Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapdilleeifetagembergriekse yoghurtgroentebouillonhoningknoflookkomijnzaadkomkommerkorianderlimoenmuntoliepeperpeterselierode uisuikertomaatuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Pastinaaksalade met yoghurt en dadels

Ingrediënten:
citroensap, dadels, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, honing, pastinaak, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Rode biet met yoghurt

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, melk, nigellazaad, olijfolie, rode biet, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Warme bietjes in yoghurt

Ingrediënten:
citroensap, ei, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, maïzena, rode biet, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Aardbeien met venkel en yoghurt

Ingrediënten:
aardbei, aardbeipoeder, arbequina olijfolie, citroen, dragon, limoen, poedersuiker, spinazie, venkel, vlierbloesemsiroop, yoghurt en yoghurtsorbet

Soort:
salade
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsschouder met yoghurt en kardemom

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, citroensap, griekse yoghurt, kardemompeul, knoflook, lamsschouder, olijfolie, saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenvlees met yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, djinten, geitenschouder, gemberwortel, knoflook, koriander, kurkuma, lamsschouder, munt, olie, santen, sperziebonen, tomatenpuree, ui en yoghurt

Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Kikkererwten en snijbiet met yoghurt

Ingrediënten:
citroen, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten uit blik, koriander, olijfolie, snijbietblad, ui en wortels

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Sarogini Kamalanathan - Sri Lanka Food

Recept uit Sri Lanka Food:

Raita van wortel en yoghurt

Ingrediënten:
citroen, groene peper, kerrieblaadjes, koriander, mosterdzaad, olie, rode chilipeper, ui, water, wortel, yoghurt en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Vispotje met yoghurt en wijnbladeren

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cannellinibonen, citroen, dorade, eidooier, gekaramelliseerde boter, griekse yoghurt, knoflook, langoustine, mosselen, mul, olijfolie, raki, tijgergarnalen, turkse chilipepervlokken, ui, venkelknol, venkelzaad, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty more:

Polentachips met avocado en yoghurt

Ingrediënten:
avocado, bieslook, griekse yoghurt, groentebouillon, grove semolina, hazelnootolie, limoen, olijfolie, parmezaanse kaas, polenta, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Bietenpuree met yoghurt & za'atar

Ingrediënten:
bosui, dadelsiroop, geitenkaas, griekse yoghurt, hazelnoten, knoflook, olijfolie, rode biet, rode chilipeper, za'atar en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoensalade met yoghurt-karnemelkdressing

Ingrediënten:
champignon, citroensap, droge witte wijn, groene paprika, kalkoenborst, karnemelk, knoflook, komkommer, koudgeperste olijfolie, kropsla, magere yoghurt, nieuwe aardappeltjes, rode ui, rodewijnazijn, selderijzaad, tabasco, tomaat, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui, waterkers en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Carpaccio van artisjok met yoghurt

Ingrediënten:
ansjovisfilets, artisjokharten, munt, cabernet sauvignon-azijn, chilivlokken, citroen, coppa di parma, fijn zeezout, griekse yoghurt, grote groene olijven, olie, oost-indische kers, parmezaanse kaas, pijnboompitten en versgemalen zwarte peper

Haal meer recepten op...