I love food & wine

Initiatiefnemer, maar tevens hoofdredacteur/eindredacteur van dit online platform: I Love Food & Wine. Met dit platform wil ik iedereen inspireren om te genieten van lekker eten en drinken, op welke manier dan ook. Voor mijn gevoel staat mijn hele leven in het teken van lekker eten en drinken. Als kind bakte ik al koekjes en cake bij mijn moeder in de keuken. Na de HAVO studeerde ik Diëtetiek, maar ik ben nooit als diëtiste aan het werk gegaan (thank god!). Min of meer bij toeval kwam ik in de culinaire journalistiek terecht en werkte als redacteur en chef-redacteur bij respectievelijk TIP (de voorganger van Delicious) en AllerHande. Een gouden greep! Lekker eten staat dus op nummer één, mijn andere passie is het ontdekken van mooie wijn. Sinds 2007 ben ik register-vinoloog. Ik doe ontzettend graag mee aan wedstrijden, en hou erg van gerechten en wijnen vergelijken, proeven en beoordelen. Jarenlang deed ik mee aan de ‘Vinoloog van het Jaar’-wedstrijd. In 2013 kwam ik in de finale en werd derde. Dit jaar won ik, samen met Danny van Lamoen en Lonneke de Bruijn, de zeer prestigieuze wedstrijd in wijnproeven: Saint Prix Saint Hubert. Wow, dat was een verrassing. Niet gedacht dat we dat konden winnen… Onder de bedrijfsnaam Beproefd run ik een culinair communicatie-adviesbureau en werk voor diverse tijdschriften als Gall&Gall, Lekker en Golf Weekly. Ik schrijf recepten en verhalen. Maar op dit platform komt eigenlijk alles bij elkaar. Ik ga er een groot succes van maken. Enjoy!

Recepten

Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Ingrediënten:
balsamicoazijn, peterselie, chilipeper, feta, flespompoen, gemalen komijn, sla, walnoten, parmezaanse kaas, gerookt paprikapoeder, kerriepoeder, linzen, olijfolie, panko, peper, provençaalse kruiden, rode ui, rucola, rozemarijn, tijm, knoflook en zout

Toon alle recepten