I love food & wine

Initiatiefnemer, maar tevens hoofdredacteur/eindredacteur van dit online platform: I Love Food & Wine. Met dit platform wil ik iedereen inspireren om te genieten van lekker eten en drinken, op welke manier dan ook. Voor mijn gevoel staat mijn hele leven in het teken van lekker eten en drinken. Als kind bakte ik al koekjes en cake bij mijn moeder in de keuken. Na de HAVO studeerde ik Diëtetiek, maar ik ben nooit als diëtiste aan het werk gegaan (thank god!). Min of meer bij toeval kwam ik in de culinaire journalistiek terecht en werkte als redacteur en chef-redacteur bij respectievelijk TIP (de voorganger van Delicious) en AllerHande. Een gouden greep! Lekker eten staat dus op nummer één, mijn andere passie is het ontdekken van mooie wijn. Sinds 2007 ben ik register-vinoloog. Ik doe ontzettend graag mee aan wedstrijden, en hou erg van gerechten en wijnen vergelijken, proeven en beoordelen. Jarenlang deed ik mee aan de ‘Vinoloog van het Jaar’-wedstrijd. In 2013 kwam ik in de finale en werd derde. Dit jaar won ik, samen met Danny van Lamoen en Lonneke de Bruijn, de zeer prestigieuze wedstrijd in wijnproeven: Saint Prix Saint Hubert. Wow, dat was een verrassing. Niet gedacht dat we dat konden winnen… Onder de bedrijfsnaam Beproefd run ik een culinair communicatie-adviesbureau en werk voor diverse tijdschriften als Gall&Gall, Lekker en Golf Weekly. Ik schrijf recepten en verhalen. Maar op dit platform komt eigenlijk alles bij elkaar. Ik ga er een groot succes van maken. Enjoy!

Recepten

Serveersuggestie Bijna-tabouleh salade met feta

Recept van I love food & wine:

Bijna-tabouleh salade met feta

Ingrediënten:
bulghur, citroen, kerstomaatjes, knoflook, komkommer, olijfolie, platte peterselie, verse korianderblaadjes, verse muntblaadjes, versgemalen peper, witte amandelen, zout en zwarte olijven zonder pit

Serveersuggestie Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Recept van I love food & wine:

Winterse salade met pompoen, linzen en feta

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosje peterselie, chilipeper, feta, flespompoen, gemalen komijn, gemengde sla, gepelde walnoten, geraspte parmezaanse kaas, gerookt paprikapoeder, kerriepoeder, linzen, olijfolie, panko, peper, provencaalse kruiden, rode ui, rucola, takje rozemarijn, takjes tijm, tenen knoflook en zout

Serveersuggestie Lemon Merinque taart

Recept van I love food & wine:

Lemon Merinque taart

Ingrediënten:
bonen, citroenen, custardpoeder, eidooiers, eiwitten, lemon curd, maïzena, meringue, rauwe erwten, roomboter, suiker, witte basterdsuiker en zout

Serveersuggestie Cote de boeuf met peperjus

Recept van I love food & wine:

Cote de boeuf met peperjus

Ingrediënten:
azijn, bot, cote de boeuf, groene pepers, oerwortel, olijfolie, pastinaak, rode wijn, roomboter, runderfond, slagroom, takjes platte peterselie, takjes tijm, teentjes knoflook, veldsla, versgemalen peper en zout

Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Komkommersoep met gerookte kip en munt

Ingrediënten:
aardappels, feta, gerookte kipfilet, kippenbouillontabletten, knoflook, komkommers, laurierblaadjes, olijfolie, peper en zout, prei, stengels bleekselderij, takjes peterselie, takjes tijm, ui, verse munt en zure room

Serveersuggestie Shakshuka van aubergines

Recept van I love food & wine:

Shakshuka van aubergines

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, eieren, feta, gehakt, gemalen komijn, munt, olijfolie, rode ui, teen knoflook, tomatensap, trostomaten, zout en zwarte peper

Serveersuggestie Falafel van rode linzen

Recept van I love food & wine:

Falafel van rode linzen

Ingrediënten:
chilipoeder, cm verse gember, frituurolie, gemalen koriander, gemberpoeder, kerriepoeder, kurkuma, massala, rode linzen, snijbiet, spinazie, teentjes knoflook en zout

Serveersuggestie Marokkaanse gehaktballetjes

Recept van I love food & wine:

Marokkaanse gehaktballetjes

Ingrediënten:
bosje koriander, cayennepeper, citroensap, eieren, kurkuma, lamsgehakt, olijfolie, platte peterselie, ras el hanout, suiker, teentjes knoflook, tomatenblokjes, uien en zout

Serveersuggestie Wildstoofschotel met paddenstoelen

Recept van I love food & wine:

Wildstoofschotel met paddenstoelen

Ingrediënten:
blaadjes laurier, bloem, boter, gehakte peterselie, gemengde paddenstoelen, geraspte parmezaanse kaas, haas, jeneverbessen, knoflook, magere spekblokjes, olie, pappardelle, rode wijn, slagroom, stengels bleekselderij, stoofvlees, takjes tijm, uien, versgemalen peper, wild, wildfond, winterwortel en zout

Serveersuggestie Asperges met botersaus

Recept van I love food & wine:

Asperges met botersaus

Ingrediënten:
asperges, boter, botersaus, citroensap, eieren, foelie, gehakte bieslook, ml melk, nootmuskaat, suiker, versgemalen peper, witte wijn en zout

Serveersuggestie Rigatoni met broccoli en worst

Recept van I love food & wine:

Rigatoni met broccoli en worst

Ingrediënten:
broccoli, chilivlokken, gedroogd broodkruim, grof zeezout, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, ricotta, rigatoni, teentjes knoflook, venkelworstjes en versgemalen zwarte peper

Toon alle recepten