253 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroendragondroge witte wijneieidooierkippenbouillonknoflooklaurierlaurierbladolijfoliepeperpreisjalotslagroomtijmuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Valse eieren

Ingrediënten:
babytomaat, chilipeper, citroensap, doperwten, droge witte wijn, gamba's, gelatine, knoflook, kokkels, bladpeterselie, slablaadjes, visbouillon en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Makreel met vilao saus en bataten

Ingrediënten:
bataat, bier, bloem, boter, citroensap, gedroogde wildevenkelbloemen, grof zout, knoflook, laurier, makreel, massa de pimentos, olijfolie, peterselie, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Gegratineerde mosselen

Ingrediënten:
broodkruimels, citroensap, knoflook, mosselen, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, sjalot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Bijgerecht uit Nopi:

Gekneusde aardperen met dragon

Ingrediënten:
aardperen, citroen, citroensap, dragon, droge witte wijn, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Penne met artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, penne, peterselie, pomodori uit blik, ui, venkelknol, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met garnalen en artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, bleekselderij, bottarga, citroensap, garnaal, olijfolie, sjalot, spaghetti, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Heek met citroen en laurierblad - merluza con limón

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, heekfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, spa rood, tarwebloem, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Risotto allo zenzero e limone

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, boter, carnarolirijst, citroensap, extra vergine olijfolie, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, parmigiano, pompoen, risottorijst, salie, sjalot, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

heek n strandgapers met salsa verde

Ingrediënten:
bloem, citroensap, doperwten, gemalen zwarte peper, heekfilet, knoflook, olijfolie, strandgapers, ui, verse peterselie, visbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

sopa de mariscos

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, garnalen, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, oud brood, paprikapoeder, tomaat, ui, verse peterselie, water, witte wijn, zalm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

champignonrisotto

Ingrediënten:
boter, bouillon, champignonhoeden, citroensap, droge witte wijn, gedroogde paddestoelen, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, ui, kruiden, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner uit Anatolië:

Kirlangiç çorbasi - Schorpioensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, droge witte wijn, eidooier, knoflook, knolselderij, olijfolie, schorpioenvis, tomaat en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Krabmousse met gemarineerde tomaten

Ingrediënten:
augurk, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, dille, dragon, gedroogde oregano, gelatine, gladde mosterd, kappertjes, kervel, ketjap, knoflook, kristalsuiker, mayonaise, noordzeekrabvlees, olijfolie, poedersuiker, romatomaat, slagroom, sojaolie, tomatenketchup, visfond, vleestomaat en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, margarine, mosselen, peperkorrels, peterselie, selderij, ui, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kaasfondue met kruiden

Ingrediënten:
bieslook, brandewijn, citroensap, dille, donkerbruin brood, droge witte wijn, emmentaler, hollandse gatenkaas, kernhem kaas, kervel, knoflook, maïzena, oregano, peterselie en tuinkruiden

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Ovenschoteltje van prei, vis en puree

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, ei, laurier, melk, peper, peterselie, prei, witvisfilet en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Filet van rode barbeel en kleine inktvisjes, gevuld met aubergineragout - les filets de rougets et petits encornets farcis de Méditerranée-poèlée aux aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, boter, chipolataworstjes, citroensap, tijm, inktvisjes, knoflook, kreeftensoep, laurierblad, olijfolie, paneermeel, rijst, rode barbeelfilet, rode côte de provence, sjalot, snijbietblad, ui, verse peterselie, peper, witte wijn en zeezout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kalfsingewanden in sauce poulette - fraise de veau poulette

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, bouquet garni, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eidooier, ganzenvet, grof zeezout, kalfsingewanden, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, tarwebloem, ui, verse peterselie, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Haal meer recepten op...