I love food & wine

Initiatiefnemer, maar tevens hoofdredacteur/eindredacteur van dit online platform: I Love Food & Wine. Met dit platform wil ik iedereen inspireren om te genieten van lekker eten en drinken, op welke manier dan ook. Voor mijn gevoel staat mijn hele leven in het teken van lekker eten en drinken. Als kind bakte ik al koekjes en cake bij mijn moeder in de keuken. Na de HAVO studeerde ik Diëtetiek, maar ik ben nooit als diëtiste aan het werk gegaan (thank god!). Min of meer bij toeval kwam ik in de culinaire journalistiek terecht en werkte als redacteur en chef-redacteur bij respectievelijk TIP (de voorganger van Delicious) en AllerHande. Een gouden greep! Lekker eten staat dus op nummer één, mijn andere passie is het ontdekken van mooie wijn. Sinds 2007 ben ik register-vinoloog. Ik doe ontzettend graag mee aan wedstrijden, en hou erg van gerechten en wijnen vergelijken, proeven en beoordelen. Jarenlang deed ik mee aan de ‘Vinoloog van het Jaar’-wedstrijd. In 2013 kwam ik in de finale en werd derde. Dit jaar won ik, samen met Danny van Lamoen en Lonneke de Bruijn, de zeer prestigieuze wedstrijd in wijnproeven: Saint Prix Saint Hubert. Wow, dat was een verrassing. Niet gedacht dat we dat konden winnen… Onder de bedrijfsnaam Beproefd run ik een culinair communicatie-adviesbureau en werk voor diverse tijdschriften als Gall&Gall, Lekker en Golf Weekly. Ik schrijf recepten en verhalen. Maar op dit platform komt eigenlijk alles bij elkaar. Ik ga er een groot succes van maken. Enjoy!

Recepten

Serveersuggestie Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Recept van I love food & wine:

Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosje peterselie, chilipeper, feta, flespompoen, gemalen komijn, gemengde sla, gepelde walnoten, geraspte parmezaanse kaas, gerookt paprikapoeder, kerriepoeder, linzen, olijfolie, panko, peper, provencaalse kruiden, rode ui, rucola, takje rozemarijn, takjes tijm, tenen knoflook en zout

Serveersuggestie Wildstoofschotel met paddenstoelen

Recept van I love food & wine:

Wildstoofschotel met paddenstoelen

Ingrediënten:
blaadjes laurier, bloem, boter, gehakte peterselie, gemengde paddenstoelen, geraspte parmezaanse kaas, haas, jeneverbessen, knoflook, magere spekblokjes, olie, pappardelle, rode wijn, slagroom, stengels bleekselderij, stoofvlees, takjes tijm, uien, versgemalen peper, wild, wildfond, winterwortel en zout

Serveersuggestie Rigatoni met broccoli en worst

Recept van I love food & wine:

Rigatoni met broccoli en worst

Ingrediënten:
broccoli, chilivlokken, gedroogd broodkruim, grof zeezout, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, ricotta, rigatoni, teentjes knoflook, venkelworstjes en versgemalen zwarte peper

Serveersuggestie Viskoekjes voor elk moment

Recept van I love food & wine:

Viskoekjes voor elk moment

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, ei, gehakte bladpeterselie, gehakte verse dille, mayonaise, olijfolie, panko, pittige mosterd, versgemalen peper, witvis, yoghurt en zout

Serveersuggestie Pestokip met zomergroenten

Recept van I love food & wine:

Pestokip met zomergroenten

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, courgettes, extra vergine olijfolie, geraspte parmezaanse kaas, ghee, groene asperges, kerstomaatjes, kipfilet, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, rucola, verse basilicum, zeezout en zwarte peper

Serveersuggestie 3x tapas met groente

Recept van I love food & wine:

3x tapas met groente

Ingrediënten:
aubergine, blanke amandelen, blik kikkererwten, bospeen, citroensap, gemalen komijn, geraspte parmezaanse kaas, honing, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode ui, rode wijnazijn, sesamzaad, tahin, venkelzaad, verse basilicum, verse koriander, verse munt, verse vijgen, zongedroogde tomaten op olie en zout

Serveersuggestie Simpele zalm van Ottolenghi

Recept van I love food & wine:

Simpele zalm van Ottolenghi

Ingrediënten:
citroen, groene olijven zonder pit, heet water, kappertjes, krenten, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraandraadjes, stengels bleekselderij, versgemalen zwarte peper, zalmfilets en zout

Serveersuggestie Lamskoteletten met satésaus

Recept van I love food & wine:

Lamskoteletten met satésaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, geelwortelpoeder, gehakt, kokosroom, korianderblaadjes, lamskoteletten, muntblaadjes, olie, pinda’s, rode currypasta, rode ui, suiker, tamarindepasta en zeezout

Serveersuggestie Shakshuka van aubergines

Recept van I love food & wine:

Shakshuka van aubergines

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, eieren, feta, gehakt, gemalen komijn, munt, olijfolie, rode ui, teen knoflook, tomatensap, trostomaten, zout en zwarte peper

Toon alle recepten