Rood, wit en overal gedronken
een persoonlijke odyssee door de wereld van wijn
Een boek van Natalie Maclean en N. Maclean
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Rood, wit en overal gedronken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Na drie jaar proeven, spugen en zwoegen langs dichtbegroeide wijnstokken en wijnkelders vol spinnenwebben neemt Natalie MacLean ons in ROOD, WIT EN OVERAL GEDRONKEN mee op een boeiende reis door de wereld van wijn. Ze proeft Pinot Noir in de wijngaarden van Bourgondi plukt druiven in de hete Californische zon en ontdekt het verschil tussen champagne en mousserende wijn. Ze vertelt de verhalen achter de beroemde wijngaarden en ontmoet de charismatische persoonlijkheden uit de internationale wijnwereld. Of ze nu champagneflessen met een knal ontkurkt of rode wijn morst op het tafellinnen in een vijfsterrenrestaurant, Natalie MacLeans wellustig vrolijke beschrijvingen van de wereld van wijn zijn zowel informatief als amusant. ‘In tegenstelling tot zoveel “wijngidsen” is dit een avonturenverhaal. MacLean loodst ons door de soms verraderlijke wereld van wijn, van wijngaard tot wijnwinkel tot restaurant tot haar eigen keuken’ - Edward Deitch, wijncriticus NBC ‘Een fantastisch boek: je kunt er advies en informatie in vinden over alles, van het opslaan in de kelder tot de juiste glazen, over het bestellen van wijn in een restaurant, verschillen tussen druivensoorten en regio's, de mythes van het wijnjargon en nog veel meer’ - Rex Pickett, schrijver van Sideways Natalie MacLean is sommelier en schrijver. Haar website en nieuwsbrieven worden door wijnliefhebbers over de hele wereld gelezen. Ze heeft vier James Beard Awards gewonnen en werd in 2004 uitgeroepen tot World’s Best Drink Writer. Ze woont met haar gezin in Ottawa, Canada.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.