Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi pure cook book

Papa Kazmi pure cook book

meer dan 80 oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de moderne Indiase keuken

Een boek van Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Papa Kazmi pure cook book, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Meer dan 80 oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de moderne Indiase keuken Toen Papa Kazmi in 2012 samen met zijn kinderen een restaurant begon in Delft, had hij nooit durven dromen dat hij daarmee internationaal bekend zou worden. Drie jaar later verschijnt zijn ‘hotspot’ Hills & Mills bijna wekelijks in de media, kookt hij live op TV en vloog er een journaliste over om hem voor een grote internationale krant te interviewen. Grootste tijd voor een eigen kookboek, vonden zijn kinderen. Met de aanmoediging van honderden fans gingen zij aan de slag. Met dit kookboek willen zij een stukje van zijn magie bij mensen thuisbrengen. Ze nemen je mee langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten en vertellen die aan de hand van hun waardevolste herinneringen. Bijkomend voordeel: alle recepten zijn 100% suiker- en E-nummervrij. Ook als je vegan, gluten- of zuivelvrij eet, zijn veel gerechten geschikt. Het resultaat is een modern overzichtelijk vormgegeven boek vol persoonlijke verhalen, prachtig beeldmateriaal en verfijnde, handgetekende illustraties.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Papa Kazmi:

ANDA

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, chilivlokken, ei, groene peper, koriander, naan, paratha, rijstolie, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Tiger Prawn Tikka

Ingrediënten:
chilipoeder, gamba, knoflook, limoen, rijstolie, tandoorikruiden en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Banana Mango Bread

Ingrediënten:
agavesiroop, appelciderazijn, soda, banaan, boekweitmeel, cacao nibs, ei, kaneel, kokosmeel, kokosolie, mango, nootmuskaat, seizoensfruit, sojayoghurt, vanillestokje en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chai Syrup

Ingrediënten:
agavesiroop, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, steranijs, vanillestokje en water

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Raw Mango Coconut Pie

Ingrediënten:
agavesiroop, avocado, chiazaad, dadel, granaatappelpitjes, kokosolie, kokosrasp, limoen, mango, vanillestokje en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Haleem

Ingrediënten:
chaat masala, chana dal, chicken korma, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, gerst, groene peper, kaneelstokje, knoflook, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, mash dal, masoor dal, mung dal, munt, rijstolie, rode peper, tarwe, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Shami Kebab

Ingrediënten:
chana dal, chapati, ei, gemberwortel, kaneelstokje, knoflook, koriander, mager rundergehakt, rijstolie, ui, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Aloo Kebab

Ingrediënten:
aardappel, rijstolie, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Lunch / bijgerecht uit Papa Kazmi:

Palak Paneer

Ingrediënten:
chilipoeder, knoflook, paneer, rijstolie, rode ui, spinazie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Naan Garlic Coriander

Ingrediënten:
agavesiroop, soda, kalonjizaad, knoflook, koriander, melk chocoladegoede kwaliteit, olijfolie, tarwebloem, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Lentil Soup

Ingrediënten:
groentebouillon, komijnzaad, koriander, limoen, linzen, naan, peper, prei, rijstolie, tomatenpuree, wortel, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Papa Kazmi:

Vindaloo

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, bruine rijstazijn, chilivlokken, gele paprika, gemberwortel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderchutney, kurkuma, limoen, mosterd, naan, papadums, paprikapoeder, rijstolie, rode peper, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Cranberry Chutney

Ingrediënten:
agavesiroop, appel, chilivlokken, cranberries, gedroogde abrikozen, gedroogde dadel, gele rozijnen, gemberwortel, kaneelpoeder, koriander, kruidnagel, sinaasappel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mint Lassi

Ingrediënten:
agavesiroop, appelsap, ijsblokjes, kardemompoeder, melk, munt, yoghurt en zeezout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Tamarind Chutney

Ingrediënten:
chilipoeder, dadels, garam masala, gemberpoeder, komijnzaad, tamarinde, venkelzaad, water, zeezout en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mulligatawny

Ingrediënten:
appel, cashewnoten, chilipoeder, flespompoen, groentebouillon, kaneelpoeder, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, naan, rode linzen, rode paprika, rode ui, tomaat, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Pasanda

Ingrediënten:
biefstuk, chapati, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, magere runderlappen, naan, paprikapoeder, rijstolie, rode ui, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, basmatirijst, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, kardemompeulen, kippendijfilet, knoflook, kokosrasp, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, laurier, rijstolie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Bharta

Ingrediënten:
aardappel, chilivlokken, groene peper, knoflook, komijnzaad, lente-ui, olijfolie, witte peper en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Sweet Potato Paratha

Ingrediënten:
chilipoeder, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, olijfolie, roomboter, volkorenmeel, water, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

HALWA

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelschaafsel, kardemompeul, kokosmelk, kokosolie, rozijnen, saffraan en wortel

Keuken:
Indiaas