65 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterkalfsbottenknoflookkruidenlaurierbladolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnsaliesjalotspecerijentijmtomaattomaat in bliktomatenpureeuivetvleeswaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vleesbrochettes

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, laurier, marinade, paprika, rozemarijn, sjalotjes en vlees

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Namaak-schildpadsoep

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, foelie, kalfskopvlees, laurierblad, madera, mager rookspek, marjolein, peperkorrels, peterselie, rozemarijn, selderij, tijm, tomaat, truffel en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Ossobuco

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, groentebouillon, laurier, olijfolie, ossobuco, peper, peterselie, rozemarijn, selder, tomaat, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Zelf pancetta maken

Ingrediënten:
gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, laurier, nootmuskaat, pancetta, suiker, knoflook, varkensbuik, venkel, versgemalen zwarte peper, vlees, zout en zwoerd

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Ravioli all'osso buco - Kalfsschenkelravioli

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, ei, eierpastadeeg, kalfsbouillon, kalfsschenkel, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rozemarijn, saffraan, salie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Bierworst

Ingrediënten:
jeneverbessen, laurierblad, rozemarijnnaaldjes, stevig bier, salie, vlees, zout en zwarte peper

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Lunch / avondmaal uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Winterse ragù

Ingrediënten:
bleekselderij, chianti, extra vierge-olijfolie, knoflook, laurier, olijfolie, prei, rode ui, rozemarijn, tomaat in blik, vlees en wortel

Soort:
vlees / saus/dressing/jus / feestdagen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Italiaanse kalfsborst, gevuld

Ingrediënten:
boter, brood, doorregen spek, doperwten, ei, kalfsborst, kalfszwezerik, knoflook, laurier, marjolein, melk, peterseliewortel, pistaches, tijm, tuinkruiden, ui, varkensvlees, vleesbouillon, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Basis saus voor vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, duif, eend, hert, kalf, kip, knoflook, lam, laurier, patrijs, plantaardige olie, rozemarijn, rund, sjalot, tomatenpuree, varken, vleesafsnijsel, vleesbouillon, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Basisrunderstoofpotje

Ingrediënten:
boter, bloem, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, laurierblaadjes, runderbouillon, preien, runderstoofvlees, sukadelappen, knoflook, uien, vlees en winterpenen

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Recept uit Jamie's Italie:

Jagerslasagna

Ingrediënten:
bloem, boter, knoflook, laurier, melk, mozzarella, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pastadeeg, peperkorrels, peterselie, rozemarijn, salie, tomaat in blik, ui en vlees

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Lamsbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, druivenpitolie, knoflook, lamsbotten, lamsgehakt, laurierblad, selderij, steranijs, tomaat, ui, verse dragon, verse rozemarijn, verse tijm, vlees, witte port en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Siciliaanse soep met ballen

Ingrediënten:
bladselderij, eieren, kip, half-om-halfgehakt, laurierblaadje, olijfolie, oud brood, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijnnaaldjes, sjalot, bleekselderij, rozemarijn, ui, varkensgehakt, vers broodkruim, vlees en wortel

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenhoofdkaas met sauce gribiche

Ingrediënten:
augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tofu bereiden als een expert

Ingrediënten:
beignets, beslag, citroensap, currypasta, donkere sojasaus, dragon, gembersiroop, parmezaanse kaas, kerriepoeder, knoflook, koriander, laurier, limoen, limoenschil, marinade, marinades, paddenstoelen, rozemarijn, salie, sambal, sesamolie, soja, sojasaus, suiker, tamarinde, tijm, tofu, verse koriander, kruiden, vlees, water, zongedroogde tomaatjes en zout

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamskoteletten met couscous salade

Ingrediënten:
citroen, couscous, knoflook, knoflook, komijn, koriander, kruiden, lamskoteletten, lamsvlees, laurier, munt, olijfolie, oregano, paprika, peper, peterselie, gerookt paprikapoeder, rozemarijn, specerijen, sumak, tijm, tomaten, venkel, vet, vlees, zeezout, zout en zwarte peper

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Machaca: Mexicaanse pulled beef & andere heerlijkheden

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, laurier, tomaat in blik, knoflook, crème fraîche, gemalen komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder, groene pepers, kaneelstokje, knoflook, komijn, kruidenmengsel, laurierblaadjes, limoensap, olijfolie, oregano, paprika, peper, pepers, 
zout en peper, rode paprika, rode pepers, rode pepertjes, rode uien, rode wijn azijn, runderbouillon, short rib, knoflook, tomaat, tomatensaus, ui, uien, ui, verse koriander, peper, vet, vlees, worcestersaus en zout

Haal meer recepten op...