesiroop, appelciderazijn, soda, banaan, boekweitmeel, cacao nibs, ei, kaneel, kokosmeel, kokosolie, mango, nootmuskaat, seizoensfruit, sojayoghurt, vanillestokje en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mulligatawny

Ingrediënten:
appel, cashewnoten, chilipoeder, flespompoen, groentebouillon, kaneelpoeder, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, naan, rode linzen, rode paprika, rode ui, tomaat, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mint Lassi

Ingrediënten:
agavesiroop, appelsap, ijsblokjes, kardemompoeder, melk, munt, yoghurt en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Papa Kazmi:

Vindaloo

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, bruine rijstazijn, chilivlokken, gele paprika, gemberwortel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderchutney, kurkuma, limoen, mosterd, naan, papadums, paprikapoeder, rijstolie, rode peper, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje / drinken uit Papa Kazmi:

Chai Latte

Ingrediënten:
agavesiroop, assam thee, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagel, melk, steranijs, vanillestokje, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Fruit Chaat

Ingrediënten:
ananas, appel, chaat masala, galiameloen, granaatappel, kiwi, peer en watermeloen

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Raw Cacao Bar

Ingrediënten:
agavesiroop, avocado, dadel, kokosolie, rauwe cacao, walnoten en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Ontbijt / bijgerecht uit Papa Kazmi:

Chapati

Ingrediënten:
volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch