Recept van I love food & wine:
I love food & wine
Initiatiefnemer, maar tevens hoofdredacteur/eindredacteur van dit online platform: I Love Food & Wine. Met dit platform wil ik iedereen inspireren om te genieten van lekker eten en drinken, op welke manier dan ook. Voor mijn gevoel staat mijn hele leven in het teken van lekker eten en drinken. Als kind bakte ik al koekjes en cake bij mijn moeder in de keuken. Na de HAVO studeerde ik Diëtetiek, maar ik ben nooit als diëtiste aan het werk gegaan (thank god!). Min of meer bij toeval kwam ik in de culinaire journalistiek terecht en werkte als redacteur en chef-redacteur bij respectievelijk TIP (de voorganger van Delicious) en AllerHande. Een gouden greep! Lekker eten staat dus op nummer één, mijn andere passie is het ontdekken van mooie wijn. Sinds 2007 ben ik register-vinoloog. Ik doe ontzettend graag mee aan wedstrijden, en hou erg van gerechten en wijnen vergelijken, proeven en beoordelen. Jarenlang deed ik mee aan de ‘Vinoloog van het Jaar’-wedstrijd. In 2013 kwam ik in de finale en werd derde. Dit jaar won ik, samen met Danny van Lamoen en Lonneke de Bruijn, de zeer prestigieuze wedstrijd in wijnproeven: Saint Prix Saint Hubert. Wow, dat was een verrassing. Niet gedacht dat we dat konden winnen… Onder de bedrijfsnaam Beproefd run ik een culinair communicatie-adviesbureau en werk voor diverse tijdschriften als Gall&Gall, Lekker en Golf Weekly. Ik schrijf recepten en verhalen. Maar op dit platform komt eigenlijk alles bij elkaar. Ik ga er een groot succes van maken. Enjoy!
Recepten
Recept van I love food & wine:
Proef de wereldse smaak: 6 internationale kruidenmixen | I love food & wine
Recept van I love food & wine:
Calamares met tomaatjes van NENI
- Ingrediënten:
- munt, cherrytomaatjes, griekse yoghurt, ingemaakte citroen, koriander, lente-uien, olijfolie, peper, knoflook en zeezout
Recept van I love food & wine:
Wijn & Spijs: welke wijn bij biefstuk? – I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine:
Wijnbeoordeling: riesling van de Nederlandse Apostelhoeve
Recept van I love food & wine:
Recepten: 5x creatieve kip gerechten - I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine:
Ansjovis-borrelhapje uit Catalonië
- Ingrediënten:
- ansjovisfilets op olie, citroen, griekse yoghurt, olijfolie, tomaat, verse marjolein, peper, zout en zuurdesembrood
Recept van I love food & wine:
Recept: crumble met appel en bramen: super simpel dessert
Recept van I love food & wine:
Cannelloni gevuld met spinazie en avocado
- Ingrediënten:
- avocado, cannelloni, ei, feta, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, pijnboompitten, ricotta, sjalotten, spinazie, tomaten, verse basilicum, verse munt en zout
Recept van I love food & wine:
Zoete amandeltaart met geitenkaas
- Ingrediënten:
- eidooier, amandelmeel, eieren, melk, peren, poedersuiker, boter en suiker
Recept van I love food & wine:
Zomer in zicht - I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine:
Interview: Rianne Ogink, 4e genomineerde wijnvrouw van 2024
Recept van I love food & wine:
5x spannende gerechten - I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine:
Beignets met kaneel-sinaasappelsuiker
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, fijne kristalsuiker, kaneel, sinaasappel, zonnebloemolie en zout
Recept van I love food & wine:
Getest: Sterrenchef Box van Eric van Bochove - I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine:
Oude oliebollen-taartjes
- Ingrediënten:
- ahornsiroop, banaan, griekse yoghurt, pecannoten, slagroom, suiker, vanillesuiker en zout
Recept van I love food & wine:
Runderstoofschotel met salie
- Ingrediënten:
- ansjovisfilets, tomaat in blik, bloem, ei, ui, paprikapoeder, bladerdeeg, rode wijn, runderstooflappen, salieblaadjes, knoflook, peper, wortel en zout
Recept van I love food & wine:
De 12 leukste kerst cadeaus voor foodies - I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine:
Leukste restaurants Gouda op een rijtje - I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine:
Alle voordelen van een goede pannenset – I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine:
Kippendijen met dadels en sinaasappel
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, couscous, dadels, extra vergine olijfolie, aubergine, kippendijfilet, kippenbouillontablet, bakolie, sinaasappels en zout en peper
Recept van I love food & wine:
Recepten: 5 x het allerlekkerste uit de zee
Recept van I love food & wine:
Recepten: 5x simpel de zomer op je bord
Recept van I love food & wine:
5 x gezonde snelle recepten – I Love Food & Wine
Recept van I love food & wine: