104 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstboterdilleeigembergroentebouillonkaneelkippenbouillonknoflookkomkommermuntolieolijfolieparmezaanse kaaspeterseliepijnboompittenrisottorijstsjalotsuikertomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Vissoep gevolgd door gepocheerde vis

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, citroenolie, citroensap, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, rijst, roodbaarsfilet, sjalot, wortel en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, rijst, slagroom, spinazie, ui, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Filet van rode barbeel en kleine inktvisjes, gevuld met aubergineragout - les filets de rougets et petits encornets farcis de Méditerranée-poèlée aux aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, boter, chipolataworstjes, citroensap, tijm, inktvisjes, knoflook, kreeftensoep, laurierblad, olijfolie, paneermeel, rijst, rode barbeelfilet, rode côte de provence, sjalot, snijbietblad, ui, verse peterselie, peper, witte wijn en zeezout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harira Souiria

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, kikkererwten, lamslappen, linzen, paprikapoeder, peper, rijst, saffraan, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Decoratieve rijstberg

Ingrediënten:
banaan, citroensap, dille, komkommer, mosterd, peterselie, rijst, room, sinaasappel, suiker, tomaten, witte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Salade de riz - Rijstsalade

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, broccoliroosjes, citroensap, dragon, rijst, ham, kervel, kropsla, olie, peper, sjalot, sperziebonen, wijnazijn, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade / rijst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Quinoasalade met gedroogde Iraanse limoen

Ingrediënten:
basmatirijst, bosui, citroensap, feta, gemalen iraanse gedroogde limoen, knoflook, munt, olijfolie, oregano, quinoa, salie, wilde rijst, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Nordseeburger / Noordzeeburger

Ingrediënten:
bloem, citroensap, dille, rijst, komkommer, mosterd, noribladeren, olie, peper, rijstmeel, rode bietenremoulade, rode ui, sjalot, sla, sojasaus, spinazie, tofu, voorjaarsui, wortel en zout

Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Pikante rijstsalade

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, citroensap, doperwten, kappertjes, langkorrelige rijst, olijfolie, olijven, peper, rode paprika en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Dolmades

Ingrediënten:
bosui, citroensap, dille, munt, olijfolie, peper, rondkorrelige rijst, uien, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Aspergerisotto

Ingrediënten:
boter, citroensap, groene asperge, kalfsfond, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Risotto agli scampi - Risotto met langoustine

Ingrediënten:
boter, bouillon voor langoustinerisotto, carnaroli-rijst, citroensap, boter, langoustines, olijfolie, peper, peterselie, tomatenpassata, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...