Yasmin Khan, Matt Russell en Shahrzad Darafsheh - De Perzische keuken

De Perzische keuken

recepten en verhalen

Een boek van Yasmin Khan, Matt Russell en Shahrzad Darafsheh

We hebben 18 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Perzische keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij een tapijt van verhalen en geurige recepten die zijn geworteld in de rijke traditie van de Perzische keuken.

Yasmin Khan tekende moderne, toegankelijke recepten op zoals fesenjoon (kip met walnoten en granaatappels), tahcheen (gebakken rijst met saffraan en aubergine) en rozen-amandeltaart. Via de recepten, de verhalen en de vele sfeervolle foto’s neemt Yasmin ons mee naar dit mysterieuze en
mooie land.

Yasmin Khan werkt in Londen als kok en schrijver. Ze geeft Perzische kooklessen en organiseert pop-uprestaurants. Buiten de keuken werkt Yasmin als campagnevoerder en is zij verantwoordelijk voor campagnes voor onder andere NGO ‘s, vooral met betrekking tot het Midden-Oosten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Perzische keuken

Een greep uit de 18 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben: